Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

Morien 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi hodně líbil. Napínavý, odsýpal, dokonce jsem nepředvídala každou další vteřinu v ději jako obvykle. Předpokládám, že to je kvůli staršímu "datu výroby" oproti dnešku (2008). Co bych ale extra vyzvedla, byly skvěle napsané postavy a jejich ztvárnění herci. Spaceyho správňácký energický ukecánek - kdo by byl řekl, že je to Prot, Samuelův "kdo-mi-zabil-parťáka-vy-parchanti-ale-jinak-jsem-vlastně-hodnej", Giamattiho příliš přemýšlející rukojmo-hacker a dokonale tupá hora svalstva s tváří Davida Morse, ti všichni si získali moje srdce a můžu vám říct, z těch tragikomických situací, do nichž se tak nějak zapletli, jsem se občas za břicho popadala. Nevím, jestli už mi jenom pokročilým stádiem bezespánkového rozkladu neměkne mozek, ale film mi připadal v jistém smyslu i jako satira... no a zkrátka, abych dokončila kruh, hodně se mi líbil. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborne nakrútený film o zaujímavej práci policajných vyjednávačov nadobudne potrebnú dramatickosť vo chvíli, keď defraudanti z policajných kruhov v strachu pred odhalením sa pokúsia "našiť" vraždu kolegu na špičkového vyjednávača Dannyho Romana. Ten, pritlačený k múru, a v beznádejnej situácii vezme rukojemníkov, zabarikáduje sa v kancelárii a o nejakú dobu si už môže overiť, aké je to, byť pri vyjednávaní na druhej strane. Starostlivo napísaný scenár a bezchybné výkony S.L. Jacksona a Kevina Spaceyho zaraďujú tento film medzi špičku vo svojom žánri. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neprávem obviněný muž psancem, hledání skutečného viníka policii navzdory, zoufalá myš v koutě, Chicago. Podobné jako Uprchlík, akorát že se neutíká, ale ukecává.. Vyjednavačský thriller s dobrými hereckými výkony (přes Spaceyho a Jacksona se trochu zapomíná na J.T.Walshe), slušným spádem, inteligentním scénářem a už předem zlověstnou sekvencí úvodních titulků. Vytkl bych jen zbytečně předramatizovaný závěr a Samuelův otřesný zrzavý přeliv.. P.S.: Scéna, kdy si jeho Danny Roman podává po telefonu vyjednávače Farleyho asi nejen mně připomněla Julese Winnfielda a jeho kreaci na téma: „Mluví se v Cože anglicky a vypadá pan Marsellus Wallace jako děvka?“.. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

I'm a stranger to you. You have no idea what I am capable of. Vynikající! Přesně takhle si představuji kvalitní akční drama. Ač postavené na neoriginálních - tisíckrát omletých základech "vyjednavačských" filmů, dokáže diváka připoutat svojí inteligencí a gradací, které vytváří strhující napětí. Kromě perfektních S.L. Jacksona (ten chlap by to uhrál snad jenom očima) a Spaceyho bych vyzvedla hlavně Davida Morse - kladný záporák, nebo záporný klaďas - od začátku do konce naprosto neprůhledný a matoucí. Podle obsahu jsem čekala průměrnou, zapomnění hodnou podívanou, ale nakonec jsem málem vykoukala obrazovku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Gray natočil velice zdařilé akční drama / thriller, které diváky dokáže zaujmout jak slušným dějem (ve kterém nechybí psychologické pasáže okořeněné akčním nábojem), tak i vhodně zvoleným hereckým obsazením a především dobře propracovanými postavami. Během té dlouhé stopáže nezbyl skoro žádný prostor pro nudu – což připočítávám k dobru. Film jsem viděl již několikrát a nikdy neomrzí! 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V závěru filmu předá vyjednavač Chris Sabian (Kevin Spacey) všechny diskety s důkazy náčelníku Frostovi (Ron Rifkin) a Frost je zmáčkne a zničí ve své ruce. Za chvíli ovšem vychází Chris s Dannym Romanem (Samuel L. Jackson) ven a v levé ruce zase drží disketu. (Jedza)

Reklama

Reklama