Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Belle Williams (Queen Latifah) je krásná, neústupná a sexy taxikářka, proslulá tím, že se ulicemi New Yorku zásadně řítí rychlostí přesahující 150 km v hodině! Andy Washburn (Jimmy Fallon) je mladý, sympatický detektiv, jeden z nejlepších, které New York má, ale bohužel zároveň jeden z nejhorších řidičů, kterého kdy město zažilo. Andy je na horké stopě gangu brazilských bankovních lupiček a přemluví Belle, aby mu pomohla čtveřici chytrých zlodějek dopadnout. Chladnokrevná taxikářka a sebevědomý policista se společně pouští do napínavé hry na kočku a na myš a snaží se vypočítavé dívky přelstít. Zběsilá honička může začít, pokud se ovšem dříve Belle a Washburn nezabijí navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Taxík sem, taxík tam, co já s nimi udělám. Ne a teď vážně. Ale lze vůbec tenhle film brát vážně? Na to stačí jednoduchá odpověď, nebo spíš otázka na kterou netřeba odpovědi: Dají se Američani brát vážně? V jistých ohledech určitě ne. Proč taky, když dělají takovýhle filmy. A není to problém jenom francouzského Taxika z Marseille, co si budeme povídat. Tim Story natočil naprosto debilní kopii, která si už ze začáteční scény kopíruje snad i dialogy, což mi přišlo dost ubohý. Efekty na autě jsou na počítači, samotná jízda po městě nezáživná a nejvíc mě pobuřuje fakt, že si Amíci myslí až moc věcí najednou! Pochopte už sakra, že evropský auta jsou nejlepší na světě. Lepší jak asijský, lepší jak Vaše, lepší než jakýkoliv jiný...Ty parádní Bavoráky na toho trapnýho Forda prostě nemají, to se na mě nezlobte...Sakra já se rozčílil, ale na oplátku to šlo hezky ze mě ven:) No a teď z té faktický stránky. Kouknul jsem se na to čistě ze zajímavosti. Na konci jsem byl akorát tak nasranej jako dlouho ne. Kde je ta parádní muzika z Pulp Fiction, kde je ten nadupanej Peugeot 407...asi už v prdeli, zasypali ho levný americký vehikly. --- Líbí se mi, když je na tobě jedna věc - A to je? - Já! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Koncept je samozrejme dobrý, nakoľko Taxi je osvedčená značka. Každopádne už v Biblii sa píše "Nepokradneš" a Amíci to majú očividne na háku, keďže dokážu prachsprosto okopírovať úspešný film, nasadiť tam debilných hercov, namodelovať katastrofálne dialógy a priživiť sa na niekom inom. Toto je podľa mňa stoka a navyše spravená aj nekvalitne. Jedinú hviezdičku dávam za božskú Gisele. Strata času toto. 25 % ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

No jo, ziadne veldielo svetovej kinematografie, koniec koncov to nebola uz ani predloha. Jedine na co sa da aspon trochu pozerat je Gisele a Co., ktore su skutocne k zakusnutiu, ale herecky to zase nie je nic moc. Co zostava je nie velmi vtipne, nie velmi akcne a obcas dost stupidne dielko urcene na zviditelnenie Queen Latifah pre jej americkych tmavsich obcanov. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jeden klad filmu musíte uznať - strihová skladba úvodnej sekvencie. Experimentovanie s montážou a švenkovaním, dynamické radenie záberov najrozličnejších veľkostí v prebleskujúcej mozaike staccatového strihu, predimenzovaný a digitálnymi filtrami/efektami prepchaný módny hyperrealizmus, to všetko vypaľuje obrazy neskutočnou silou priamo do hlavy. Genialite (či popkornovému manieristickému prefabrikátu, záleží na uhle pohľadu) týchto pár sekúnd sa už americké Taxi nielen nepriblíži, ale ani po ňom nežmurkne. Ostatok si komentár nevyžaduje. 10% ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Hledáte film, u kterého můžete jíst, vařit, povídat si s přáteli a mezitím si zajít do obchodu a stále u něj chápete, kam děj směřuje? Prosím, tady je. Bezprostřední nuda v nudě s nudou v kapse. // Činnosti již zmíněné jsem skutečně v průběhu stihla - a ano, uznávám, že se na film máte dívat od začátku až do konce, pokud jej hodnotíte, ale tohle patří mezi vyjímky..// ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Při promítání závěrečných titulků můžeme sledovat nepovedené scény. (Zix.)
  • Ingrid Vandebosch, jedna z lupičiek, je vydatá za Jeffa Gordona, ktorý mal vo filme malé cameo. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama