Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Redswif 

všechny recenze uživatele

Pan Tippett určitě neměl nikdy šáhnout na režírování! Jeho pokus o natočení volného pokráčování Hvězdné pěchotí je schopné zabít vše i předlohu s kterou to má společné snad jen námět. Naprosto demetní dokumetární začátek a konec ve smyslu znechucení z vojenské propagandy(která není v knize a ve filmu je decetně satirována, zde ji ukazuje jako něco co má za úkol lidem vypláchnout mozek a ti co už slouží jsou z ní znechuceni). Příběh je taky celej takovej smrdutej. A ač jsem se snažil přehlídnout nějaké efektové nedostatky snahu vnést něco nového(a špatného) tak mě tento počin naprosto znechutil a 2* dávám jen díky tomu že je to HVĚZDNÁ PĚCHOTA!! ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Film krátkou titulkovou sekvencí ve stylu Star Wars navazuje na předchozí díl a už je tu akce. Skupina mariňáků se stáhne do blízké pevnosti, protože proti přesile brouků nemají šanci a evakuace zatím nepřipadá v uváhu. S akční soap opery se tak rázem stává poměrně temný horor (navíc se odehrává většinu času v přítmí) ne nepodobný Věci. Někteří z mariňků jsou „nakaženi“ zatím neznámým druhem brouků. Celé je to geniální plán brouků, který má za cíl postupně nakazit lidstvo, a tak zvítězit. Jenže je tu ještě kapitán-dezertér a vojínka-skoro sensibilka. Klasické běčko, nízký rozpočet na triky zakrývá milosrdná okolní tma a některé pasáže jsou pateticky trapné a plné klišé. To, co v prvním filmu fungovalo jako nadsázka, je v druhém zřejmě myšleno vážně. Přesto film pobaví. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

I Verhoeven natočil podle Heinleinovy předlohy film, který toho s knihou nemá mnoho, ovšem drsňácká atmosféra ve které hoši z mobilní pěchoty žijí je podle mne přítomna v obou dílech. Tento film je již jen urážkou jména Starship Troopers (a je jedno jestli zrovna myslím knihu nebo film), protože atmosféru nemá žánou a vše je zpřeházené. Po technické stránce je "dvojka" na úrovni venezuelských telenovel - jediný lepší trikový záběr je ukradený z šest let staré "jedničky", jinak je to děs a hrůza, například ta robotická protéza ruky - to je snad špatný vtip. P.S: Myslím že v Heinleinově ani Verhoevenově světě by vojáka, který ztratil nůž, bičování nečekalo... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.6.2010 ~ Tohle pokračování Hvězdné pěchoty je oproti svému o sedm let staršímu předchůdci tedy ukázkou. Učebnicovou a to takovou, jak by nejen béčkový film, ale hlavně pokračování výborné béčkové akčňárny vypadat rozhodně nemělo. ~ Efekty minimální až trapné, ale bohužel ne srandovně trapné, příběh vhodný jako součást původního filmu, ale nemající možnost utáhnout celý film samotný, herecké výkony pitomé (až na výjimky), prostředí nezajímavé a až neskutečně odrážející titěrnost rozpočtu (prý jen 5% rozpočtu jedničky - a to mluvíme o o sedm let starším filmu!). ~ Parta vojáků pěchoty je osamocena kdesi na území brouků a úkryt nalézá ve zničené polní základně, kde nalézá i vězně, majícího na svědomí život jednoho z vysokých důstojníků. Zprvu je tento vězněn, ale ve chvíli, kdy se k nim přidají další ztracenci v čele s generálem, je tento prozatímně propuštěn, aby se mohl zúčastnit obrany a čekání na odvoz. Mezitím je mu navrácena hodnost kapitána a vychází najevo, jaký "řízek" tenhle chlapík je. Ovšem brouci nejsou blbí, jeden z nových dokáže parazitovat na člověku no a, ač je to nečekané, ne všichni na základně bojují za lidstvo. ~ Snímek má prvky hororu, ale poměrně dost parodovaného, což na zážitku z filmu nepřidává, zvláště spolu s efekty a komorním ateliérovým/sklepním prostředím. Pokud totiž i zbraně vypadají neskutečně trapně (tedy jako umělohmotná traverza, která musí být tak velká, aby se celá nevešla do záběru a nebylo tak vidět, že nestřílí, na kterýžto efekt už by nezbyly peníze), je něco špatně. A tohle bylo špatně. Nudné, nezajímavé, pitomé. "Cool" tvrďácký "hero" efekt z jedničky tu naprosto absentuje. Jediný, kdo za něco stál, byl Richard Burgi, seriálový herec, kterého znám ze seriálu Ochránce a pár epizod Zoufalých manželek. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tohle není Hvězdná pěchota, tak jak ji známe. Rozhodně je znát nízký rozpočet a také chybí Verhovenův ironický nadhled. Je zvláštní, že nízký rozpočet se projevil spíše na příběhu než na vizuálních efektech. Hloupoučký scénář nastavuje komorní situaci, kdy je parta mariňáků uzavřena ve věži, na kterou se valí brouci stejně jako lidé v supermarketu na zlevněné zboží a tak se uvnitř věže rozehrává spíše psycho-horor ve stylu Věci. Efekty brouků jsou srovnatelné s těmi z prvního dílu, ale tady to působí více jako animace, protože je zde málokdy interakce s herci a k tomu je přibaleno pár sympatických gore efektů. Ovšem neskutečně mě rozčilovaly efekty výstřelů z pušek. Vždyť to vypadala, jako by měli místo hlavní baterky a snažili se brouky spíše ublikat k smrti. Herci jsou celkem fajn. Zaujme Richard Burgi, u kterého mě překvapuje, že se tenhle chlapík neprosadil mnohem víc. Role akčního hrdiny je pro něj jako ušitá. Ještě zaujme Kelly Carlson, o které už víme z Plastické chirurgie, že se svými vnady umí celkem zdatně ohánět:-) Kromě scénáře dojebává Hvězdnou pěchotu 2 ještě příšerná televizní kamera. Škoda. Tenhle snímek przní jméno mého oblíbeného sci-fi filmu a víc jak 2* si za mé oblíbené seriálové herce a slušné efekty nezaslouží.Podobné filmy: Hvězdná pěchota (1997), Věc (1982) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Nízký rozpočet se projevil při natáčení filmu podle slov tvůrců například tím, že z plánovaných 120 vizuálních efektů nakonec měli rozpočet na 90. Původní věž také měla mít pět pater, ale jelikož jim na poslední nezbyli peníze, tak nakonec měla patra čtyři, a i ta byla dle slov tvůrců postavena za cenu pater dvou. Taktéž nezbýval prostor pro opakování záběrů, takže většinu museli udělat na první či maximálně na druhý pokus. (Tarmenel)
  • Vězněný veterán měla být původně postava seržanta Zima (Clancy Brown) z první Hvězdné pěchoty (1997), ale jelikož jeho představitel roli odmítl, tak byl scénář upraven. (Tarmenel)
  • V jedné scéně filmu se hlavní postava má podle scénáře oholit, ale jelikož se tvůrci obávali, že by neudrželi kontinuitu s na přeskáčku natáčenými záběry a nemohli si dovolit záběry případně přetočit, tak se hlavní postava sice natře holící pěnou, ale nechá se od holení rozptýlit a oholená je až v závěrečné sekvenci filmu. (Tarmenel)

Reklama

Reklama