Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jaké to asi může být, když se přední vyjednavač chicagské policie ocitne na druhé straně barikády? Danny Roman je v bezvýchodné situaci nucen vzít spravedlnost do svých rukou a zabarikádovat se s rukojmími z vlastních řad, jen aby odhalil pravdu a očistil své jméno. V této situaci je mu soupeřem jiný vyjednavač-veterán, který sleduje jediný cíl – vyřešit situaci pokud možno klidně a zachránit rukojmí. Film je velmi dobře napsaný a zahraný (Samuel L. Jackson x Kevin Spacey). Svým způsobem je to tak trochu detektivka, jelikož se v průběhu odhaluje korupce a zrada mezi vlastními a hlavní hrdina netuší, komu věřit a kdo je v tom namočený. Tak trochu mi to touto tématikou z policejního prostředí připomnělo L.A. – Přísně tajné, shodou okolností film, ve kterém taktéž hrál Kevin Spacey. Je svým způsobem škoda, že Kevin Spacey takto upadl v nemilost a nejspíš už v ničem novém nezazáří. Samozřejmě vůbec neomlouvám jeho činy, ale jako herec byl výborný a je vždycky škoda přijít o schopného a charismatického herce. V těchto rolích to Jacksonovi a Spaceymu šlape na výbornou. ~(4,2)~ ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Divím se a kaju zároveň, že mi tak dlouho unikal takhle skvělý kousek. Naprosto precizní thriller, nervy drásající atmosféra, opět bezchybný Samuel...V devadesátých letech vznikalo mnoho skvělých subžánrovek tohoto tipu a já, bezprostředně po shlédnutí, nemůžu přijít na moc jmen, minimálně stejně kvalitních jako je tento. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Ačkoli Jackson je dobrý, scénář nemá slabinu a všechno funfguje jak má, všechny a všechno tu dokonale zastínil Kevin Spacey. Je dokonalý v akci i doma, kdy se marně snaží vyjednat příměří mezi dcerou a matkou zamčenou v koupelně.. :-) P.S. 2014: Ani po letech neztratil nic ze svých kvalit. inteligentní, napínavé, s vynikajcimi dialogy, špetkou akce, které nechybí ani několik obratných maličkostí, které to celé povyšují vysoko nad žánrový průměr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct nic jiného než že to nemá chybu. Jeden vyjednavač proti druhému, který se snaží prokázat svoji nevinu, válka nervů a diplomacie, strhující výkony Spaceyho i Jacksona, to vše doplněné výbornou hudbou Graema Revella... Pořád je to na 80%, i když už jsem se víckrát přesvědčil, že to pokaždé skončí úplně stejně;) ()

L0ra 

všechny recenze uživatele

Film "Vyjednávač" (The Negotiator) z roku 1998 je napínavým thrillerem, který nabízí skvělý herecký výkon ze strany hlavních představitelů, Sama Jacksona a Kevina Spaceyho. Film je plný napětí, intrik a nečekaných zvratů, které diváka drží na pochybách až do posledních chvil. Příběh filmu se odehrává v Chicagu, kde detektiv Danny Roman (Samuel L. Jackson) je obviněn ze zločinu, který nespáchal. Když se snaží najít důkazy své neviny, rozhodne se vzít do rukou vlastní osud a unese rukojmí. Protože je zkušený vyjednávač, požádá o pomoc svého kolegu z policejního oddělení, Chrise Sabiana (Kevin Spacey). Společně se snaží najít pravdu a vystopovat skutečného pachatele zločinu. Hlavní předností tohoto filmu jsou skvělé herecké výkony, zejména Samuel L. Jackson a Kevin Spacey. Jejich dialogy jsou velmi napínavé a poutavé, což diváka nutí přemýšlet nad tím, co se bude dít dál. Důležitou roli hrají i vedlejší postavy, které jsou dobře napsané a dobře ztvárněné. Režie filmu je velmi zdařilá. Film je skvěle natočen a řazení scén je velmi poutavé. Kamera se pohybuje v jednotlivých scénách velmi dobře a zachycuje napětí, které v tomto filmu převládá. Celkově lze říci, že film "Vyjednávač" je velmi dobře natočený a napínavý thriller s vynikajícími hereckými výkony a poutavým příběhem. Pokud máte rádi filmy tohoto žánru, určitě si ho nenechte ujít. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)
  • Film je z části podložen skutečnou událostí finančního skandálu ze St. Louis z roku 1980. (Conspi)
  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno