Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Casey „Kurva“ Ryback, který je dle vlastních slov v kuchyni nejlepší, už zase přestane sekat zeleninu a začne sekat rukama do lidí. Seagalův návrat do jeho asi nejslavnější role se povedl natolik, že se mi to líbí mnohem více, než předchozí PŘEPADENÍ V PACIFIKU. Je to akčnější, Seagal tu toho předvede mnohem více (při jeho pověstném lámání rukou mě až nepříjemně brněly dlaně a zápěstí), více tady hlásí („Zemřel pro kozy!“) a celkově mě to hodně baví. Navíc zde Everett McGill opět předvádí, že záporné postavy mu docela jdou. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Přepadnout vlak se Stevenem Seagalem může jen člověk se sklony k sebevraždě. ExSEAL kuchař má tedy na práci další záchranu světa před šílenými teroristy. Jestil by po mě šel nějaký zabiják, tak bych si určitě nevybral Seagala. Důvod je jediný, jeho vyžívání v likvidaci záporáků je až škodolibá. Ze začátku si s nimi jen hraje, mlátí je, pak proti nim začne používat to co mají v ruce a zakončí to pomalým udušením nebo rychlejším zlomením vazu. Každopádně na to, že se příběh odehrává jen ve vlaku, se pořád něco děje a člověk se nenudí, i záporáci jsou zajímaví. / Steven vybere obsah baru / - "What am I doing? Oh, I'm making a bomb." ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +výborná akce, dobré souboje, hlášky, Katherine Heigl, různé Seagalovi vychytáky -ke konci trošku trapné/// V pořadí sedmá seagalovka, která volně navazuje na Přepadení v pacifiku. Nejvýraznějším plusem tohoto filmu je postava Casey Ryback. Hlášky záporáků na jeho adresu patří k těm nejlepším. A je pro to taky důvod. Steven se tu mladí, střílí, šermuje, nastražuje různé pasti a vůbec o zábavu je díky němu postaráno. Opět trošku váznou scény v americkém velení, ale něco podobného patří k jakémukoliv filmu. Akce a efekty jsou i na dnešní dobu dost slušné, hudba v pohodě doplní výslednou atmosféru. Radost se dívat. Zde je Seagal v té nejlepší formě./// Celkem 87%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Áááno, Steven Seagal před lety býval frajer. Na jedničku mi nesahejte, to je dle mého Seagalův jednoznačný vrchol, na dvojku se nicméně nedívám už tak kriticky jako dřív a dá se říct, že to byl jeden z jeho posledních (ještě pak Glimmer Man a Lovec policajtů) přijatelnějších výletů do solidní béčkové akce. Mnohé chvaty povedené, s triky střídavě oblačno, záporák tradičně přehrávající. Dietní tři hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Seagal se po jedničce pustil do celkem, pro mě, o něco zajímavější dvojky. Vlaková souprava, v ní instruované přepadení, byla náležitě využita. Seagal běhal, lámal kosti a nepůsobilo to nijak trapně. Režisér Geoff Murphy byl přece jen zkušený akční specialista, který vždy razil méně keců a více akce. Co naopak filmu ublížilo, bylo právě to, co mně na Seagalovi vadilo celou jeho kariéru, tedy myšleno jeho zářnou kariéru, a než spadl do toho septiku zetkových produkcí. Je nepřemožitelný, nenajde za film důstojného soupeře. Prostě superman. Trochu ho polidštit by nebylo na škodu. Tím se také vytrácí z filmu napětí, protože zkrátka vědomí, že hlavní hrdina je bezchybná mlátící mašina, nedává prostor o něj se bát nebo mu přehnaně fandit. Vedle něj je ve filmu také k vidění tehdy mladičká Katherine Heigl. Hlavní záporák mohl být vybrán lépe. Typický akční film devadesátých let se svými slabinami a přednostmi. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Krill (Gary Busey) z Under Siege sa mal vrátiť aj do pokračovania Under Siege 2: Dark Territory, ale Stevenu Seagalovi sa to nezdalo ako dobrý nápad, a tak to zamietol. (Seag)
  • Pracovní názvy scénáře byly „Dark Territory“ a „End of Line“. Scénář byl původně zamýšlen jako řadový akční thriller ve stylu Smrtonosné pasti (1988) a až když jej zakoupilo studio Warner Brothers, proměnilo ho v pokračování Přepadení v Pacifiku (1992). (choze)
  • Zvuk, ktorý vydáva počítač Travisa Danea (Eric Bogosian) pri odpočítavaní, je v skutočnosti pípanie pageru Motorola. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama