Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Technicky promakanější, humorně minimálně na stejné výši. Ovšem nakolik je tento film rodinný, to si fakt netroufnu posuzovat - vysvětlovat šesti-sedmiletému dítěti něco o tom, proč Pinocchio nosí tanga, dobrá víla se chová tak, jak se chová, nebo parodování hollywoodských celebrit..., no nevím. Pro dospělé je to ale výborná zábava. :) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce, která si bere na mušku známé pohádky staré desítky i stovky let a některé anachronismy a narážky na nové filmy vám ani nepřijdou, tenhle díl má mnohem blíž k filmové a aktuálně dobové parodii. Ubírá mu to na univerzálnosti a je to místy přesně ten druh humoru, kterým dávají tvůrci najevo, že to s filmem nemyslí až tak vážně. Důkazem budiž i postava kocoura, která na mě působila hodně rozporuplně. Netvrdím, že ve filmu nejsou scény, které by mě nenadchly nebo humor, kterému bych se nezasmál, ale není to tak nenucené, přirozené a spontánní jako v prvním díle. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Adamson, Joe Stillman, J. David Stem, David N. Weiss .. Tohoto budou 4 díly? Inu parodovat se dá pořád, ale chtělo by to vytvořit i něco jiného (a to jim moc nejde viz Příběh žraloka a vlastně ani tady, jakmile opustí vody parodie a snaží se být tvůrčí). Už první Shrek mě nijak zvláště nesložil a tady je to stejné, spíše trochu slabší! Každopádně své dílčí kvality to má, ale PIXAR je prostě (nej)lepší.. 65%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Znáte tu situaci, když se na film těšíte a pak jste zklamáni. Většinou to tak bývá (zvlášť u pokračování), protože když se na něco těším, tak se očekávání jen těžko naplňuje. .... Tak jsem si přinesl domů DVD "Shreka 2" a -- jsem absolutně spokojen !! Splnil naprosto dokonale moje očekávání a to se mi zase tak často nestává. ... Výborně jsem se bavil, ani chvilku nenudil a dost často kroutil hlavou nad dokonalostí animací (déšť, stíny). Doufám, že ta spousta nápadů nevyčerpala tvůrce natolik, aby jim nezbyly další na pokračování přinejmenším stejně "nadupané". Už teď se zase těším :) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Přes vlažnější začátek je i druhý Shrek velice zábavnou pohádkou se spoustou vskutku geniálních gagů (Police brutality!) a vhodně zakomponovanými písničkami (Nick Cave!) Přestože mi jednička připadá malinko lepší, tvůrci stále odvedli výtečnou práci, uvážíme-li, jak nesnadné je natočit film, který by bavil jak děti, tak dospělé. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Cesta z bažiny do království Za sedmero horami je dlouhá přibližně 700 mil (jako trasa Praha–Pljevlja pozemní komunikací). Kdyby jeli 16 hodin denně, tak by trvala 2 týdny. (ČSFD)
  • Bylo vytvořeno více než 43 000 záběrů podle nákresů scén na panelech. Celková délka těchto panelů by byla 47x delší než most Golden Gate Bridge v San Franciscu. (HappySmile)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama