Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina vojáků, na nejmenované planetě, ukrytá ve strážní věži, obklopené milióny brouků. Začínají pracovat nervy, a navíc nepřitel má novou zbraň, která může vyhladit celé lidstvo... Od jedničky již nějakej pátek uplynul, takže vyrobit armádu brouků už dokáže kdejakej ňouma na počítači. Navíc Phil Tippett nění "kdejakej" ňouma, ale chlápek, který se podílel např. na Hvězdných válkách či Robokopovi nebo Dračím srdci, takže broučci jsou pěkní, veselí a hraví. Oproti Verhoeveně velmi akční jedničce, se zde (kromě úvodních asi 15 minut) staví více na psychologickém efektu boje s neznámým nepřítelem .. není to sice špatné, ale ztrácí ten Verhoevenův náboj .... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Suverénně za hranicí odpadu. Je to přesně ten film, kde se ještě nesmějete jeho trapnosti, ale zároveň se ukrutně nebavíte. S původní Hvězdnou pěchotou a její myšlenkou to nemá vlastně nic společného a v zásadě došlo k naprostému nepochopení látky, na kterou film "navazuje". Pěchota dvě je pouhopouhá laciná vykrádačka všech známějších hororových sci-fáren, především Aliens a The Thing. Napětí se ztratilo v záplavě filmařské impotence, neschopnost vyděsit je tradičně nahrazena "nechuťárnami". Prostě podprůměrný laciný Béčko. Za shlédnutí nestojí, koukejte radši do kamen. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

O tři třídy horší než originál, ale 25 %? Zase tak hrozný film rozhodně nebyl. Na straight-to-video produkci je to koukatelné (obzvláště s přihlédnutím na sračky, které dnes v televizi běžně vídáme), ačkoliv divák musí hodně přivřít očka a tvůrcům odpustit jisté nedostatky způsobené mizerným rozpočtem. Pro porovnání Veerhovenova verze měla rozpočet 100 mil. dolarů, zatímco druhý díl si musel vystačit se sedmi. Musím smeknout nad tím, jak dobře se podařilo ztvárnit samotné brouky, kteří nedostatkem finančních prostředků moc netrpí, až na jisté výjimky. Samotný děj je velmi jednoduchý a prakticky celý film se odehrává na opuštěné vojenské základně. Jediné zcela nepochopitelné rozhodnutí je pro mě zasazení děje po událostech první Hvězdné pěchoty, ale přitom v něm hraje postava velitelky lodě, která už je mrtvá.... jak si to mám vysvětlit? Opravdu se nemohl film odehrávat paralelně s jedničkou s tím, že se jednoduše zaměřil na osud vojáků opuštěných na planetě brouků? Jediným vysvětlením je snad snaha tvůrců získat do filmu alespoň nějaké známé tváře, ale za jakou cenu? SPOILER: Vojáci najdou pár přeživších, kterým se podařilo schovat, ale jak se později ukáže, mají v sobě cizácké brouky, kteří je ovládli a teď se snaží zabít ostatní. V poslední třetině se tak z filmu stává spíše horor. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Ani som nemohol uveriť,že toto je pokračovanie Hviezdnej pechoty.Strašná hovadina.V dvojke stoja za to len tie efekty.Nápad to bol zaujímavý(skupina vojakov sú donútení sa skryť v opustenej pevnosti),len to spracovanie je strašné.Jednotka má skvelých hercov,o dvojke sa to povedať nedá.Jediný kto stojí za to j hlavný hrdina Richard Burgi,ten zo seriálu Ochránca.Zaujímavé scény nahrádzajú úplné stupidity,ktorých je oveľa viacej.Celý film sa tiahne nudným tonom,žiadna adrenalinová scéna.Len priemerný vizuál v podpriemernom pokračovaní.Oproti jednotke je to jednoznačný prepadák.35% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně neměl vzniknout...Je znát, že jde o nízkorozpočtovou, televizní produkci a tudíž asi nikoho nepřekvapí, že postrádá všechny klady jedničky. Co se dalo, to scénáristé, herci, trikaři pokazili a výsledek je dost hrozný. Komu se líbila první Hvězdná pěchota, měl by se tomuto sh*tu vyhnout obloukem.... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Socha Daxe měla ve skutečnosti pouhých 15 cm. (HellFire)
  • S výjimkou několika záběrů v úvodu filmu převzatých z prvního dílu byly všechny speciální efekty vytvořeny speciálně pro tento snímek společností Tippett Studio. (HellFire)
  • Film se točil 26 dnů. (ČSFD)

Reklama

Reklama