Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joey Boca (Kevin Kline) je natolik posedlý životem, že vůbec neví, co se sebou. Přátelé, jídlo, hrátky, sex... všeho si užívá plnými doušky. Je majitelem tacomské pizzerie, má oddanou ženu Rosalii (Tracey Ullmanová), dvě roztomilé děti a nezměrnou chuť do života, která jej nutí vyvádět naprosté šílenosti – například spát s tolika milenkami, že se v nich sám ztrácí. Rosalie si odmítá připustit, že je jí manžel nevěrný. Když už se ale nemůže nadále vyhýbat pravdě, sama je nucena udělat něco šíleného – pokusí se Joeyho s pomocí své jugoslávské matky (Joan Plowrightová), lehce nekonvenčního, duchovně založeného kamaráda a dvojicí naprosto neschopných zabijáků (William Hurt a Keanu Reeves) zavraždit. (HBO GO)

(více)

Recenze (64)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se v té době válely davy diváků smíchy po podlaze, ale po třiceti letech už je to strašlivě blbá (tím není myšleno zábavně dementní ala Blbý a blbější) komedie plná nudy pramenící ze skromného děje a nezáživných postav, minima slovního humoru a pochybným morálním vyústěním. Asi se víc nasměju u Texas Chainsaw Massacre. Snaha různých menšin a minorit, aby je hráli autenticky jejich zástupci, nás možná občas připraví o zábavnou hereckou metamorfózu, ale fake snědá matka s dcerou a obzvláště Ital vytmaveného Kevina Kline by si výměnu zasloužili. Jediný klad filmu (a důvod, proč jsem byl zvědavý) je výborná menší role úplně vyfetovaného Keanu Reevese. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo napísať aby som nebol až tak kritický k totálne nevydarenej snímke? V prvom rade nedostanete ani komédiu ani krimi, ako je to klamlivo prezentované v titulku tohto filmu. Nie som náročný divák, avšak počas sledovania som sa nielenže nezasmial ale ani nepousmial. Áno, Kevin Kline je dobrý herec, mám ho svojím spôsobom ako herca celkom aj rád, avšak vôbec mu táto rola neumožnil nejak vyniknúť ani ho poslať na výslnie medzi top herecké hviezdy. Jeho filmová polovička bola neoslnivá a neočarujúca, proste taká šedá myška. Snímok je to v skutku neoriginálny, bez náznaku niečoho, čo sme inde ešte nemali možnosť vidieť. Humor je suchý a slabý. Film nudný a pomalý. ()

Reklama

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

Nič nevzbudí lásku neverného manžela k vlastnej manželke ako guľka v hlave - alebo - Joeyho Boca je fakt ťažké zabiť. Výborná čierna komédia, klasika svojho žánru s výborným obsadením kde platí, že najlepšiu inšpiráciu prináša sám život. Kevin Kline v jednej zo svojich pamätných úloh, Joan Plowright ako vtelenie svokry z pekla, či duo Hurt/Reeves ako nezapomenuteľný "zabijácky" feťáci. Jedna z málo komédií, ku ktorej sa vraciam pravidelne. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Černá komedie Lawrence Kasdana o odplatě, kterou manželka (je do ní platonicky zamilovaný mladý River Phoenix, který jí vykládá runy :-) a tchýně nachystají na nevěrného manžela. Kevin Kline se svou karikaturou itala vlastnícího pizzerii, přehnaným přízvukem a opalovacím krémem na obličeji, aby byl snědší, balancuje na hraně humoru a trapnosti. V druhé polovině to s příchodem mimózní dvojky dlouhovlasej William Hurt a Keanu Reeves nabere na absurdnosti a vtipnosti. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nezapomenu hned na tu úvodní scénu, jak se jde Kevin Kline vyzpovídat. Tak jaké jsou vaše hříchy, synu? No, bral jsem jméno boží nadarmo, nadával jsem tchýni. Ale to se nepočítá? Bylo to italsky a ona nerozuměla. No a taky jsem byl nevěrný. A kolikrát, můj synu? No, nebylo to mockrát. Tento týden čtyřikrát se třemi ženami, ale vlastně to taky mohlo být víc. Ono vlastně to bylo čtyřikrát se třemi, ale víckrát. Víte co myslím. A minulý týden... Prostě síla. Není tam sice vtip na vtipu, ale o to nejde. Je to komedie z doby, kdy ještě komedie byly zábavné, aniž by tam musela být hláškující postava. Ještě mě tak napadá, že by se na tenhle film měli podívat všichni záletní manželé, aby věděli, co je čeká. A taky podváděné manželky, aby věděly, kam až to může zajít, takže abyraději moc nepátraly. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (7)

  • River Phoenix a Kevin Kline, kteří se spolu objevili v tomto filmu, spolu "soupeřili" o sošku Oscara. Kline, který cenu získal, byl nominován za film Ryba jménem Wanda (1988) a Phoenix za snímek Čas zastavit se (1988). (Zdroj: ČSFD)
  • Lawrence Kasdan, režisér snímku, se objeví ve filmu jako právník Deva. (aluna)

Reklama

Reklama