Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (930)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, vím, že je to naprosto jiný žánr a že kromě herců a režiséra spolu ty filmy nemají nic společného, ale Butch Cassidy a Sundance Kid se mi prostě líbí více. Podraz je dobrý film, to nepopírám, jenže zapůsobil by na mě ještě více, kdybych ten "závěrečný podfuk" neuhodl hned, jak s ním oba pánové začali. Žádné "týýýjo" se tedy nekonalo... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

A - atmosféra, B - bravurně natočené, C - cejchováno bezchybnou hereckou spoluprácí Newmana s Redfordem, comeback těchto dvou do společného snímku, D - dabing není originál!, Ď - děj - perfektní, E - excelující herci, F - film s velkým F, G - Gondorff, H - Hooker, Ch - charisma hlavního dua, I - ideální interiéry, J - jednoduchost, vše má svůj prostor, čas, žádná překombinovanost, K - kapitoly (film jakoby rozkapitolován, podobně jako u Tarantina), L - Lonnegan, M - majstrštyk režiséra, herců a ostatních tvůrců, N - Newman, O - Oscar (7), P - poker, Q - quantum pohody X napětí, R - retro, Ř - říhnutí Gondorffa při pokeru ve vlaku, S - Scott Joplin (1867-1917) - ragtime The Entertainer, Š - šmrnc, herecká dvojice N & R dávají snímku nezapomenutelný šmrnc, T - triky, The Sting, The Entertainer - ragtime S. Joplina instrumentován do orchestrální podoby Marvinem Hamlischem, U - unikát ve svém žánru, V - vlaková scéna je jednoduše okouzlující, W - 0, X - 0, Y - 0, Z - zábava! Závěr - fenomenální! Zajímavost: Henry Gondorff, Paul Newman, se ve filmu objeví až v čase (přibližně) 25:30. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co jsem měl dělat? Říct před ostatníma, že švindluje líp než já?" Poctivej podraz ze starý školy je dokonalej. Tohle mě prostě neomrzí. Kdykoli se stanu svědkem toho, jak Gondorff začíná kout pikle na Lonnegana, tak usednu, připravím si nějakou tu pochutinu, zaposlouchám se do skvělý muziky a užiju si to. Je to prostě plný elegance, vtipu a takovýho vnitřního klidu. V Gondorffovejch šibalskejch očích je totiž jasně napsáno, že ho nemůže rozhodit FBI, mrtvoly, nájemní vrazi ani úplatnej polda. A když to nerozhodí jeho, tak mě taky ne. Až bude chtít najednou oškubat Muska s Gatesem a Zuckerbergem, tak mu přitom klidně podržím klobouk. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Legendárna komédia s fantastickým obsadením, ktorú by som si už vďaka rozdeleniu na "kapitoly" vedel predstaviť ako dokonalú divadelnú hru. Do bodky prepracovaný majstrovský scenár, presný strih a po všetkých stránkach perfektne zvládnutý film, ktorý funguje vo všetkých polohách (bez dvojzmyslov). Kiež by bolo takých filmov viac. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl, když mi bylo nějakých deset let. Když jsem pak měl možnost si ho po delší době opět připomenout - úplně mě odrovnal. Je to klenot. Dva sekáči v hlavních rolích, Robert Shaw, jako drsný záporák i zkorumpovaní poldové v rolích vedlejších. Skvělá hudba, výprava, dobová atmosféra i kostýmy. Parádní zápletka a hlavně výkony obou hlavních protagonistů, dělají z tohoto snímku mistrovské dílo, které nikdy nezestárne. Takové filmy prostě nestárnou. Stejně jako Newman a Redford. P.S. Jen mě trochu mrzí, že tito dva velcí hollywoodští frajeři, dostali pouze dvě možnosti ukázat se společně před kamerou. Obě příležitosti sice přetavili v obrovský úspěch, ale kochejme se chvilku myšlenkou jejich dalších potenciálních spoluprací. Dnes už nám nic jiného, než na toto téma fantazírovat, nezbývá, ale ta představa je věru krásná. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Istým kameňom úrazu bolo samotné nakrúcanie. Umelecký vedúci Henry Bumstead poukazoval na veľké množstvo odlišností od 30. rokov, kde sa mal príbeh odohrávať. Nakoniec ho nakrútili takmer celý na pozemkoch štúdia Universal, iba krátke sekvencie boli realizované v Los Angeles a Chicagu. (classic)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama