Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// moc se mi líbili herci, snad poprvé vůbec nevadila dlouhá stopáž, nádherná hudba protknutá celým filmem, kamera -snad jen místy ne úplně reálné/// K tomuhle sníku jsem přišel náhodou. Jednoho dne jsem si ho nahrál a jiného dne se na něj podíval. Konkrétně to bylo dnes ve 3 ráno. Řikal jsem si "nechce se mi spát, tak na něco mrknu, aspoň na půl hodinky" No popravdě: měl jsem velkej problém se od filmu odtrhnout. S velkou přesností vystřeleného míčku na bránu mě těžce zasáhl. Dakota zde úplně zazářila narozdíl od některých pozdějších filmů a proto jsem si ji znovu oblíbil. Sean Penn, ač jsem ho dříve nevyhledával získává stále více a více mích sympatií. A kupodivu mě sedli i ostatní herci. A to i přesto, že charaktery byly dost výrazně nalajnované. Potěšilo jak se spousta lidí snažila Samovi pomoct. Je to milej, příjemnej ale hlavně hodně dojemnej příběh./// Celkem 79%/// ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Velice milej film, u kterého jsem se bál ještě mnohem emotivnějšího konce. Sean Penn hraje jako o život a Oscaru se nelze ani divit. Ukazuje jak je současná společnost špatná/zlá. Akorát mi to přišlo trošku zbytečně roztahovaný. Ani to na mě nepusobilo jako takový citový vydírání, jsem od tvůrců zvyklej na horší kousky. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je to takové to dobre známe hranie na city. Malé dievča musí odísť od otca kvôli zlým a nechápavým ľudom. Ten sa jej nechce vzdať a snaží sa ako len vie. Všetci tak strašne chcú a dúfajú v dobrý koniec. Jediné šťastie tohto filmu je herecké obsadenie. Trojica Penn, Pfeiffer a Dakota Fanning to z klasického odpadu pozdvihli na sledovateľnú úroveň. Ide však o to aby ste na niečo také mali náladu, inak to nedopadne dobre. Že by som to však odporúčal ako kvalitne strávený čas, tak to naozaj nemôžem. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zatracene otravny film, ktery se neskutecne vlece. Podobne filmy nemam rad a nemaji u me sanci pohnout s city. Relativne vysoke hodnoceni davam jen diky velmi dobremu hereckemu obsazeni. Penn vyborny jako vzdy, i kdyz jeho role si pro podobne dobry vykon sla sama, k tomu velmi koukatelna Pfeiffer a juniorka Fanning... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Od začátku mě bylo jasný, že film se bude velmi vehementně domáhat mých slziček. Nicméně a ač bych se vůbec nebránil je nakonec vůbec nedostal. Přemýšlel jsem, proč taková předloha na mě nezbrala a dospěl jsem k názoru, že na vině jsou dva faktory. Jedním z nich je, že film nedávala, žádná luxusnější stanice typu HBO nebo Cinemaxu, ale klasickej kanál pro socky Nova Cinema, čili reklam bylo jak našich peněz na Kalouskově učtu a to fakt na emocích nepřidá, ale především mě přišlo spousty situací naprosto nevěrohodných, například jak Sam zvládal výchovu miminka, proboha vždyť to není prdel ani pro dva svépravný a finančně zabezpečený rodiče, natož pro chudýho nekojícího retarda a tak dále, a tak dále. Nicméně fajn, přistoupil jsem že ve filmu jde především o něco jiného a v tu chvíli už to šlo na trošku vyšší level, především díky vyníkajícím hereckým výkonům. Malá Dakota zahrála moc dobře a přirozeně, Michelle opakovaně potvrzuje že ač je přenádherná do filmů nechodí dělat jen okrasu a i když má ve filmech za partnery ty nejlepší mužský protějšky (Al Pacino Clooney, Sean Penn ) rozhodně v nich nehraje druhé housle no a Sean Penn, to je prostě borec, umí dát každé postavě jedinečný a neopakvatelný styl a kdyby si herecký talent moh stoupat na váhu, tak ten Seanův by jí strhnul. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • O několik let později po natočení snímku napsala režisérka a autorka scénáře Jessie Nelson na přání tisíce nadšených diváků filmu stejnojmennou knihu. (sator)
  • Sam (Sean Penn) a Lucy (Dakota Fanning) si čtou v knize „Stellaluna“ z roku 1993 od Janell Cannon o mladé netopýřici Stellaluně. (sator)
  • Tohle je oblíbený film francouzského politika, bývalého prezidenta Francie, Nicolase Sarkozy. (SONY_)

Reklama

Reklama