Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Kdo je k.u.r.v.a Casey Ryback?“ Zřejmě nejlepší role, jakou kdy Steven měl. I tohle pokračování mě docela uspokojilo, přestože se mi první díl líbil o něco víc. Možná to bylo tím, že zde přibylo víc zbytečných keců, ale i tak si po akční stránce nemám na co stěžovat. Každopádně dnes už nikdo nezapře tomuto akčnímu hrdinovi, že v kuchyni je skutečně nejlepší a cítí se tam jako ryba ve vodě. Koneckonců to jde na něm dnes už i vidět! 60% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou průměrné (především závěrečná "modelová" srážka je nechtěně roztomilá) a logika se občas z obrazu vytrácí, aby unikla Seagalovým ranám. Nicméně Seagal je ve vrcholné formě (hmotností, bojem i hláškami), záporáci přesně obsazení a příběh, ač rozhodně není chytrý (tleskací konec je na pěst), nepostrádá hutné kvantum vynikajících hlášek a funkčních dějových klišé. Prostředí vlaku je využité do mrtě, akce střídá akci (hluchých míst je tu minimum) a Katherine Heigl je navíc zatraceně žhavá. Jedna z mých nejoblíbenějších seagalovek... ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Casey „Kurva“ Ryback, který je dle vlastních slov v kuchyni nejlepší, už zase přestane sekat zeleninu a začne sekat rukama do lidí. Seagalův návrat do jeho asi nejslavnější role se povedl natolik, že se mi to líbí mnohem více, než předchozí PŘEPADENÍ V PACIFIKU. Je to akčnější, Seagal tu toho předvede mnohem více (při jeho pověstném lámání rukou mě až nepříjemně brněly dlaně a zápěstí), více tady hlásí („Zemřel pro kozy!“) a celkově mě to hodně baví. Navíc zde Everett McGill opět předvádí, že záporné postavy mu docela jdou. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Čo to bolo?" "Hovorí sa tomu orgazmus."//"Kozy na skapanie!"//"Kurva, zničil si mi kožák!"//"V kuchyni na mňa nikto nemá."// Nesmrteľné hlášky, Casey "Kurva" Ryback v najlepšej forme, "Zbouchnutá" Katherine Heigl v rozpuku svojho teen pôvabu, halda prehrávajúcich béčkových záporákov i tradičných vojenských debilov, plno nekvalitnej zadnej projekcie, scenár stupídny až do špiku zlámanej kosti a k tomu bombastická hudba Basila Poledourisa, "vtipný" černošský poskok a vybuchujúci model vlaku. Ako to môžete nemilovať???!!! ;-D ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,024,083Tržby Celosvetovo $104,324,083║ Po nejakej dobe som to opäť pozrel a ono to nie je až tak špatné(vždy som pri tom vydržal tak 20-30minút), samozrejme na prvý film to nemá ale zas nejaká tak slušná akcia sa tu nájde a dokonca trikovo to je tiež dosť slušne zvládnuté, čomu odpovedá aj ten vysoký rozpočet. /60%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Pracovní názvy scénáře byly „Dark Territory“ a „End of Line“. Scénář byl původně zamýšlen jako řadový akční thriller ve stylu Smrtonosné pasti (1988) a až když jej zakoupilo studio Warner Brothers, proměnilo ho v pokračování Přepadení v Pacifiku (1992). (choze)
  • Scéna, v ktorej je zničené priemyselné zariadenie v Číne, je v skutočnosti nepoužitá scéna z filmu Aljaška v plameňoch (1994). (m.a.t.o.)
  • Rčení Travise Danea - "Štěstí přeje připraveným!" - je citát Louise Pasteura. (Lateef)

Reklama

Reklama