foto

Vince Vaughn

  • nar. 28.3.1970 (50 let)
    Minneapolis, Minnesota, USA

Biografie

Vince je jeden z těch herců, které začala většina vnímat až v roku 2005, a přitom hrají už docela solidní dobu. V soukromém životě je Vince dost bouřlivák. Ve škole mu to šlo, ale "zlobil". Rád se promenádoval s pouličními gangstery atd. atd.

Napřed se zkoušel prosadit jako asi 99% herců v divadle a v různých muzikálech. Po různých menších rolích v reklamě a seriálech se objevil už i na filmovém plátně. Například i v takovém velkofilmu jako je ZTRACENÝ SVĚT: JURSKÝ PARK. Ale jestli si ho z toho filmu pamatujete jste dobří. Potom přišla role, ve které už byl dosti patrný a to nevalně přijatá předělávka legendárního PSYCHA, kde ztvárnil Normana Batese, majitele jednoho (ano toho) motelu.

Poslední dobou se nápadně vyskytuje v komediích a ještě nápadněji v komediích s Benem Stillerem. Mihnul se v ZOOLANDEROVI, pak měl tu čest zahrát si hlavního záporáka ve STARSKY & HUTCH a konečně následovala titulní role ve výborné komedii VYBÍJENÁ: BĚŽ DO TOHO NA PLNÝ KOULE. Přejme mu do budoucnosti vše dobré, protože tenhle chlap má charisma opravdu na rozdávání.

Erich "Superpero" Züda

Herecká filmografie

Filmy

2020 Arkansas
2019 Seberg
Souboj s rodinou
2018 Na špatné straně
2017 Blok 99
Play Dodgeball with Ben Stiller
The Forgiven
2016 Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
Term Life
2015 Nepovedenej kšeft
2013 Muž na míru
Pozdravy ze spermabanky
Stážisti
Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2012 Sousedská hlídka
Sázka na favorita
2011 Dilema
2009 Trable v ráji
2008 Čtvery vánoce
2007 Santa má bráchu
Útěk do divočiny
2006 Rozchod!
2005 Buď v klidu
Cucák
Mr. & Mrs. Smith
Nesvatbovi
2004 Paparazzi
Starsky & Hutch
Vybíjená
Zprávař: Příběh Rona Burgundyho
2003 Blackball
Líbí se mi, co děláš
Mládí v trapu
Sláva jen pro mrtvé
2002 Dust: An Extraordinary Correspondence
2001 Malý svědek
Ranaři
Zoolander
2000 Cela
Na jih od nebe, na západ od pekla
Sex and the Matrix (TV film)
Super kšeft
1998 Není úniku
Poprava
Psycho
Vášeň a zrada
1997 Kobylky
Ztracený svět: Jurský park
1996 Just Your Luck
Proutníci
1995 77 Sunset Strip (TV film)
1994 At Risk
1993 Bourák
1991 For the Boys
Lies of the Heart (TV film)

TV seriály

2020 Larry, kroť se (TV seriál)
The Surprise Party (S10E06)
Insufficient Praise (S10E05)
2015 Temný případ (TV seriál)
Konečná stanice (S02E08)
Černé mapy a pokoje v motelu (S02E07)
Kostel v troskách (S02E06)
další epizody (8)
2001 Going to California (TV seriál)
2000 Sex ve městě (TV seriál)
Sex v jiném městě (S03E14)
1998 Herkules (TV seriál)
1989 Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
1988 China Beach (TV seriál)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)

Dokumentární

2006 Wild West Comedy Show: 30 Days & 30 Nights - Hollywood to the Heartland
2005 Be Cool, Very Cool
2004 Starsky & Hutch: A Last Look
2001 Beyond Jurassic Park
Filmography (TV seriál)
2000 Style as Substance: Reflections on Tarsem
1999 'Psycho' Path
1997 The Making of 'Lost World'
1992 HBO First Look (TV seriál)

Hudební videoklipy

2016 Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - Don't Wanna Know (hudební videoklip)
2010 We Are The World 25 For Haiti (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Stážisti
2009 Trable v ráji

Host

TV pořady

2017 The 74th Golden Globe Awards (TV pořad)
2015 Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2009 The Jay Leno Show (TV pořad)
2007 ESPN First Take (TV pořad)
2006 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2005 2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Reel Comedy: Old School (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1995 Mr. Show with Bob and David (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1979 SportsCenter (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(438)