Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Shrek.... kdo by si to pomyslel, že ho budu tak prožívat... A dvojka? Jsem značně skeptický v pokračování něčeho perfektního a bojím se jak malej,zklamání a rozčarování (např. Matrix apod.) ala nastavovaná kaše, ale Shrek 2??? Jupííííí, nejsem a nebyl jsem zklamán!!! Naopak. Shrek 2 je po všech stránkách (humor... a inteligentní !!!! ,muzika, svěžest) rovnoceným partnerem jedničky a v mnoha ohledech jej předčí... A co trojka???? Bojim bojim, moc se bojim....ale doufám a věřím, že to bude minimálně na stejné úrovni.... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Shrek 2 má svoje hluchá místa (a není jich málo), ale ty vyvažují skvělá animace, některé vynikající parodické odkazy (hustej "Mission - Pinocchio - Impossible" :o)) a místama velmi kousavá parodie na Hollywood a móresy filmových hvězd. Celé se to nese v takové příjemné uvolněné a sebeparodické atmosféře, což je fajn. A co rozhodně nesmím opomenout, je skvělé namluvení postav v ORIGINÁLE - především Banderas mně neskutečně pobavil! V této souvislosti mi dovolte malý vzkaz našim distributorům: Jděte se s dabingem vycpat! ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Technicky promakanější, humorně minimálně na stejné výši. Ovšem nakolik je tento film rodinný, to si fakt netroufnu posuzovat - vysvětlovat šesti-sedmiletému dítěti něco o tom, proč Pinocchio nosí tanga, dobrá víla se chová tak, jak se chová, nebo parodování hollywoodských celebrit..., no nevím. Pro dospělé je to ale výborná zábava. :) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším stejně kvalitní jako první díl. Příběh je logicky zasazen do nového prostředí a na scéně se objevuje řada nových postav, z nichž hlavně Kocour v botách je vítanou a povedenou posilou. Narozdíl od jedničky je pojetí mnohem více crazy, přibylo bláznivé akce i humoru, oslík se stává ještě upovídanějším a ze Shreka je nefalšovaný hollywoodský hrdina. Každému možná nesedí, ale mně se tenhle přímočarý styl završený parádní závěrečnou půlhodinkou hodně zamlouval a s vyjímkou několika hluchých míst jsem se pořád výborně bavil. Ale nebýt těch několika zásadních změn oproti jedničce, staří známí Shrek s Oslíkem by to už asi sami neutáhli, což se koneckonců v dalším pokračování potvrdilo. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Začátek a finále jsou sice super (samá akce, gagy, parodie, odkazy, citace, hudba), ale mezi nimi se pár slabších míst prostě objeví. Pokračování se věnuje hlavně milostné linii Shreka a Fiony, takže je tu víc emocionálních a dojemných scén a méně těch humorných než v jedničce. Jinak technicky opět dokonalé a hlasy dabérů v originále by si vážně už zasloužily nějaké to ocenění (zejména pro božího Banderase). Celkově velmi dobrý sequel výjimečného filmu. Škoda, že o trojce a čtyřce už se to samé říct vážně nedá... 85 % ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Štáb čítající zhruba 300 lidí pracoval na filmu tři roky. (HappySmile)
  • V pôvodnom návrhu bol princ Krasoň (v pôvodnom znení Rupert Everett) omnoho detinskejší a nezrelejší a často mával záchvaty hnevu. (WalterIK7)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama