Reklama

Reklama

Eliška a Damián

(seriál)
Česko, 2023, 12 h 28 min (Minutáž: 58–66 min)

Hrají:

Emma Smetana, Robert Urban, Hana Drozdová, Anežka Rusevová, Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní postava Eliška žije v současnosti, ale Damián pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (2)

Epizoda 1 (2023) (E01) 

Hvězdička za paní Syslovou, která ještě umí předvést dokonalé herectví a hraje, i když jen sedí v křesle. Vlastně mám pocit, že svou profesionalitou si krade seriál pro sebe. Paní Smetana by se měla naučit rétoriku a správnou výslovnost, ono šumlat si něco pro sebe pod nos možná vypadá cool, ale rozumět není. Vzhledem k tomu, že to často připomíná argentinskou telenovelu, nemají ostatní herci ani moc co hrát, jsou to jen stafáže bez minulosti, charakteru, figurky pro cokoliv, co bude zrovna potřeba. Jinak začátek byl děsivý, děsně dlouhý a utahaný, ale pak to začalo být stylem guilty pleasure alespoň trochu zábavné a dalo se to tak nějak dokoukat. Co mne ale ubíjelo, byl ten vypravěč, naprosto zbytečný, a navíc mi jeho styl, jakým dění na obrazovce komentoval, připomněl slovenský pořad Farmár hledá ženu, a také vypravěče ze seriálu Comeback v dílu Lexa a porno. Jinak fajn vědět, že si stačí namazat kousíček ruky, a bude se přesouvat časem celé tělo. Jo, a paní Smetana také mohla krapet zhubnout před natáčením, baculka, co si hraje na hubendu, to moc nefunguje, zvlášť pokud tvář vypadá poněkud odule. ()

Epizoda 2 (2023) (E02) odpad!

Tak tohle už byl ale skutečně sešup dolů a ani paní Syslová už nic nezachránila. Tupé dialogy jak od sester Bártových, nevěrohodné postavy, koncept a schéma stejné jako u zoologických zahrad, slunečných farem nebo televizních zpravodajství, resp. ponorů pod hladinu, těžká a ubíjející nuda, amatérské zpracování ani ne snad na první dobrou, ale na první zkoušku kamery, většina herců netuší, co hrát, co říkat, tak se jen tváří nebo se smějí pod vousy, do jaké blbosti to mankote vlezli. Tajný agent od konkurence chce ukrást recept, se kterým se holky chlubí na youtube nebo instáči veřejně. Sledoval jsem to mírně podnapilý, a ani tak to nešlo, navíc jsem z toho rychle vystřízlivěl. Musím si znovu pustit Kate a Leopold, sice to není úplně extra třída, ale Hugh Jackman mě tam aspoň spolehlivě pobaví. ()

Reklama

Reklama