Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Diskuze

djuj

djuj (hodnocení, recenze)

První díly byly super, ale ty nejnovější se jen snaží být poučný a přitom dělají z dětí osly... -teda, králíky.

Rockwood

Rockwood (hodnocení, recenze)

Santek... myslím že v dnešní době je jedno který rodič se dívá nebo nedívá na večerníčky. Dyť jak to tak pozoruju, ti dnešní haranti nejlíp nějaký pořádný krvák bez děje...

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Nechápu rodiče, kteří se se svými dětmi neradi dívají na večerníčky. Já to budu milovat snad i v padesátí. Jestli to budou za 30 let ještě vysílat :-)

na příspěvěk reagoval Brtniik

Reklama

Reklama