Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Není dobré být dalším dvěma překážkou v jejich vášni. I když třeba nevinně. Když už má někdo krásnou ženu, měl by se snažit jí aspoň trochu naplnit její tužby, než ho ta jeho nechá, z rodící se lásky k jinému, zabít. Pokud se tak již stane, nezbývá, než odhodit morální kodex a přát jí to. Navíc, pokud je to kvůli úchvatnému Jacku Nicholsonovi. A přáli bychom jim oběma, aby ten zločin byl zašlapán daleko za podvědomí navěky jejich společným štěstím. A co teprve ty dva, jak moc ty by si to přáli. Vždyť Jessica Lange zde předvedla, jaká je to parádní ženská a chce být koneckonců "jen" šťastná... Ale osud někdy dokáže být krutý i k vášni i k lásce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

To sa im to točili v osemdesiatkách erotické trilery, keď mali k dispozícii živočíšne herečky typu Langošky, Russelky alebo Turnerky. Len trochu nechápem, prečo, keď už tu máme dve veleznáme adaptácie románu, tak aj táto verzia sa odohráva v pôvodnej ére. Taká modernizácia a aktualizácia do osemdesiatych rokov s týmto istým osadenstvom by bol čerstvým vetrom do klasickej látky. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když se ptali J. Lange, jak že se jí s Jackem Nicholsonem hrálo, odpověděla s úsměvem, že Jack nikdy nehraje. Tím narážím na jednu z nejslavnějších filmových erotických scén, která zdobí tento film. Překvapená zjišťuji, že se tady nesetkává s takovou přízní diváků, jakou bych čekala, ale možná je to způsobeno tím, že snímek ze čtyřicátých let oslovil publikum lépe. Však já ho pokládám za velmi dobrý. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Protagonisté konají: někdy plánovaně, někdy impulsivně. Nejsilnější výpověď o životě jsem cítil ve cvhílích, kdy bylo jen otázkou náhody, co s nimi bude. Vidím symbol ve vracejícím se motivu stopování v noční temnotě: netušíme, kdo zastaví a kam jede. Máme nějaký záměr, ale ten nám pomůže jen dát věci do pohybu, dál se dějí věci nepředvídatelně.Protagonisté měli mnohokrát obrovské štěstí, měli párkrát smůlu. Divák má před očima názornou otázku: dá se žít bez konání? Kde je smysl života bez konání? Může být konání bez rizika? ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Tam, kde druzí sledují spalující vášeň dvou charismatických milenců s romantickým koncem, já vidím pouze dva primitivy a vyznění ve formě "za všechny problémy může vždycky ženská." Nicholson svého primitiva zahrál na jedničku a Lange se taky snaží, takže už z principu nemohou být hrdinové sympatičtí. Tedy pokud nemilujete ovíněné chlápky sápající se na cizí manželky a znuděné dámy, které se necítí dobře v manželském trojúhelníku (chudák Řek). Na dnešní dobu je tempo filmu dost pomalé a nad průměrem ho drží pouze erotické scény, odvážné i na dnešní dobu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Film bol často nesprávne uvádzaný pod názvom The Postman Always Knocks Twice, teda Poštár klope vždy dvakrát. (sudruh sustruh)
  • Jedná sa o štvrtý film, v ktorom si Jack Nicholson zahral pod režisérskym dohľadom Boba Rafelsona. (sudruh sustruh)

Reklama

Reklama