Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nijak neobjevná a v jistých momentech až příliš klišovitá a vykrádající záležitost. Potenciál rukojmích v mrakodrapu evokuje Smrtonosnou past, ale v tom smyslu, že klaďas stojí na „špatné“ (čili své) straně. Naštěstí nadstandardní režijní pojetí dokáže na dvě hodiny filmového času příjemně usadit do sedačky. Ano, i v Grayově práci by se pár much našlo, zvláště v polovině začne tempo povážlivě kolísat, ale stále se dá hovořit o zručné filmařině. Ke konečnému hodnocení tak snímek táhne výborná herecká sestava. No, opět to ale nejsou všichni. David Morse trpí nevyužitým potenciálem svého „policejního“ charismatu a Samuel L. Jackson podává spíše standart. Avšak naprosto fantastický Kevin Spacey vytáhne z bahna i tu nejnudnější scénu, vdechne život i tomu nejsuššímu monologu či dialogu a vůbec, je to právě on, kdo dělá z Vyjednavače to co ve skutečnosti vlastně není a to je nadstandardní akční thriller, kde místo zbraní hrají prim vysílačky a telefon a kde o napětí není nouze ani na minutu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který se opírá o Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho jako špičkové charakterní herce v hlavních rolích. Scénář, který obsahuje řadu efektních zvratů, napínavých akčních scén a přitažlivých dialogů, je doslova učebnicovým příkladem, jak může vzniknout moderní divácký žánrový snímek, aniž by se lacině podbízel vkusu publika. K absolutnímu vrcholu žánru sice nepatří a upřímně řečeno obsahuje i určitou dávku obvyklých klišé, přesto je to film, ke kterému se můžu bez problémů vracet. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Jansen 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Příběh sice neohromí originalitou: děj je tuctový, námět stokrát omletý a zápletka od začátku do konce předpovídatelná, ale na druhou stranu ani nenudí a svým způsobem má tu výhradu vtáhnout diváka do děje. Na výsledném kladném dojmu má samozřejmě největší podíl hlavní herecká dvojice, která vlastně už sama o sobě zaručuje kvalitu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Gray natočil velice zdařilé akční drama / thriller, které diváky dokáže zaujmout jak slušným dějem (ve kterém nechybí psychologické pasáže okořeněné akčním nábojem), tak i vhodně zvoleným hereckým obsazením a především dobře propracovanými postavami. Během té dlouhé stopáže nezbyl skoro žádný prostor pro nudu – což připočítávám k dobru. Film jsem viděl již několikrát a nikdy neomrzí! 70% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Divím se a kaju zároveň, že mi tak dlouho unikal takhle skvělý kousek. Naprosto precizní thriller, nervy drásající atmosféra, opět bezchybný Samuel...V devadesátých letech vznikalo mnoho skvělých subžánrovek tohoto tipu a já, bezprostředně po shlédnutí, nemůžu přijít na moc jmen, minimálně stejně kvalitních jako je tento. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)
  • Film byl původně napsán pro Sylvestra Stalloneho a Kevina Spaceyho. Spacey měl hrát vyjednavače, který drží rukojmí a Stallone policejního vyjednavače. Když však Stallone od projektu odstoupil, Spacey se rozhodl vzít roli, kterou měl hrát Stallone a do „své“ role obsadit někoho jiného. Do role vyjednavače, který drží rukojmí, byl nakonec obsazen Samuel L. Jackson. (becki_tu)
  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)

Reklama

Reklama