Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední týdny Frankensteinova otce, režiséra Jamese Whalea. Nemocný Whale žije osaměle se svojí hospodyní Hannou a při pokusech malovat bezmocně sleduje, jak ho se zdravím opouští i jeho umělecká tvořivost. Potřebný vzruch do posledních týdnů jeho života přináší mladý zahradník Clayton Boone, který zprvu netuší nic o starcově filmové minulosti ani o jeho sexuální orientaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priserne nudny film o mladom zahradnikovi, ktory prinasa cerstvy vzduch do poslednych dni rezisera Whale-a. Iana McKellena mam od skoncenia serie LOTR na haku, a mladeho Brendana Frasera nemam rad. Vtedy este mlady kevin J. O´Connor /Mummy 1999/ taktiez nevie hrat, skoda. K tomu treba pripocitat priserne dialogy, dej, ktory sa nikam neposuva a slabu reziu. 5 %, dokonale som sa nudil ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* v poslední době mám štěstí na pětihvězdičkové filmy a tento je jedním z nich. Jednoduše skvělý film s perfektním Ianem McKellenem, s tou správnou dávkou britského humoru a navíc životním nadhledem a vyrovnaností. A kdyby náhodu někoho odrazovala homosexuální stránka filmu, tak musím uznat, že je vše decentní a kultivované a urazit může jen zakomplexovaného homofoba :-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

3.5 | Skvělé herecké výkony, nádherná hudba, ale místy zdlouhavé a nezajímavé. Ian McKellen měl za tohle dostat Oskara, ne scénář, protože film je tak dobrý hlavně díky jeho brilantnímu hereckému výkonu. Bez něj by to bylo o moc horší, protože jinak to je téměř o ničem, příběh umírajícího muže, dříve slavného, dnes trpícího, vzpomínky, filozofování... Dobře natočený art film, ale já raději uvolněnější snímky... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná podívaná! Ian McKellen tímhle filmem dává zapomenout, že vůbec kdy hrál "nějakého" Gandalfa v Pánu prstenů, jelikož svou životní rolí v Bozích a monstrech dokazuje, jak skvělý herec je. Velice příjemně mě překvapil také Brendan Fraser. Herec, spojený povětšinou jen s "blockbustery" typu Mumie, či pokusy o rádobyvtipné komedie jako Král džungle, se tady dokázal překonat a svou sice nepříliš složitou, ale přece jen vážněji posazenou roli zvládl s neuvěřitelným přehledem. Oba herci tak díky skvěle napsanému scénáři dostali možnost trochu neočekávaně vyniknout na jiném poli, než jsou asi zvyklí, ale povedlo se jim to dokonale. Jeden z nejlepších filmů 90.let se může klidně zařadit do kategorie jedinečných "zákulisně-hollywoodských" filmů ne snad rovnou po bok dechberoucího Sunset Boulevardu, ale jen malý kousek za něj. Bravo pane Condone! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nějaký ten čas před tím, než Ian McKellen a Brandan Fraser ztvárnili jedny z nejznámějších rolí své kariéry, se spolu setkali v tomto snímku, který nám přibližuje poslední období života tvůrce legendárního Frankensteina, režiséra Jamese Whalea. Budoucí dobrodruh Rick O'Connell je zaměstnán coby zahradník, kde pečuje o trávníky a zahrádky Hollywoodských pracháčů. Gandalf, který ještě nemá svou kouzelnou hůl, ani schopnost hýbat kovovými předměty:) je nemocný, stárnoucí muž, který se snaží v poklidu dožít ve své luxusní vile. Pak uvidí dobře stavěného a pohledně vypadajícího Claytona Boona a cosi se v něm pohne. A tak začíná neobvyklý vztah mezi životem protřelým a mnoha zážitky poznamenaným letitým mužem a mladíkem, který zpočátku ani netuší, komu vlastně seká trávník. Bylo zajímavé vidět Brendana Frasera ve vážné roli a docela mu to šlo. Ian Mckellen je pak tradičně výborný. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení filmu trvalo 24 dní. (Kulmon)
  • Ian McKellen prohlásil, že mu bylo velmi příjemné hrát Jamese Whalea. McKellen je stejně jako Whale homosexuál. (Kulmon)

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama