Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

InJo 

všechny recenze uživatele

Znepokojivé drama o příliš velkém trestu za ne až tak velký zločin (tím nechci nijak ospravedlňovat užívání a pašování drog). Průměrný scénář i režie, zato výborný námět a herecké výkony ústředního tria. Dobrý film, který vás donutí zamyslet se, jak byste se zachovali vy v podobném případě – a to není málo. 70 % ()

wikus 

všechny recenze uživatele

Uf.Neviem si predstaviť seba v takejto situácií.Veľmi silný morálny snímok, v ktorom excelujú Vince Vaughn a Phoenix. Úprimne, koniec som čakala trošku iný,ale keď si to zoberiem čisto z pohľadu filmu, prekvapivé konce sú dobré(teraz nehovorím o tom,ako sa to vlastne skončilo z ľudského pohľadu-či aj to je "dobré"). ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Záver tohto filmu je pekne silná káva! Rozbeh v Malajzii (podľa tituliek to bolo Thajsko:) je pohodový, keď si traja hrdinovia užívajú slnko, more, hašiš a pekné thajky (pardón, Malajky:), potom nasleduje zdĺhavejšia časť presviedčania v Amerike... a na koniec príde krásny, romantický, depresivný, šokujúci, no proste úžasný záver, v ktorom vyniká mimoriadny herecký výkon Joaquina Phoenixa (ale aj Vaughn s Heche sú výborní). Nebyť pár detailov, tak je to za 5*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poprava je poměrně silné romantické drama, které se však pořádně rozjíždí až ke konci. Ne, že by do té doby nebylo poutavé a lákavé, ale teprve ve chvíli, kdy Anne Heche začně řešit případ Joaquina Phoenixe, nabírá snímek správné grády a spád. Herecké výkony jsou tu vynikající, zejména J. Phoenix, a s blížícím se koncem je film lepší a lepší. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si trochu jako na vodítku, ale výrazně jsem si nevyskakoval a nechal se vést.  Trochu mi sice vadila předvídatelnost  charakterního vývoje postav,  hlavně Sheriff a jeho slupky, na druhou stranu dějový twist mě v závěru jako skoro každého uzemnil.  Ruben jinak přišel s mistrně vykalkulovaným příběhem, kde sice možná trochu moc a zbytečně tlačil na pilu i romantickou linií, ale  Heche byla dostatečně křehká a Vaughn dostatečně skrytě měkkosrdcatej, aby se tomu jako dalo věřit, čili snesitelné.  O Phoenixovi a jeho několika minutách slávy pak ani nemá  cenu mluvit, strhl na sebe veškerou pozornost a je tím, proč si budu Popravu dlouho pamatovat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama