Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na domácí scéně jim prostě nikdo konkurovat nemohl. Křemílek s Vochomůrkou nesahali téhle dvojce ani po kotníky a spolu s "Maxipsem Fíkem" patřili jednoznačně k nejoblíbenějším večerníčkům mého dětství. V obou dvou se také odráží bezkonkurenčně nejlepší herecký projev Josefa Dvořáka. Kdyby za nic jiného, tak za tohle si moje sympatie stále uchová. ()

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný večerníček který se mi v dětství vždy hrozně moc líbil. Jak Bob a Bobek dělali různá zaměstnání a dobrodružství. Josef Dvořák je bobově namluvil a hudba a animace byla také skvělá. V první sérii se mi vždy nejvíce líbil a bude líbit díl U pumpu v druhé sérii jednoznačně vítězí díl V restauraci a ve třetí Zachránci. Na večerníček Pat a Mat který je za mě nejlepší ze všech Bob a Bobek nemá ale i tak je na druhém či třetím a místě a proto si rozhodně zaslouží pět hvězdiček a proto i .............. 100 %. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Parádní Večerníček, který je i po skoro čtyřiceti letech oblíbený. Je to nepochybně skvělým nápadem, skvělým dabingem a skvělým scénářem, což už se u dnešních pohádek moc říct nedá. Jen mě mrzí, co s tímhle seriálem v rámci globalizace televize v roce 2003 udělala a jak úplně zničila původní ideu. 95% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Teda, že bych byl z tohohle večerníčkovského seriálu na větvi, tak to teda rozhodně ne. Hlavně Josef Dvořák ho vypraví mistrně a dal filmu výraz, který tak nějak právě chybí. Stereotypní začátek s rozcvičkou Boba a Bobka mě vždycky bavil, ale to ostatní už tolik ne. Ujde to, ale já na ty kreslené věci nejsem. Nudil jsem se. ()

Lord.Speedr 

všechny recenze uživatele

Bob a bobek je podle mého jeden z nejlepších večerníčků, tak jako např. Pat a Mat. Dva králičci, kteří si zacvičí, pak se domluví kam poletí, prožijí tam krásné chvíle a nakonec se zase vrátí, tohle stále dokola. Animace je nádherna, dabing se mi také velmi líbil no a ta hudba, tím si člověk osvěží tu dobu večerníčků. :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Bobek projde v letadle plynule z nákladního prostoru do prostoru pro cestující, což by v reálu nebylo možné. Prostory jsou totiž hermeticky oddělené. (sator)
  • Bob a Bobek se stali oficiálními maskoty na MS v ledním hokeji pro rok 2015 v České republice. Do této doby mělo MS vždy pouze jednoho maskota. Bob a Bobek jsou zároveň první maskoti s televizním původem, kteří nebyli vytvořeni pouze pro účely MS v ledním hokeji.
    (P. J. D.)

Reklama

Reklama