Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kterému vévodí především herecké výkony. Sean Penn i Michelle Pfeiffer jsou ve svých rolích dokonalí. Jedinou výtku mám k zobrazení soudu. Ten je přehnaný i na Americké poměry a absolutně nereálný. Tolik času soudu o opatrovnictví dítěte opravdu nikde nevěnují...ale film z toho vychází, tak se nedá nic dělat... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový doják, který nenechá jedno (mé) oko suché, přestože se jedná o velice laciné téma. Nejvíce mi ale vadil dabing, protože dabovat Seana Penna, hrajícího retardovaného muže, je prostě nemožné. Také PP je v takovém druhu filmu příliš rušivý. Nicméně, nedivím se malé Dakotě Fanning, že chce za otce právě Seana Penna a nedivím se ani Seanu Pennovi, že chce svou malou Dakotu za dceru - a nejen on, ale také potencionální adoptivní matka. Přesto ve mě hlodá otázka, kterou položil u soudu sociální pracovník otci - co bude za pár let, až bude dcera v pubertě...to už film neřeší a nechá nás kolíbat dojemným bojem za "lásku", protože: "All You need is love". Vynikající je také Michelle Preiffer, přestože motivy jejího jednání jsou přes dlouhou stopáž filmu poněkud odbyté. Co ale nebylo odbyté byly velice kvalitní dialogy, kde dospělí muži předvedli opravdu skvěle, jaké to je být v těle muže s myslí dítěte. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa to prirovnat k FORRESTOVI GUMPOVI (1994) alebo k RAIN MANOVI (1988), ale oba filmy su uplne o niecom inom a okrem toho Dustin Hoffman bol autistom, co je omnoho horsia diagnoza, ako ta, ktoru mal Sean Penn v tejto ulohe. Este mi napada jeden film a to JACK (1996) od Francisa Forda Coppolu s Robinom Williamsom, ale v tom pripade sa jednalo o dieta, ktore rastlo niekolkokrat rychlejsie ako jeho rovesnici a tak sa ako 10-rocny ocitol v tele Robina Williamsa, ale to uz je zase ina tema. Sean Penn zahral svoju ulohu velmi presvedcivo, napada mi este Edward Norton, ktory by tuto ulohu taktiez zvladol na jednotku, ale rovnako sa mi pacila aj znicena a unavena Michelle Pfeiffer, ktora dala do tejto ulohy vsetko a preto ma u mna moj obdiv. Dakota Fanning je detsky talent, ale akosi sa mi zda, ze jej hviezdicka zhasina podobne, ako aj u zabudnuteho talentu Haleyho Joela Osmenta, ktory sa preslavil v thrilleri SESTY SMYSL (1999) alebo v Spielbergovej sci-fi A.I. UMELA INTELIGENCE (2001) . A este sa tu objavila v malickej ulohe pestunky taktiez zabudnuta Laura Dern, ktoru som spoznal najprv v MODROM ZAMATE (1986) Davida Lyncha a neskor sa objavila v prvom i tretom JURSKOM PARKU (1993 - 2001). Jednym z producentov filmu je i Edward Zwick, ktory nataca väcsinou filmy s vojnovou tematikou, ako GLORY (1989), LEGENDA O VASNI (1994), ODVAHA POD PALBOU (1996) s Meg Ryan alebo i KRVAVY DIAMANT (2006) s Leonardom Di Capriom. Film ziskal iba jednu, ale zasluzenu nominaciu na Oscara za herca v hlavnej ulohe Seana Penna, avsak väcsiu radost z Oscara mal v roku 2002 Denzel Washington za ulohu v kriminalnej drame TRAINING DAY (2001)... 07.04.2010 ________ Sean Penn - (Sam Dawson) +++ Michelle Pfeiffer - (Rita Harrison Williams) +++ Dakota Fanning - (Lucy Diamond Dawson) +++ Dianne Wiest - (Annie Cassell) +++ Laura Dern - (Randy Carpenter) +++ Loretta Devine - (Margaret Calgrove) +++ Mary Steenburgen - (Dr. Blake) +++ Produkcia: Edward Zwick +++ Hudba: John Powell +++ ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"OK, remember when Paul McCartney wrote the song 'Michelle' and then he only wrote the first part, Annie said. And then he gave that part to John Lennon, and he wrote the part that said, 'I love you, I love you, I love you.' And Annie said that it wouldn't have been the same song without that..and that's why the whole world cried when The Beatles broke up on April 10, 1970." Mix Forresta Gumpa a Rain mana. Excelentní výkon Seana Penna a nadějné Dakoty Fanning (ta podává skvělé výkony stále..např. ve filmu Man on fire). U tohoto snímku bude asi hodně záležet, jakou máte zrovna náladu. Mě opravdu dojal. "All you need is love." ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Velice milej film, u kterého jsem se bál ještě mnohem emotivnějšího konce. Sean Penn hraje jako o život a Oscaru se nelze ani divit. Ukazuje jak je současná společnost špatná/zlá. Akorát mi to přišlo trošku zbytečně roztahovaný. Ani to na mě nepusobilo jako takový citový vydírání, jsem od tvůrců zvyklej na horší kousky. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu byl inspirován postavou z knihy Dr. Seusse "Green Eggs and Ham" (Zelená vajíčka a šunka). (HappySmile)
  • Ve filmu se měl Brad (Brad Silverman) původně zeptat Rity (Michelle Pfeiffer): "Máš na sobě Wonder Bru? Dnes totiž vypadáš úžasně..." (pozn. Wonder Bra je značka podprsenky). Ovšem Silverman tuto větu odmítl říct kvůli manželovi Michelle Pfeiffer Davidu E. Kelleymu. (HappySmile)

Reklama

Reklama