Reklama

Reklama

Když se tři malí kluci dostanou do maléru, vymyslí si imaginárního přítele jménem Ricky Stanicky, který jim pomůže. O dvacet let později ho stále používají jako výmluvu pro své nedospělé chování. Když jejich rodiny pojmou podezření a chtějí bájného Stanickyho poznat, provinilé trio si najme zkrachovalého herce a imitátora celebrit, který má Stanickymu vdechnout život. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (78)

MovieGuy 

všechny recenze uživatele

Příjemná a zároveň hrozná prdel na klidný večer. Ricky Stanicky se překonal a dokázal něco co komedie v tyto době nedokážou, být vtipné. U Rickyho jsem se nasmál až až, perfektní John Cena si zde svou roli užíval a za mě zatím jeho nejlépe zahraná role, především scény na letišti, nebo na obřadu mě doslova penetrovali smíchy. Potěšil i Zac Efron (pozor holky, nejsou tu žádné scény bez trika, takže klidek) a ostatní herci. Samozřejmě je rok 2024 a planeta lgbt  se tu opět vyskytuje, ale to už jsem si nějak zvykl že to nebude lepší. Za mě užitý a někdy se podívám znovu i s kámošema. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ricky Stanicky sice nedosahuje svou zábavností kvalit legendárních komedií z počátku kariéry bratří Farrellyů, na druhou stranu v porovnání se vší ostatní současnou komediální produkcí je právě tato podívaná skvělým osvěžením, a to především díky jejímu nekorektnímu, přímočarému a peprnému humoru, který prakticky dnes již vymizel, ale mě, který vyrostl právě na komediích tohoto tvůrčího bratrského dua, tak mi moc chyběl a nejspíš proto mě Ricky Stanicky tolik oslovil a především pobavil. Jak jsem tedy zmiňoval, humor je tu sice toho nejjednoduššího ražení,  nejspíš o to víc ale funguje, většina postav pak navíc působí jako správně potrhlý pošuci, které si snad nelze neoblíbit, zápletka, i když jde především o nenáročnou taškařici, tak má zároveň ale i šmrnc, je poměrně nápaditá, svižná, a přestože se v ní divák nevyhne ani v podstatě dnes už asi nařízené přítomnosti gay páru, smíšeného páru, židovství a samozřejmě tuně moralizování, tak i přesto tu dominuje zábava, přinášející především vtipnost a příjemný odpočinek. Navíc je ale důležité i zmínit, že velký kus práce tu odvedli také herci ve svých rolích, kde úřadovalo hlavně herecké poleno John Cena, který tu fakt řádí, a i když po celou dobu svým výkonem balancuje spíš na hranici trapnosti, tak by se dalo říct, že za ní snad ani jednou nesklouzl a v podstatě tak celý ten film táhne, a bavil mě ještě i Andrew Santino, který je též správně střelený, naopak kdo mě ale krapet zklamal, byl můj velký oblíbenec Zac Efron, který tu nepůsobí úplně nejsvěžejším dojmem, přišel mi divný, oteklý, unavený, prostě ne zcela v pohodě, což je dost škoda, protože ho mám jinak fakt jako herce rád. Já tak zkrátka na jednu stranu sice pochopím kritiku, že se jedná o hloupou a infantilní podívanou, to bez diskuzí, mě osobně je to ovšem úplně ukradený, jelikož je to zároveň i vážně správně potrhlá, vulgární, vtipná a zábavná komedie, co se nebojí mít zas po delší době alespoň nějaký, i když mírně přiškrcený, koule, tudíž pro Rickyho Stanickyho dávám jasný palec nahoru. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to znelo ako typická bláznivá komédia, kde sa bude celý čas tlačiť na pílu absurdnými scénami a hlúpymi komediálnymi výstrelkami. Ale napokon som zostal celkom milo prekvapený, keďže som sa na tomto filme príjemne zabavil (aj keď sem tam boli niektoré veci fakt za hranou) - ako celok to malo fakt dobrý spád, ale aj dialógy a koniec koncov aj posolstvo. Tých lží sa tu nabalovalo stále viac a viac, až sa to stalo neudržateľné - no za každú cenu bolo treba udržať alibi, aby sa to celé nezrútilo. Herecké obsadenie ma bavilo, predovšetkým skvelý John Cena (a pritom ho až tak nemusím). V rámci žánru komédií skutočne nadpriemer : 4* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po dvou ambicióznějších filmech se Peter Farrelly vrátil ke komedii a Rick Stanicky zůstal uvězněn někde mezi těmito dvěma světy. Na jedné straně je to totiž komedie, která nabídne to co bývalo Farrellyům vlastní a na straně druhé je tu snaha přijít ke konci s vážnějšim momentem a přinést něco jako poselství. Dohromady to pak docela funguje hlavně díky Johnu Cenovi, který si celý film krade pro sebe od chvíle co se objeví na plátně. S původně uvažovaným Jimem Carreym by to sice mohlo být ještě lepší (a nejspíš šílenější), ale Cenovi tyhle role sedí a mě osobně v nich baví. Žádný zázrak se sice nestal, ale ty necelé dvě hodiny nakonec utekly celkem příjemně…60% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tři kámoši si kdysi vymysleli falešného kamaráda Rickyho, na kterého i jako dospělí svádí všechny svoje průšvihy. Teď ho ale jejich rodiny chtějí konečně potkat, takže si najmou zkrachovalého herce, aby se za Rickyho vydával. A trošku se jim to vymkne z rukou. Bláznivou komedii táhne dopředu skvělý John Cena, pár fórů se povede, pár ne a výraznější dojem film nezanechá. Na dvě hodiny ale docela příjemně pobaví. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Na filmu se začalo pracovat už v roce 2010, kdy si Rickyho měl zahrát James Franco v produkci Summit Entertainment. Franco kvůli natáčení jiného filmu nakonec roli odmítl a podle Hollywood Reporter kolem role kroužil Joaquin Phoenix. V roce 2013 byl zase podle dalších zpráv blízko roli Rickyho Jim Carrey. Trvalo dalších deset let, než režisér Peter Farrelly se dvěma kolegy přepsal scénář původního autora Jeffreyho Bushella a do hlavních rolí obsadil Johna Cenu (Ricky Stanicky) a Zaca Efrona (Dean). (DavePave)
  • Film získal finančnú podporu z austrálskych podporných programov Location Incentive a Victorian Screen Incentive. (Arsenal83)

Reklama

Reklama