Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

monolog 

všechny recenze uživatele

Já nevim, že je to další verze knihy jsem se dozvěděl až odsud, protože tu s Yorkem jsem neviděl. ale nepřišlo mi to jako až tak strašlivá blbost. Znám mnohem horší škváry. Tohle aspoň docela rychle jede ke konci, je to pěkně natočený a i hudba je skvělá. A masky, už podle znechucených reakcí jsou špičkový. Co se týká Branda, on tam doprdele hrál šílenýho vědce, kterej nemůže na sluníčko, co jste čekali? Druhýho kmotra? Thewlis mi sice občas přišel trochu koženej, ale nemyslím, že by to bylo na škodu. Pozorovatel z vnějšku, kritizující a kladný pozorovatel, ten prostě trochu strojenej je, to se přímo nabízí. A když člověk přehlíží občasný moralizování a divnej a do ztracena konec, přehlíží občas mi přišlo až pohádkovost příběhu, tak to není tak strašný. Jo, jen by mě zajímalo, kolik lidí tady hodnotí jen podle ostatních hodnocení. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic viac nez priemerny film s priemernym scenarom, priemernymi trikmi a priemernymi maskami. A priemernym reziserom Frankenheimerom. Jedine comu nechapem, je ucast velikana Marlona Branda /Tramvaj do stanice touha, Kmotr, Apocalypse Now/ v tomto cirom priemere. Tymto sa samotny Val Kilmer /The Doors, Lovci lvu/ zosupol hodne dole a stale tam je. 50 % ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Wellsův příběh je bizarní uz sam o sobě. Ovšem vznik filmu a jeho výsledek je, možná, ještě výš. Je dobře poznat, ze Kilmer se nesnášel s Brandem, proto jsou asi jen ve dvou scenach společně. Ale nesnášel se i s režisérem, coz by normálně znamenalo, ze dojde k přeobsazení. To by však nesmel být taková hvězda. Celkovy výsledek, ani tak neni znát, a vlastně to mam jako guilty pleasure. Thewlis je vsak ve sve roli velmi nevýrazný, coz filmu dost ubírá, zvlast, když zmínění dva herci přehrávají, lehce tak zapadne. Ze na něm delal doktor jeden ze svych testů je však poznat o mnoho let pozdeji, kdy se v Harry Potterovi meni na vlkodlaka 😂. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No to byla zoologická hadr...všechno v tomhle filmu je šíleně uspěchaný a neškodilo by mít to o půl hodiny déle (ale to jen v případě, že by to nebyla taková blbost) a díky krátké stopáži si k nikomu nestihnete vybudovat jakékoli sympatie nebo nenávist. Všichni Vám jsou ukradení včetně těch malých králíků, kterým zvířecí já Marka Dacascose trhá hlavy (poznal jsem Tě Daky) . Herců se sešlo kromě Marka dost máme tu Marlona a pak také třeba Lupina z Pottera, Batmana nebo Hellboye a je to úplně fuk, protože stejně se všichni chovají absolutně stupidně, asi aby zapadly do celkového blázince na ostrově. Za co teda dvě hvězdy? Já sám nevím asi jsem snědl moc cukroví, měl hezké vánoce a dostal bezva dárky, tak nechci být úplně zlej a nebo mě všichni ty magoři, co tam běhaj nakazili takže nadšeně dávám min hvězdu víc než bych měl. Na jednu kukuč to ještě jde, ale víc jak jednou to fakt nedám. Uvidíme jaké budou starší verze, hádám, že o dost lepší. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

David Thewlis byl opravdu hrozný - ale film ne! A je to velá škoda, protože s daným potenciálem to mohl být výborný film. Jenom někde uklouzl scénář a režijně se to prostě jaksi nepovedlo. K odpadu to však má asi tak daleko, jako "S tebou mě baví svět" k nejlepší české komedii. Každopádně většina zde čtených hodnocení je zážitkem. Připadají mi trochu směšní novoprímoví troubové, co si to někde sjeli v týví nebo na videu s blbým českým dabingem a protože se nedočkali očekávaného, piští... :-) Tak odhoďte mindry a dívejte se víc na to, jaké filmy opravdu jsou a ne jaké jste je chtěli mít... ;-) On ten předchozí - tošku romantičtější - film s Michaelem Yorkem taky nebyl žádný zázrak. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Marlon Brando povedal, že hrať v tomto filme je viac menej iba mrhanie hereckým talentom. Niektorých scén sa dokonca odmietal zúčastniť. Exteriérové zábery, kde sedí doktor Moreau so slnečnými okuliarmi na vozidle celý v bielom, nie je on, ale jeho dablér (tXtX)
  • Ron Perlman roli ve filmu přijal poté, co se dozvěděl, že bude hrát po boku svého idolu, Marlona Branda. (FilmFan24)
  • Podľa výpovedí hercov a členov štábu bolo natáčanie tohto filmu to najhoršie, čo v profesnom živote zažili. Na pľaci vládla totálna antipatia. Režisér neznášal hercov, herci vrátane Marlona Branda neznášali arogantného Vala Kilmera a Val Kilmer pre zmenu neznášal celý tento projekt. (tXtX)

Reklama

Reklama