Reklama

Reklama

The Royal Hotel

  • Velká Británie The Royal Hotel (více)
Trailer 2

Film inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osudy dvou nejlepších kamarádek Hanny (Julia Garner) a Liv (Jessica Henwick), které cestují po Austrálii. Když jim dojdou peníze, Hanna a Liv si najdou práci v baru ve vnitrozemí, který vlastní Billy (Hugo Weaving). (mikki089)

Recenze (18)

POMO 

všechny recenze uživatele

Celý čas film směruje k nepříjemnému násilí a thrillerovému survivalu či hororu s kastrační pomstou, ale nakonec zůstane při zemi a těmto žánrům se vyhne. Přičemž není ani bůhvíjak sofistikovanou psychologickou hrou, kterou by šlo označit za protiproudařský art, chytře si hrající s diváckými očekávanímy. [San Sebastian IFF] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický malý Drama/Thriller s australskými rednecks. Dvě kamarádky kývnou na pracovní nabídku daleko od jejich domova, kdesi v Australii, kde by šly vypomáhat v hospodě, aby si vydělaly extra peníz, jenže budou brzy konfrontováni nevychovanými místními a celá situace se jim brzo vymkne z kontroly. Jessica Henwick i Julia Garner obě hrají velmi dobře, potěší i Hugo Weawing v roli Hospodského, který není vzorný příklad šéfa, velká část filmu se odehrává v jedné hospodě, kde sledujeme náročnou směnu obou protagonistek a nějaké ty sexuální narážky od místních ( Nejlepší byl asi Dolly, ten se jevil nejvíce psychopaticky), avšak na můj vkus se film držel hodně na uzdě, je to takový Light a mohlo se zajít daleko do větších extrémů. Vyloženě jako Thriller to na mne začne působit až finální 15 minutovku, kde atmosféra lehce houstne ( ale opět se film klidně mohl přehoupnout do hixpla s rednecks), jelikož jsem v hospodě pracoval, tak mi to nepřišlo až tak "Out of ordinary", ale film rychle uteče, výrazně nenudí, jako jednohubka v pohodě, ale s lepším režisérem se mohly dít divočejší věci. 6/10. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Žánrově neukotvený, ale vtahující, tenzí oplývající a solidně gradující film se skvělými mladými herečkami (u Julie Garner to po Ozarku není překvapení, ale Jessica Henwick je pro mě objevem) a k nepoznání vypadajícím (a samozřejmě taky skvělým) Hugo Weavingem. Na předchozí spolupráci režisérky Kitty Green s Julií Garner The Assistant se teď obzvlášť těším. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Takhle dopadneme za pár týdnů my,“ komentuje lakonicky jedna z kamarádek křepčení svých předchůdkyň při první noci práci na baru. Kanaďankám Hanně a Liv totiž při cestování napříč Austrálií docházejí zlaťáky. Rozhodnou se proto vzít práci v zaplivané hospodě ležící uprostřed pustiny. Navíc se jedná o velkou těžební oblast, tudíž bar je plný neurvalých chlapů, kteří se nijak nesnaží maskovat, jak jsou žízniví a hlavně nadržení. Australská režisérka a scenáristka Kitty Green se tak i ve svém druhém snímku vrací k tématu „ohrožení žen v pracovním prostředí“. A divák je svědkem plíživého čekání na pořádný průšvih. Green se poprvé pohledem asistentky ve velké produkční společnosti vyjadřovala k permanentně probíhajícímu (ne)viditelnému sexuálnímu zločinu. Zatímco její loudavá prvotina byla víc pro kritiky než diváky, The Royal Hotel je přeci jenom vstřícnější. Je vtahující, plný očekávání, solidně gradující. Divák čeká nějaké thrillerové vyvrcholení, ve kterém se budou sekat hlavy či rozkroky neurvalých štamgastů, ale Green to uchopila po svém, jde proti proudu a víc sází na psychologickou hru. A mně to vůbec nevadilo. Julia Garner mě baví. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nabízí příběh(prý inspirovaný skutečnými událostmi) dvou kamarádek Hanny (Julia Garner) a Liv (Jessica Henwick) které cestují po Austrálii. Kvůli penězům si najdou práci v baru. Že to ale nebudou lehce vydělaný prachy zjišťujou hned záhy. Budou muset snášet vtípky, urážky a jiné vulgarity, uklízet bordel a obsluhovat klasický místní burany navštěvující tenhle bar. Divák je stále v očekávání kdy vše vyústí v nějakej větší konflikt ale ono nic. Jen pár nějakejch menších. Sice to nenudí a udržuje diváka v pozornosti ale čekal jsem prostě, že to bude celý tak nějak víc vyhrocený a né, že to bude celý pojatý v takovým light stylu. Ale podívat se na to určitě dá. To né, že né. Jako jednohubka OK. Jen je prostě potřeba od toho nečekat nic převratnýho. Slabší 3hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Očakávania nesplnené, pretože z prísľubu thrillerového napätia a násilného vyústenia nič nebolo, to len tak škrtlo o drámu a krimi vložku, no v podstate sa dokopy nič nestalo, len pár ožratých vidlákov malo obscénne reči, gestá a správanie, ale čo čakali devy, že sa bude diať asi v bare, kde mladé dievča nevideli od kedy tam Briti vyložili posledného trestanca, nech osídli nový kontinent? Založené na skutočnom príbehu, potenciál veľký, ale spracovanie malo vrcholiť a nie s blížiacim sa koncom upadať, v podstate znepokojený bude len ten, čo má panický strach z hadov. V bežnej slovenskej krčme je v piatky viac vzrušenia. A nielen v piatky. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmový festival v San Sebastianu, film číslo 13. Pomalou Rosalie to začalo, zběsilým Royal Hotelem to skončilo. Můj poslední film na festivalu běžel svižně od začátku do konce a i když byla drtivá většina stopáže zaměřena na jeden zaplivaný bar, kde se bezuzdně chlastá a oplzle kecá, nemohu říct, že bych se nudil. Samozřejmě by z toho mohl vzniknout úplně jiný film, anebo ještě větší bláznovina, avšak Kitty Green má právo si to pojmout po svém a buď se líbí nebo ne. Mně se to v zásadě líbilo, i když bych to sám pojal zvláště v poslední čtvrthodině dost jinak. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nejsem si úplně jistý, na co jsem vlastně koukal. Jediné, co mohu napsat s jistotou je to, že film se nedá zařadit do žádné žánrové škatulky. Víceméně je to celé o tom, jak dvě mladé Kanaďanky makají za barem v australském vidlákově a vedle kulturních rozdílů musí čelit dotěrným nadržencům a ožralému majiteli baru. Vzdor tomu, že se tu vlastně nic moc neděje, se mi to překvapivě líbilo. Svůj podíl na tom mají obě herečky, přičemž Julia Garner mě bavila v každém záběru. A pak je tu samotné prostředí hospody i jejího zákulisí, které na mě, nevím proč, působilo důvěrně známě a tudíž i autenticky. Je škoda, že do toho režisérka nešlápla a nevyšponovala film do thrillerova, ale bez toho se jedná o solidní jednohubku. 65% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jessica Henwick a Julia Garner se vydají na brigádu do hospody kdesi v australském vidlákově, kde se musí vypořádat nejen s nerudným šéfem, ale také s bandou místních frajerů. kteří se nechovají úplně vhodně. Celou dobu sem čekal kdy začne houstnout atmosféra, protože většinu času jsou tu náznaky, že by se to mohlo zvrhnout buď v drsný thriller nebo vidláckou vybíjenou a toho jsem se bohužel nedočkal. V závěru se sice lehce přitvrdí, ale není to ve výsledku nic víc než jen takové plácnutí přes ruku. Přitom prostředí je "fajn" a obě herečky doplněné a Huga Weavinga v malé roli jsou velmi dobré. Škoda promarněného potenciálu...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takéto "work & travel" je fakt za všetky prachy! Slušne rozbehnutý thriller, ktorý so sebou prinášal obrovský potenciál napokon zostal zakuklený v nenápadnej dráme. Hanna a Liv sa ocitli v poriadnom zapadákove, v ktorom žila poriadna lúza. Postavy boli teda pomerne zaujímavé, rovnako aj celá atmosféra austrálskeho zapadákova na konci sveta, no napriek tomu sa tento film akosi nevedel rozbehnúť. Nejaké náznaky rozbehu tu síce boli, ale v konečnom dôsledku nič extra. Škoda toho, malo to na viac! ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Asi nejzvláštnější film, který jsem letos viděl. Už ze začátku to naznačuje, v jakém duchu se to bude celé ubírat. Dvě kámošky, cestování po světě, diskotéky, chlapi a užívání si. Přímo to vybízí k hororu jako je třeba Hostel. Jenže ! Hle ho, půl hodina, hodina, ono pořád nic. Avšak za tu dobu už divák začne chápat, čemu se mu dostává a co je cílem. Perfektní budování a stupňování napětí je zde prioritou, s kterou si Green pohrála fantasticky. U žádného ze štamgastů nevíte co čekat, každý druhý je divný, nepříjemný, slizký, nevíte kdo je kámoš a kdo si chce jen užít, nepřidává tomu ani ožralej majitel. Je to tu na běžném pořádku nebo se vážně něco chystá/stane ? Věřím, že tvůrce chtěl tuhle otázku nechat vrtat hlavou divákovi po celou dobu ( i když, jasně, je to podle true story ). Asi jeden z těch snímků, kde se budete buď kurevsky nudit a po čase jej vypnete, nebo si jej dokážete užít v tom správném duchu. Bude to ale vyžadovat dávku tolerance a neobvyklý přístup. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn indie záležitost o dvou holkách, které vezmou přes léto brigádu za barem v australském zapadákově uprostřed ničeho, kde jsou vrženy do jámy lvové plné dotěrných ožralých vesničanů. Ono se to celou dobu tváří a různýma drobnostma naznačuje, že se z toho vyklube něco většího. To, že se tak nakonec nestane může být vnímano jako klad i zápor. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po filme som siahol len kvoli talentovanej Julii Garner z vyborneho Ozarku. Inak je scenar prostym pribehom dvoch mladych "blbiek", co sa odlifruju do uplneho zapadakova, aby zarobili (ako barmanky? ) a mali "fun". Len pridu do miesta, kde su vsetci len existencne trosky a chlascu. O thriller sa absolutne nejedna. Mozno ako varovanie pre naivne baby, ktore chcu "dobrodruzstvo" by to mohlo mat efekt, ale v tom veku by si tak-ci-tak asi mysleli, ze ich sa to netyka...takze meh Slabota a sklamanie. 40% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Asi nejspíš snímek od ženský pro ženský, protože jsem pořádně nepochopil, co se pani režisérka snažila timhle dílem sdělit. Že nelze očekávat galantní chování od vidláků žijících navíc industriální oblasti, kde široko daleko neni nic jinýho než jedna špinavá hospoda? Že se nějaký chlapi chovaj k ženskym jako ke kusu hadru? Nebo že neni dobrej nápad pro dvě mladý holky, aby vůbec něco takovýho podnikaly? Nedozvěděl jsem se vůbec nic, co bych dávno nevěděl nebo bych si nedokázal domyslet. A hlavně se za celou dobu nic zásadního nestalo (až na doslova přepálenej závěr). Po každý lehce vyhrocený scénce jsem teda jenom marně čekal, že se děj konečně rozjede a ono nic. Hugo Weaving se nakonec objevoval vcelku sporadicky, což mě taky zklamalo. Druhá hvězda za atmosféru australskýho zapadákova a pár povedenejch vidláckejch charakterů. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Vraj thriller. Thriller to bol len preto, že povedali že to je 3ler a tak sme čakali, v thrille, čo napínavé sa bude diať, no a ktoviečo sa neudialo. Neudialo, lebo všetci tam vlastne boli decentní, žiaden násilník či zloduch sa tam nevyskytoval. Taaakže thriller bez zloducha. Hmmmm, lol. ()

Bolex 

všechny recenze uživatele

Film se slabým scénářem nezachránila ani postava Hanny v podání vždy skvělé Julie Garner. Divím se, že roli přijala. Zřejmě kvůli přátelství s režisérkou, která v rozhovorech otevřeně přiznává, že očekává úspěch filmu díky velkému herectví Julie Garner. ()

ReMusiCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle vidělo thriller leda z projíždějícího rychlíku. Dramatickým stylem sledujete, jak se dvě kamarádky pracovně dostanou do australský doslova díry, kde vyjma jednoho pajzlu není dál absolutně nic, a v něm jako obsluha budou po nocích nalejvat chlastem tamní vidláky, kteří si na ně budou i tak trochu vyskakovat, jak už to bývá, ale k ničemu zásadnímu vlastně po celou dobu nedojde. Jako nezáživné drama budiž, jako thriller vůbec. ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

No, a ďalej? To je otázka, ktorú by ste sa nemali pýtať na konci thrilleru. Moja chyba, tu som si dopredu nezistil, kto to režíroval. Hviezda za to, že to je iba poloodpad. ()

Reklama

Reklama