Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem cekal, ze bude ze serie o Rizzovi nejlepsi, jenze me prisel jako nejhorsi. Jediny klady filmu jsou zajimavy prostredi a Bodo s Caputem, ktery opet obstaravaj ty humorny scenky. Ale to je tak asi vse, co muzu na filmu pochvalit. Spencer uz zadny hlasky nerika, prvni bitka je az po hodine filmu a celkove tu jsou jen dve, vtipu tu taky moc neni a akce taky skoro zadna. V tomhle filmu se totiz hlavne keca. A to fakt misty dost nudi. Btw. nechapu, proc vsude o Rizzovi pisou jako o Velke noze, v prvnim dilu je Chlupac, v druhym a tretim Rizzo a v tomhle Maxi noha. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velká noha, jak je přezdívaný neapolský detektiv Rizzo (Bud Spencer) dostává od mladého Araba Omara Hakina informace k novému případu. Profesor Cerullo, který je na stopě největšího objevu dvacátého století je unesen, a je jen na Rizzovi (a samozřejmě jeho věrnému Caputovi (Enzo Cannavale) a malém Bodovi (Baldwyn Dakile)) aby profesora před nenasytností naftových magnátů zachránili, i když je jejich pátrání dovede opět do Afriky ... Já tak nějak nevím - prostě mám Buda Spencera zafixovaného ve dvojce s Terencem Hillem jako ústřední dvojici nejedné komedie, a tyto detektivky mi moc nesedí. Enzo Cannavale jako komediální vložka nesahá Hillovi ani po kotníky, a sám malý Bodo to nezachrání. Jo a ještě jsem si říkal, jak to ten Spencer dělá, že po jakémkoliv souboji (v poušti, při skoku do studny, a tak) má vždy krásnou bílou vyžehlenou košili :) ()

Reklama

Čiban 

všechny recenze uživatele

Miliónový brouk (v originále Piedone d'Egitto) je italský film z roku 1980 režiséra Stena. Bud Spencer jako inspektor Rizzo se vydává do Egypta osvobodit profesora Cerulla, který objevil živočicha, jenž se vyskytuje všude tam, kde se nachází naleziště ropy. Chce dopadnout drogového mafiána zvaného „Švéd“. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý a poslední díl skvělé komediální krimi série s komisařem Rizzem opět nezklamal. Tentokrát se Rizzo vydává do Egypta řešit další případ a bere sebou Kaputa, který filmu opravdu přidává svou hloupostí a převleky a malého Boda, které už známé z předchozích dílů. A k tomu všemu se nám přidá šílený profesor, který má rád brouky. Za mě opět skvělý film, který skvěle kombinuje akci a skvělý humor a i když možná po kinematografické stránce žádný zázrak, ale já mám pro tyhle filmy prostě slabost, takže jsem víc než spokojen. A musím říct že mě pobavily i scénky s šíleným liliputem a narážky na homosexualitu, tohle by už asi dneska neprošlo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Opětovný návrat do Afriky našich starých známých - komisaře Rizza, inspektora Caputa a malého černouška Boda se také vydařil. Kriminální linie příběhu je dobrá, rvaček je také poměrně dostatek, humoru jakbysmet. Dále by stálo také ocenit perfektní český dabing Buda Spencera, v českém znění Rudolfa Hrušínského. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)
  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)

Reklama

Reklama