Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Seagal vypadl z letadla a film spadl do žumpy. Za svých mladých let jsem tenhle film upřímně nesnášel, ale zkusil jsem se na to po letech znovu mrknout a nebrat to jako Seagalovku. Bohužel se mi to moc nedaří. Ten film mě prostě nudí ani Russell ho nevytrhne ani Halle Berry, ani fakt, že film je na mé oblíbené téma. Je to snaha o jakože nervydrásající thriller který, ale vůbec nefunguje a některé ty uměle natahované scény v kontextu celé té vražedné stopáže jsou k nepřežití. Jediné kladné body uhrál znamenitý David Suchet který se od uhlazeného Belgického detektiva přesunul do role fanatického Arabského teroristy a zahrál to skvěle. Takže bohužel já vím, že to o Seagalovi být nemělo, ale přesto bych uvítal kdyby při tom nepovedeném transferu chcípnul celej ten jeho nezajímavej kokotskej tým a mistr taktiky by se naopak dostal do letadla kde by postupně teroristy likvidoval v ručních soubojích a mohla to bejt pecka. Nestalo se a já nakonec se zavřenýma očima slabý 2* tomuhle nudnýmu spektáklu udílím, ale vidět už ho fakt nikdy nepotřebuju.25% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Seagalovský manévr se nakonec ukázal jako velké plus, neboť hrdinství v podání civilního Kurta Russela je o sto procent improvizovanější a tím pádem i zajímavější a napínavější. Seagal tu skutečně moc nenahraje a na staré dobré časy zavzpomínáme jen v úvodní sekvenci, kde stylově vyřídí tři borce nožem, počemž následuje domovní čistka. Akce je překvapivě velice realisticky nasnímaná (žádné dlouhé přestřelky, ale rychle stříhané sekvence) a děj je nabitý již od první minuty. Členové komanda jsou sympatičtí a děj se ubírá relativně logickou cestou. Žádné přehnané hrdinství či patos. David Suchet je fantastický záporák a Halle Berry sympatická palubní průvodčí. Zamrzí snad jen otravně vyšponovaný závěr s databankou. Příjemný přírůstek mezi akční thrillery. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Povedený žert - film se Seagalem, který ale po první třetině odletí do jiný dimenze a zbytek už bude muset zvládnout jen Russell, Leguizamo, Berry a spol. A to se snad každý divák (včetně mne) tolik těšil na to, jak bude Steven všem těm hnusným arabským držkám postupně lámat ruce, nohy i krky. Nevím co tímhle fíglem režie zamýšlela, ale vyjeb... chci říct vyběhli s diváctvem parádně. Ale i tak je to celkem slušnej thriller o únosu letadla, jen stopáž mohla/měla být tak o půl hoďky kratší, Berry by nemusela tolik přehrávat a místo Sucheta mohli tvůrci obsadit někoho, kdo by byl v roli fanatickýho islámskýho teroristy přesvědčivější - víc zemitý, víc brutální, míň kultivovaný. Tedy Suchet je skvělej a zahrál to dobře, ale když já ho pořád vidím jako toho uhlazenýho belgickýho Poirota. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Cože, 60 procent? To se tu nikdo tetelí blahem, když vojenská jednotka hodinu a půl křížem krážem prolézá letadlem, šmíruje nicnetušící teroristy, napichuje elektroniku, zneškodňuje matku všech bomb a pečlivě plánuje útok? Dvorní scénáristé Joela Silvera, bratři Thomasové (Predátor I, II) vyslali pět let před 11. zářím na Spojené státy Boeing proměněný blízkovýchodními teroristy ve zbraň hromadného ničení a jelikož dvěma zničenými mrakodrapy v blockbusteru na nikoho dojem neuděláte a protože v té době na plátnech frčely chemické zbraně (Skála), hraje se o celé východní pobřeží ohrožené ukradeným smrtícím toxinem. Russell a Leguizamo jsou sympaťáci a Suchet obdařil svého záporáka velkou dávkou charizmatu a zlověstnosti. Plus vychytávky typu Remora či - POZOR SPOJLER - Seagalova smrt (i když škoda, mohlo z toho být pěkné Přepadení 3)... To člověk odpustí i rutinní režii a úsměvné nahuštění "záchran na poslední chvíli". Pro mě spolu s Con Air a NON-STOP nejlepší film o únosu letadla. Obzvlášť doceníte v dvojprogramu s Přepadením ve vzduchu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Akční klasika. Hvězdně obsazený únos letadla, které má na palubě bombu. Přiznám se, že jsem se nechala nalákat na Stevena Seagala, ale ten se ve filmu objevuje na krátkou chvíli. Všechno mi vynahradil Kurt Russell. David "Hercule Poirot" Suchet mě velmi překvapil. Nějak jsem si nemohla zvyknout, že je hladce oholen a že nehraje kladnou roli. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Ve chvíli, kdy Kurt Russell ručkuje po laně nad stropem kabiny, kde si prohlížel vnitřek kabiny sondami, a vrací se zpět k vojákovi, má v jednu chvíli hodinky na pravé a pak zas na levé ruce. (Terva)
  • Na obale filmu sa nikdy nemala tvár Stevena Seagala objaviť. Tvorcovia ju tam však dali, aby pritiahli čo najviac ľudí do kín. (Seag)

Reklama

Reklama