Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký sci-fi snímek natočil režisér Nicholas Meyer podle literární předlohy Karla Alexandera. H. G. Wells právě uvádí do provozu svůj geniální vynález, stroj času. Zároveň se dozvídá, že jeden z jeho známých je policií hledaný Jack Rozparovač. Pod jeho rukou právě skonala další prostitutka na ulici a pachatel musí neprodleně uprchnout. Využije k tomu nový stroj času a poskočí do roku 1970. Herbert se vydá za ním, aby napravil škody a prověřil možnosti vynálezu. U bankovní přepážky potkává velmi sympatickou "úřednici", která je dojata jeho staromódními způsoby a podivným šviháckým oblečením. Není však čas na lásku, neboť Jack Rozparovač touží po nové krvi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemné rodinné sci-fi, ktoré mohlo byť tiež spracované ako depresívna a vizuálne okázalá dráma. Meyer sa rozhodol inak, možno na požiadavku štúdia, možno z vlastnej vôle. No mne by ten druhý prípad vyhovoval asi viac. Ak je tu už Jack rozparovač, chcelo by to priadne explicitné násilie! McDowell je tu obsadený proti svojmu charakterovému typu a je to príjemné osvieženie ho vidieť ako kladnú, naivnú postavu. Myšlienka filmu pekná, romantika ústrednej dvojice tiež funguje, takže celkovo spokojnosť. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Time After Time je velice podařená parafráze na téma o Jacku Rozparovači. Ústřední postavou je spisovatel H.G.Wells, který sestrojil stroj času a pomocí něj se hodlá podívat do 20. století, které si představuje jako utopickou ideální dobu, kde není nepřátelství a násilí a kde všichni jsou si rovni. Z omylu ho vyvede nepříjemné odhalení, že jeho přítel, se kterým hrává šachy je známý postrach Jack Rozparovač. Ten, aby se vyhnul zatčení, uprchne před zákonem právě v onom stroji času a H.G.Wells, kterého bravůrně ztvárnil Malcolm McDowell, cítí za jeho útěk odpovědnost a snaží se Jacka pronásledovat v neznámé budoucnosti. Tam je konfrontován se svými naprosto mylnými představami a nebýt Amy Robbinsové (Mary Steenburgen), se kterou se velmi sblíží, byl by asi ztracen. Film je velice dobře zpracovaný, má spád a nechybí mu vtip. Ačkoli téma stroje času skýtá nepřeberné množství variací a občas v některých filmech svádí k bláznivým skečům, zde je to pojato velmi dobře a ani chvíli se film nesníží k trapnostem. Naopak. Jde o velmi podařený snímek, který v některých místech docela ostře ironizuje současnou dobu: "Před devadesáti lety jsem byl zrůda, tady jsem amatér" (Jack Rozparovač). Zkrátka Time After Time je film, který rozhodně stojí za pozornost. Btw.: M. McDowell nehraje často kladné role, ale tahle mu docela sedla. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Jde o poměrně nenápadný sci-fi snímek, který byl natočen podle knihy spisovatele o spisovateli. Kromě McDowella mě ale zaujala i role Davida Warnera jakožto Jacka Rozparovače, který se velmi rychle dokázal začlenit do budoucí společnosti než později příchozí H. G. Wells. Film na mě působí velice klidným dojmem, nedá se říct, že by v mých očích měl nějaké mouchy a děj je logicky uspořádaný. Jak divák později uvidí, k velkému výkonu není potřeba žádných výbuchů, sexy hereček, létajících lidí ani ultraúžasných trikových efektů. A přesto dokáže zaujmout. Především tím, že se lidstvo za celá léta nezměnilo, což je dokázáno tím, že Stevenson do naší doby, bohužel, zapadne lépe než jiný dobroděj. Opravdu jsme jako lidstvo ve všem tom násilí klesli tak hluboko? Přiznám se, že poslední dobou záměrně vyhledávám tento žánr podobného stáří, jelikož oproti dnešním nepůsobí tak přeumělkovaně. Proto nebudu rád, jestli někdo natočí remake. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Bylo docela zvláštní vidět mladého Malcolma McDowella v docela jiné herecké poloze než v jeho obvyklých rolích drzých floutků, ale právě jeho sympatický slušňák H. G. Wells byl pro mně největším kladem celého snímku. Romantická i ta detektivní stránka už ale takové nadšení nevyvolává. Na to jak zajímavě vypadá námět filmu, jsem čekala něco daleko zábavnějšího a hlavně originálnějšího. To ovšem neznamená, že by šlo o úplné fiasko a na jedno pokoukání je to celkem dobré...a například o moc lepší než tématicky podobný Kate a Leopold. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

H. G. Wells nahání Jacka Rozparovače skrze čas i prostor. Vypadá to na skvělý námět; a navíc to obsazení... No jo, jenže jak dobře to vypadá na papíře, tak nezáživně je to převedeno do praxe. Zabředne to do tuctového romantického cvrlikání, na které by ani nebylo třeba plýtvat tak dobrým námětem, protože by se obešlo i bez toho cestování v čase, Wellse či Rozparovače; to vše je tu tak nějak na zcela vedlejší koleji. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení se Malcolm McDowell a Mary Steenburgen seznámili a vytvořili pár. Dokonce se později i vzali. (Pavlínka9)
  • Ve scéně pronásledování mezi sloupy byl Malcolm McDowell nahrazen dvojníkem, jelikož měl vymknutý kotník. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama