Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lahodná komedie Jerryho Seinfelda z časů, kdy všichni snídali cereálie s mlékem. Kvůli úplně novému druhu pečiva se ale dvě velké společnosti pustily do líté bitvy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

rowdys 

všechny recenze uživatele

Ja som sa teda výborne bavil, pretože je tu všetko - konverzačný seinfeldovský humor, slapstickový akčný humor, inteligentný referenčný humor, absurdný Naked Gun humor, skečový SNL humor, asi cca pol miliardy popkultúrnych narážok na 50s, 60s aj súčasnosť, na ktoré ale treba mať americana rozhľad (Cronkite, Carson, Hoffa, Kennedy, Oswald, five families, Vietnam, kubánska kriza, IBM, Mercury Seven...). Vrcholom Unfrosted je ale bohovské cameo Dona a Rogera, ako keby od konca Mad Men ani neuplynula dekáda. Aktuálne prebiehajúci bojkot Kellogg's v USA filmu dáva extra komediálny presah. Jediné čo tomu cukríkovému paťdesiatkovému vizuálu chýbalo bol technicolor, pretože ten kryštáľový digitál bol na dobovú atmosféru neprirodzene uhladený. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Když jsem si otevřel IMDB, vyskočila na mě jedna recenze s verdiktem 1/10 a druhá 10/10. To krásně ukazuje, jak těžké je určit, zda je něco vtipné. Tak za mě: je super zážitek podívat se na old-fashion comedy film, kterej využívá nostalgie Ameriky 50. a 60. let. Bavil jsem se hodně. Jednu námitku ale mám: dialogy sviští příliš rychle za sebou, takže člověk nemá pocit, že to jsou lidé, co na sebe reagují, ale spíše právě herci hrající v nějaké krátké reklamě. To mi trochu vadilo, protože v Seinfeldovi člověk s přáteli tak sroste, že mu jejich interakce opravdu připadají reálné, i když jsou bizarní. Na druhou stranu kritikové vyčítají filmu, že je to slabé, boomerské, nudné. Jsou tu ale přitom skvělé vtipy na JFK, Kubánskou krizi nebo na January 6 - Storming the Capitol. Celkově příjemný zážitek. Nezlobil bych se, kdyby Jerry ještě něco natočil. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zábavná retrokomedie, která si něžně střílí z americké popkultury, způsobu života i dějin. Dělá to lehce a je vidět, že se všichni bavili. Stejně jako divák, pokud přijme hru a taky pokud se nebojí, že film je prošpikován narážkami, z nichž mnohé nemusí pochytit, ale jiné zase ano. A tak se Kubánská krize, drogová mafie i studená válka stanou bojem o nákup cukru, dobývání vesmíru soupeřením dvou společností na výrobu cukrovinek, a pohřeb může skončit jako obří snídaně. Proč ne? Je to absurdní a vtipné. Skoro bych si tipla, že se Seinfeld inspiroval 30 let starou komedií Záskok od Cohenů. SHRNUTÍ: Výroba ovesných vloček je hra jen pro drsné chlapy (A Melissa McCarthy k tomu dodává: Ehm…). ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Inteligentní snídaňová komedie s obsazením a produkcí, kterou by mohl lecjaký blockbuster závidět. Trochu mi to připomínalo časy, kdy se kolem Mela Brookse motali Marty Feldman, Gene Wilder nebo třeba Dom DeLuise. Jenom ta poleva opravdu chyběla, protože některé věci dokáží pochopit pouze fanoušci výstupů pana režiséroscénáristy. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Základ príbehu, ktorý pravdepodobne obsahuje aj true-based prvky, nie je zlý. Ale výsledok prvého režisérskeho pokusu herca Jerryho Seinfelda bohužiaľ patrí do kategórie podpriemer. Omáčka, atmosféra a prostredie by mali byť omnoho pompéznejšie, napakované dobrými a zaujímavými postavami, nehovoriac o dialógoch – chýba tomu predstavivosť na úrovni Wesa Andersona či Tima Burtona.. P.S.: Peter Dinklage vo svojej krátkej vedľajšej roli nesklamal. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama