foto

Will. I. Am

  • nar. 15.3.1975 (41 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Will.i.am, celým jménem William James Adams Junior, je americký zpěvák, rapper, skladatel a příležitostný herec. Je spoluzakladatelem a členem hudební skupiny Black Eyed Peas. Narodil se 15. března 1975 jamajským rodičům, ale vyrůstal na předměstí Los Angeles. Má sestru Celene a bratra Carla.

Jeho matka ho už od dětsví podporovala v kariéře, aby neskončil v jednom z kalifornských ghet, jako většina jeho spolužáků a kamarádů. V době, kdy začal studovat na střední škole, již začal více pracovat na své hudební kariéře. Seznámil se zde také se svým budoucím kolegou s Black Eyed Peas Apl.de.ap. Brzy na to začal Will skládat první písničky a s Apl.de.ap vystupovat v Lost Angelských klubech. Založili zde svou první hudební skupinu Atban Klann. Poté to šlo s jeho hudební kariérou prudce nahoru. Připojil se k nim rapper Taboo a založili skupinu Black Eyed Peas. V roce 1998 vydali první album Behind the Front a tři roky na to album Bridging the Gap. Poté, v roce 2003 se k nim přidala zpevačka Fergie a album Elephunk bylo na světě. Následovalo ještě úspěšnější album Monkey Bussines (2005) a nejnovější album The E.N.D. (2009).

Složil a nazpíval mnoho soundtracků k filmům, jako jsou například: SCARY MOVIE, GARFIELD, TAXI, SHREK TŘETÍ, ZNOVU 17, G-FORCE nebo MADAGASKAR 2: ÚTĚK DO AFRIKY. Pro poslední jmenonovaný film nazpíval známou píseň I LIKE TO MOVE IT. Navíc si zde, co by dabér, střihnul roli hrocha Moto Moto. S Black Eyed Peas se také objevil ve filmu BUĎ V KLIDU s Johnem Travoltou nebo v seriálu LAS VEGAS: KASÍNO. Jeho zatím nevětší herecká role přišla až letos, kdy byl obsazen do role Johna Wraitha ve filmu X-MEN ORIGINS: WOLVERINE. S písní YES WE CAN, na podporu kampaně prezidenta Baracka Obamy získal v roce 2008 cenu DAYTIME EMMY.

Makelele

Herecká filmografie

2014 Rio 2
2011 Rio
2009 Arthur a Maltazardova pomsta
Cleveland show (TV seriál)
X-Men Origins: Wolverine
2008 Madagaskar 2: Útěk do Afriky
2007 Cane (TV seriál)
2005 Buď v klidu
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
New Show, The (TV seriál)

Dokumentární

2015 East LA Interchange
2014 Joanna Lumley Meets Will.I.Am (TV film)
Lennon or McCartney
2013 Justin Bieber's Believe
Poslední noc v … (TV seriál)
2012 We Run Sh*t
2011 Britney Spears: I Am the Femme Fatale (TV film)
Britney Spears Live: The Femme Fatale Tour (koncert)
2010 Bouncing Cats
Rolling Stones: Exile On Main Street
2009 Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
2007 Black Eyed Peas: Live (koncert)
2006 Brasilintime: Batucada com Discos
2005 All We Are Saying (TV film)
American Express Jam Sessions (koncert)
Live 8 (koncert)
2000 Click Online (TV seriál)

TV pořady

2012 Katie (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
Voice, The (TV pořad)
Voice UK, The (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
Cheryl Cole's Night In (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2008 Grammy Awards 2008 (TV pořad)
2007 Británie má talent (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2005 Show Andyho Milonakise (TV pořad)
Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
WrestleMania XXI (TV pořad)
2004 The BRIT Awards 2004 (TV pořad)
X Factor, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Priyanka Chopra feat. will.i.am: In My City (hudební videoklip)
Will I Am: Bang Bang (hudební videoklip)
Will I Am ft. Justin Bieber: #thatPOWER (hudební videoklip)
Will I Am ft. Miley Cyrus, French Montana & Wiz Khalifa: Feelin' Myself (hudební videoklip)
2012 The Script ft. will.i.am : Hall Of Fame (hudební videoklip)
Will I Am ft. Britney Spears: Scream & Shout (hudební videoklip)
Will. I.Am - This Is Love ft. Eva Simons (hudební videoklip)
2011 The Black Eyed Peas - Don't Stop The Party (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough (hudební videoklip)
2010 The Black Eyed Peas - Imma Be (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Imma Be Rocking That Body (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Rock That Body (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit) (hudební videoklip)
Usher feat. will.i.am: OMG (hudební videoklip)
will.i.am feat. Nicki Minaj: Check It Out (hudební videoklip)
2009 The Black Eyed Peas - Boom Boom Pow (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Meet Me Halfway (hudební videoklip)
2008 Wyclef Jean feat. will.i.am, Imposs, Jimmy O & Melissa Jiménez: Let Me Touch Your Button (hudební videoklip)
2006 Fergie feat. Will I Am: Fergalicious (hudební videoklip)
Fergie: London Bridge (hudební videoklip)
Sérgio Mendes ft. The Black Eyed Peas - Mas Que Nada (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Bebot (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas ft. Sting - Union (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Pump It (hudební videoklip)
2005 The Black Eyed Peas - Don't Lie (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Don't Phunk With My Heart (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas ft. Q-Tip, Talib Kweli, Cee-Lo, John Legend - Like That (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - My Humps (hudební videoklip)
2004 The Black Eyed Peas - Hey Mama (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Let's Get It Started (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - The APL Song (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - The Boogie That Be (hudební videoklip)
2003 The Black Eyed Peas - Shut Up (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Where Is The Love? (hudební videoklip)
2001 The Black Eyed Peas ft. Chali 2Na - Get original (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas ft. Macy Gray - Request + Line (hudební videoklip)
2000 The Black Eyed Peas - BEP Empireire (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas ft. Esthero - Weekends (hudební videoklip)
1999 Black Eyed Peas, The: What It Is (hudební videoklip)
1998 The Black Eyed Peas - Fallin' Up (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas ft. Ingrid Dupree - Joints & Jam (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Head Bobs (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Karma (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2011 The Black Eyed Peas - Don't Stop The Party (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough (hudební videoklip)
2010 The Black Eyed Peas - Imma Be (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Imma Be Rocking That Body (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Rock That Body (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit) (hudební videoklip)
2009 The Black Eyed Peas - Boom Boom Pow (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Meet Me Halfway (hudební videoklip)
2006 Sérgio Mendes ft. The Black Eyed Peas - Mas Que Nada (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Bebot (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas ft. Sting - Union (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Pump It (hudební videoklip)
2005 The Black Eyed Peas - Don't Lie (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Don't Phunk With My Heart (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas ft. Q-Tip, Talib Kweli, Cee-Lo, John Legend - Like That (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - My Humps (hudební videoklip)
2004 The Black Eyed Peas - Hey Mama (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Let's Get It Started (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - The APL Song (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - The Boogie That Be (hudební videoklip)
2003 The Black Eyed Peas - Shut Up (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Where Is The Love? (hudební videoklip)
2001 The Black Eyed Peas ft. Chali 2Na - Get original (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas ft. Macy Gray - Request + Line (hudební videoklip)
2000 The Black Eyed Peas ft. Esthero - Weekends (hudební videoklip)
1998 The Black Eyed Peas - Fallin' Up (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas ft. Ingrid Dupree - Joints & Jam (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Head Bobs (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Karma (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2003 The Black Eyed Peas - Where Is The Love? (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace