Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Fantasy - Earth, Wind & Fire [3:46] ,2. Hollywood Swinging - Kool & the Gang [3:26] ,3. Be Thankful for What You Got - William DeVaughn [5:45] ,4. Roda - Elis Regina [2:35] ,5. Sexy - Black Eyed Peas [4:44] ,6. Suga Suga - Baby Bash [4:10] ,7. The Boss - James Brown [3:12] ,8. Ain't No Reason - Christina Milian [3:12] ,9. Believer - Christina Milian [3:14] ,10. Brand New Old Skool - 777 [4:34] ,11. G's and Soldiers - Planet Asia/Kurupt [4:12] ,12. Cool Chill - John Powell [3:56] ,13. A Cowboy's Work Is Never Done - Sonny and Cher [3:15] ,14. You Ain't Woman Enough - The Rock [6:03], ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ideální film na hraní "Poznej toho herce/zpěváka". Ti se tu totiž točí jako na běžícím páse a jsem si jist, že minimálně jeden vám učaruje. Vtípky jsou taky přiměřené produkci, kdo bude znát kontext, ten se zasměje, kdo ho znát nebude, ten o tomhle filmu stejně ani neuslyší. Hudba luxusní, z herců potěšily zejména camea Scotta Adsita v kufru, Paula "Kellermana" Adelsteina anebo Dwayna "The Rocka" Johnsona, který tu skutečně vesele paroduje sám sebe, až z toho bolí bránice. Extra plus za Pulp Fiction dvojici Travolta - Thurmanová i s tanečkem, kdyby se více pořešil scénář, jsem si jist, že by se tenhle film mohl stát kultem. Takhle to jsou pouze kvalitní 3 hvězdy. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super skvělá zábavná komedie na kterou se v životě podívám ještě asi tak milionkrát. A je to hlavně díky obsazení Travolta je přesnej a působí takovym nabouchanym dojmem a přitom je ale slušnej a sedí mi do role "chlápka nad věcí co v tom umí chodit". Uma si tu roli užívá a čím je starší tím je hezčí (dřív se mi nelíbila a teď jsem zvědavej co z ní vyleze až jí bude 80). navíc se opět dočkám společného tancování jakéhosi odkazu na Pulp Fiction. Harvey Keitel jak jsme ho ještě neviděli a asi tak 70% filmu s někym telefonuje. Christina Millan je hezká a roli zvládla, nevím jestli to fakt zpívala ona, ale jestli jo tak taky umí zpívat :-) . Cedric The Entertainer a André Benjamin prostě hrajou "nigga gangstas" a to zvládne každej černoch na jedničku. Oproti nim mě zklamali Rusáci kteří furt jen dostávali do držky nebo chcípali, i když ten týpek s tupé a monoklama byl opravdu "cool". Vince Vaughn opět potvrdil že komedie mu sedne jako praseti drbání, ale to hlavní a nejhustější je The Rock kterej mě naprosto posadil na prdel. Sice jsem koukal na wrestling když jsem byl malej takže vim že je to showman ale to co předvádí tady... No nejenže novej akční král ale bezvadnej komik kterej opravdu umí rozesmát (a taky skvěle tancuje ňáký polynészký tance nebo co to bylo). Přičtěte dobrý nápady s plakátama super hudbu (aby ne když je celej film o hudbě) a dostanete film na kterej se nezapomíná. ()

raptorrr 

všechny recenze uživatele

Negativní hodnocení moc nechápu, Travoltovi tahle role sedne jako prdel na hrnec. Ze zůčastněných mě nikdo vyloženě nezklamal. Naopak dostal mě The Rock, až mám strach, že až se půjdu podívat na Doom, budu dostávat nekontrolovatelné záchvaty smíchu, které nikdo kolem mě nebude chápat (snad tam nebude dělat to s tím obočím:-)). Nigga styl mě nijak neoslovuje, ale Dabu, gangster nešika, mě rozesmál každým svým výstupem. Také několik hlášek mě dostalo. (S. Tyler :" Neberte si to osobně, ale já nejsem ten typ zpěváka, co hraje ve filmech"). Třešničkou na dortu je pak Vince Vaughn, jehož si ovšem jako Rajiho, co si myslí, že je černej, nedovedu představit nadabovaného do češtiny... ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Kouzlo filmu Chyťte ho!, který patří k mým velmi oblíbeným, se poněkud vytratilo. Spousta situací z předchozího filmu se opakuje v jiných variacích, ale tím právě ztrácejí na své originalitě. Škoda, protože Chilli Palmer je fakt cool. Ovšem kniha je fakt dobrá. Nechápu, proč se jí nedrželi a místo toho se pokoušeli vytěžit Chyťte ho! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Scény na zápase NBA se natáčely v Staples Center během zápasu L.A. Lakers a Sacramento Kings. (imro)
  • Po filmu Malý svědek (2001) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si společně zahráli John Travolta a Vince Vaughn. Podobně se jedná o druhý společný projekt i pro hereckou trojice Uma Thurman, John Travolta a Harvey Keitel, kteří se setkali již během natáčení filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (x_silver)
  • John Travolta chtěl do role Edie výhradně Umu Thurman, aby si zopakovali svůj tandem z Pulp Fiction (1994). (imro)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama