Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši 2

  • USA Grumpier Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Divácký úspěch komedie o dvou hašteřících se sousedech Dej si pohov, kámoši (1993) vedl o dva roky později k natočení volného pokračování. Staří kamarádi a rivalové John Gustafson (Jack Lemmon) a Max Goldman (Walter Matthau), kteří bydlí v minnesotském městečku Wabasha, se tak vrátili ke svému každodennímu špičkování. Oba muži připravují svatbu svých dětí Melanie (Daryl Hannahová) a Jacoba (Kevin Pollak), kteří se v prvním filmu zasnoubili, a zatímco John si zvyká na novomanželský život po boku Ariel (Ann-Margret), bručounský Max tráví osamělé večery doma. Ovšem jen do doby, než se do městečka přistěhuje pohledná Maria (Sophia Lorenová), která si hodlá otevřít italskou restauraci v prostorách oblíbeného rybářského obchodu obou kamarádů… Snímek Dej si pohov, kámoši 2 je stejně jako první díl postaven na souhře dvou velkých filmových komiků Jacka Lemmona a Waltera Matthaua, kteří už bohužel nejsou mezi námi. Obě komediální hvězdy společně vystoupily v řadě filmů (např. Štístko, Podivný pár, Na titulní straně) a i tady dokazují své mistrovství. Ve vedlejších úlohách jim zdařile sekundují další představitelé, zejména Burgess Meredith jako Johnův nadržený tatínek a nestárnoucí Sophia Lorenová v roli ovdovělé Italky. Stejně jako v případě prvního filmu byl autorem scénáře Mark Steven Johnson, který i tady prokázal nevšední pochopení pro život seniorů (v době vzniku pokračování mu ještě nebylo třicet let). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Trochu slabší, jak už to (bohužel) v pokračováních bývá. Poklidné rybaření a smírnou náladu mezi starými (ne)přáteli naruší opět žena, tentokrát stále okouzlující Sophia Loren, navíc se svojí temperamentní matkou.. Walter Matthau & Jack Lemmon (a nejen oni) mají o zábavu opět postaráno. ___ Tedy, úplně žasnu, že scénář vytvořila ta samá osoba, která později pohřbila Ghost Rider.. 80%. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Slabší "druhý díl", kdy se naštěstí nezměnili hlavní představitelé, ale navíc přibyla i jedna baba ;) Sophia Loren okouzluje snad všechny ve své roli cizinky v novém městě ;) Krindipindy mi šlo už sice na nervy, ale dokoukala jsem to do konce. Ale rozhodně už příště vím, že znovu se podívám už jen na "jedničku". ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Lemmon & Matthau byli kamaradi na zivot a na smrt. Doufam, ze jsou ted nahore spolu a bavi se nad vymi filmy. Pokracovani je stále vysoce kvalitní a pokud něco postrádá, tak nádherná Sophia Loren to zamaskovala. Opet velive nadprumerna, kvalitni komedie plna chytreho humoru. Nikdy na ty dva nezapomenu! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Báječná komedie s dvojici vynikajících herců WALTEREM MATTHAUEM A JACKEM LEMMONEM. Jsou nejen kouzelní, ale film má spoustů neotřelých nápadů (jako na př. když Lemmon chce jít spát ke svému kamarádovi, ten jej odmítne vpustit do domu, a na Lemmonovou námitku, že je venku zima, podá mu Matthau přes okno zápalky s odkazem ať si venku zatopí. Řvala jsem smíchy.- a těch vynikajících fórů ! Samozřejmě, že na atraktivitě filmu přidává i superstar SOPHIA LOREN i kdysi půvabná ANN.MARGARET. A kupodivu je to film z roku1995, což mi napovídá, že nejen 60. a 70. leta to uměla, ale že umění je i v režisérech a jejich neotřelých nápadech. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší než jednička. Scénář je o něco bláznivější a pro mě zábavnější, ale ačkoliv předchozí díl řešil vztahy mezi postavama příliš, dvojka je zase neřeší skoro vůbec. John a Max jsou na začátku kámoši, najednou se z nich zase stanou nepřátelé, chvíli si dělaj různý naschvály (potenciál scén s naschválama opět nevyužít) a za pár minut stopáže už jsou zase kámoši. Ve výsledku teda zase pohodovej průměr se slušnym hereckym obsazenim na jedno zkouknutí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Sophia Loren (Maria Sophia Coletta Ragetti) je iba o šesť rokov mladšia než Ann Morgan Guilbert, ktorá si vo filme zahrala jej matku. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy oba Gustafsonové sedí na gauči u rybníka, se mezi střihy dědovi (Burgess Meredith) přesouvá pivo a cigareta z jedné na druhou stranu a zpátky. (DexMASTER094)
  • Během natáčení trpěl herec Burgess Meredith Alzheimerovou chorobou a už nebyl schopen zapamatovat si ani ten nejjednodušší text a musel ho číst z kartiček, které drželi asistenti vedle kamery. [Zdroj: Deník.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama