Reklama

Reklama

Slepičí úlet: Zrození nuget

  • Velká Británie Chicken Run: Dawn of the Nugget (více)
Trailer 1

VOD (1)

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (68)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Skoro čtvrt století muselo uplynout, abychom se dočkali dalšího dobrodružství z nacistické drůbežárny. Zatímco jednička byla plastelínovým remakem Velkého útěku, tady se jde ve stopách Mission: Impossible a opeřenci se vydávají na záchrannou misi do slepičího Alcatrazu. A to i přesto, že si po předchozích událostech žijí spokojeně ve svém vlastním ráji, Rockyho kuřecí dcera se dobrovolně vydá na pohádkovou farmu, kde však postupně zjišťuje, že vše není tak růžové, jak se zprvu zdálo… slepice jedna, hlavně nepanikařit a neztrácet hlavu. Kvalitě prvního Kurníkového úprku se to sice nevyrovná, ale ostudu mu tohle velkolepější pokračování rozhodně v žádném případě nedělá a obsahuje spoustu vydařených momentů, kterým vévodí parádní průnik do střežené farmy (oční skener je bomba). Kéž by měl Netflix takové štěstí i u většiny svých hraných filmů. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

První Slepičí úlet byla fajn dobrodružná podívaná se zajímavým hlasovým obsazením a dobrým příběhem. Po velkém úspěchu mi bylo dlouholeté odmítání Aardmanu natočit sequel popravdě sympatické. Doba se ale mění a tak jsme po 23 letech dostali pokračování o kterém si nejsem jistý že ho někdo vůbec chtěl, ale budiž. Jenže tam kde jsme prvně měl pocit, že se dívám na film vhodný pro děti i dospělé, tady teď dostáváme jen příběh plný stereotypů o rodičích a dospívajících dětech a ono dobrodružství i střet se zlem z dob minulých vychází naprázdno. Pořád se jedná o fajn film na nedělní rodinou projekci, ale když mi jako to hlavní co mi film dal bylo navození chuti si objednat kuřecí nugetky se sladkokyselou omáčkou, líp hodnotit opravdu nedokážu. ()

Reklama

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Úplně v pohodě, což není asi hodnocení, které by odpovídalo většině filmů ze stejného studia. Každopádně jsem se tu a tam bavil, ale řachanda to není a na první díl dost ztrácí. Postavy z minula jsou pořád sympatické, ty nové pouze navíc a zbytečné včetně dvou mladých hrdinek, které se v podstatě objeví jen na začátku a pak už se s nimi nic po celou dobu nestane. Škoda, čekal jsem trochu víc ostřejšího humoru, ale vydalo se to směrem klasického animáku. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

U Aardmana definitivně ztratili soudnost, protože to, co tentokrát servírují, nejsou čerstvé a lahodné kuřecí nugety, ale přežvýkané sousto obalené v nastrouhaných klišé. Pojetí té supermoderní opevněné farmy a návrat záporačky z prvního dílu sice potěší, ale co je to platné, když první třetina je totálně předvídatelná nuda (jen čekáte na to, až Molly uteče z domova a ostatní jí půjdou zachraňovat) a celá druhá půlka filmu se skládá z neustálého repetitivního střídání nebezpečných/hororových situací a debilně groteskních úniků z nich. A když už to vidíte po desáté, pomalu si místo fandění hrdinům začnete přát, aby je potkal rychlý a smažený konec. Hlavní problém (který jednička mimochodem neměla) je v tom, že tady se důsledně jede v módu Blbý a blbější: klaďasové se chovají jako pitomci a jejich únikové plány vycházejí buď shodou náhod a nebo proto, že záporáci jsou vykreslení jako ještě větší pitomci. A ty dva tři povedené fórky nemají šanci to zachránit. 50% ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Oznámení pokračování po 23 letech na mě působilo opravdu zvláštně a kór v případě Slepičího úletu od studia Aardman, které z mého pohledu v dnešní animované konkurenci zaostává na popularitě. Mě osobně ale jejich tvorba zajímá a i když jsem viděl jen hrstku z širokého repertoáru jejich stop-motion animáků, chtěl jsem dát kuřecímu dobrodružství šanci. Doplnil jsem si tak vzdělání i o jeho předchůdce, který mě bavil přemírou svých vizuálních a komediálních nápadů či svým parodickým stylem a lehkým společenským komentářem. S tím jsem tedy šel zhlédnout Zrození nuget a musím říct, že je až k nevíře, jak povedený sequel to je. Pozitiva z jedničky se tu do velké míry drží a i když je tu skrze nové, dětské hrdiny, zjevně větší zaměření na mladší publikum, tak jde stále o skvělou zábavu plnou gagů, slovních hříček a kreativních nápadů, které okořeňují snad každou scénu. Navíc tu v pozitivním duchu platí časté pravidlo, že v pokračování "je toho více a všechno je větší". Film tak svým způsobem povyšuje svého předchůdce a i když pro některé může být tempo příliš rychlé, tak v jádru jde stále o ten Slepičí úlet, jaký mají fanoušci rádi a proto se jim může Zrození nuget aspoň takto zavděčit. Já sice nečekal tu řadu let, ale i tak jsem ve výsledku nadšen a tleskám tvůrcům spolu s Netflixem, že do toho šli, a že se to takhle povedlo. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama