Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky patřím k těm, jenž se líbí více druhá polovina filmu a to hlavně díky své akčnosti. Ta první totiž spíše okouzlí ženské publikum (romantika, tragédie…). Na rozdíl od některých, já tentokrát herecké výkony hanit nebudu – většina z nich byla na průměrné úrovni, takže vzhledem k tomu, že jsem v sobě měl už několik panáků (vždyť bylo Silvestra), tak se mi líbil i ten bílý „strašák Murlock“ na konci. Souhlasím i s názorem, že kameraman odvedl opravdu poctivý kus práce, stejně jako ti přes speciální Efekty. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už když koukám na to žánrové zařazení, mám dojem, že je něco špatně. Dobrodružný film to mohl být, pokud by měl úplně jiný scénář. Obě akční scény jsou natolik povedené, že jsem si říkal, zda by opravdu nebylo lepší, aby Simon Wells točil akční filmy. Ale jsou bohužel opravdu jen dvě, což akční film nedělá, a tenhle nezachrání. Guy Pearce mi připadal až překvapivě nevýrazný a z celého obsazení mě nejvíce zaujal Orlando Jones. Zbývá zajímavá výprava, slušné triky a romantizující hudba – slabší průměr. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce dostal životnú rolu, no nechytil sa. I keď je film natočený podľa knižnej predlohy trocha režisérskeho umenia a vnesenia možno viac akčných scén by určite zniesol. Najviac zaujme samotné cestovanie a sledovanie, čo sa s krajinou deje zmeny období, horotvorné procesy, zvetravanie. Už len kvôli tímto efektom sa oplatí dať filmu aspoň 2*. Film nepôsobí nejak neucelene, ani nespôsobuje v divákoch depresie je skôr tak príjemne natočený, ale nejaký kult sa v žiadnom prípade konať nemôže. Film na nedeľu tesne po obede. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Scéna v parku mě hodně zasáhla. Když se nad tím člověk zamyslí, že si vyjde ven požádat svou přítelkyni o ruku a ona za chvíli zemře...a nejde to jinak... Celkem depresivně laděný film se silnými momenty: Rozstřílený měsíc, "Nápověda" v muzeu... Zpracování pěkné, ale film s tak ponurou atmosférou, že můžu dát jen 2 hvězdy. Btw. herecké obsazení taky nic moc a dialogy příšerné. O Morlocích radši ani nemluvě. Radost přinese jen perfektně zpracované cestování v čase... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Povedené v první polovině, které vládnou bok po boku přitroublá romance roztržitého vědátora s parádními trikovými časosběry. Díky krátké stopáži jsem vlastně bez problémů přetrpěl i polovinu druhou - už jen kvůli tomu, že je celkem povzbuzující zkoumat, co má pod trikem Samantha Mumba. Bohužel, obsahově je Stroj času neuvěřitelně naivní, tupoučký, zkratovitý a povrchní, přestože rád filozoficky blábolí. Stupidní finále raději nezmiňovat... Neškodná jednohubka. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Morlockův řev je ve skutečnosti řev býka. (akisha)

Reklama

Reklama