Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku běžný námět a relativně průměrná komedie chtělo by se říct. Nicméně jako ústřední dvojice jsou obsazeni Jack Lemmon a Walter Matthau, kteří podávají úžasné výkony. Své role si viditelně užívají a z filmu je i díky tomu cítit pohoda. Přes prakticky neustálé hádky jsem se často smál, nebo možná právě proto? Film jsem navíc viděl v povedeném slovenském dabingu, který nakonec posunul hodnocení ke čtyřem hvězdám. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tuhle senzační komedii jsem ještě nehodnotila? Tak to musím hned napravit. Dvojice páprdů Lemon - Matthau jednoduše válí, jejich vzájemné dětinské naschvály diváka spolehlivě rozesmějí, k tomu se přidává spousta hezkých hlášek a slovních přestřelek (zvláště tatík Jacka Lemona mě několikrát dostal do kolen), a když zavítá pohledná sousedka, je zaděláno na další důvod k rivalitě. Romantická linie chvílema ubírá na zábavnosti, ale jinak jde o jednu z mých nejoblíbenějších komedií. "Jó, to se člověk jednou ráno vzbudí a zjistí, že už mu není osmdesát...", "Přefikni ji, synku! Nebo ji pošli za mnou..." 90% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Zasněžený vidlákov, dva furianti a svérázná nová sousedka, stačí k tomu, aby dvojice hereckých legend rozjela skvělý koncert plný škodolibých vtípků a slovních přestřelek, ve válce dvou maníků, kteří ani za nic nepřiznají, že jsou vlastně kamarádi. Skvělá dvojka Lemmon a Matthau ukazují, že to i na stará kolena umí rozjet jako zamlada, zejména, když je k tomu popichuje energicky bláznivá, přesto stále šarmantní a okouzlující Ann-Margret. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná geriatrická romantická komédia. Romantika sa tu prepletá komplikovaným vzťahom dvoch bývalých priateľov. Nebyť toho stareckého frflania, tak by sa to nedalo pozerať respektíve nebolo by čo pozerať, lebo spor hlavných hrdinov vytvára komediálnu linku. Nechýbajú vážne momenty, morálne poučenie a samozrejme happyend. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí této komedie jsem byl zklamán. Nerozlučnou dvojci těchto "dědků" mám hrozně rád, v některých filmech jsou vtipní již od pohledu, ale tady v tomto filmu mi bohužel nějak nesedli. Příběh o dvou sousedech, kteří se nemají v lásce jsem si v jejich podání představoval jinak. Najde se zde pár vtipných momentů, ale přišlo mi to spíše jako měně povedené drama. Přetahovačka o novou sousedku se mi zdála až příliš odbytá. Nejlepší momenty nebyly v přítomnosti Jacka a Waltera, ale když se na place objevil stařičký Burgess Meredith, který si zde střihnul parádní roli, kde perlil každým slovem. První polovinu filmu jsem čekal na nějaký zvrat, kdy začne lítat jedna kulišárna za druhou, ale nestalo se, paradoxně se mi více líbil konec filmu. Film rozhodně nehodnotím jako odpad, ale očekával jsem něco jiného. Hodnotím pouze dvěmi hvězdičkami a to jednou pro Jacka a Waltera a druhou pro parádně zahranou roli Burgessem Meredithem. Moje hodnocení 40%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno