Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tahle poprava se nějak minula účinkem. Problematika drog v Malajsii je už stokrát omyté téma a ani v tomto případě nám Ruben nic nového - snad kromě otázky "jet či nejet" - nenabídl. Celé to ale mohlo být daleko zajímavější, kdyby na režisérské stoličce seděl někdo jiný, než nekňuba Ruben. Ten totiž nedokázal z jediného záběru vydolovat kýžené emoce (zhnusení při procházce po vězení, lítost nad kamarádem, vzájemná přitažlivost mezi Sheriffem a Beth, atd atd atd), takže těch 111 minut bylo defacto o nudě, kdy tři blbečci šnupou kokain a pak se diví, jak to dopadlo. Jediný, který zachraňoval tuto pohromu, byl Phoenix, který se ale jako na potvoru ve filmu objevil dohromady na tři minuty. Role ufňukance mu tady sedla jak ulitá. Celkově je to tedy na 2* - jedna za Phoenixe a druhá za otázku, nad kterou mě donutil Ruben ( to jediné se mu povedlo ) přemýšlet. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedno rozhodnutie, ktoré dokáže zmeniť život. Aj takto sa dá tento snímok charakterizovať. Herecké výkony a réžia boli vynikajúce a preto emocionálny zážitok bol ešte väčší. Tento film vo vás zanechá veľa podnetov na premýšľanie, teda len u hĺbavého diváka :) Neskutočne silný citový výbuch. Niekedy naozaj láska dokáže zmeniť človeka a nájsť v ňom to najlepšie, vyzdvihnúť na svetlo tú dobrú stránku a tú zlú potlačiť alebo zničiť. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Z pohledu roku 2013 musím uznat, že je to velmi povedený thriller a vidět to o pár let dřív, je to jasná čtyřka. Trochu tomu chybělo větší napětí a spád, které se sice dostavilo, ale až ve finální části. Rozhodně jde ale o dost depresivní příběh o tom, kam až může dojít taková klukovina, jako je krádež kola. Možná, kdyby ubrali trochu té romantiky, která se do té situace tak nějak moc nehodila v té míře jak jsme viděli, určitě by to celý příběh o level zvedlo. Co jsem ale ocenila, byly sice krátké, ale působivé momenty s Joaquinem Phonixem, kde jsem pochopila, proč byl vybrán do pozdější role Johnyho Cashe. Rozhodně není jednoduché ocitnout se v takové situaci, jako byl Sheriff s Tonym, kteří se museli postavit čelem před nesmírně těžkou volbu a byli nucenii zapojit nejen svoje charakterové vlastnosti, ale i svědomí. "Žádná vina není zapomenuta, když o ní ví svědomí." ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý téma, ale strašně se to táhne. Celá ta milostná zápletka mi tam přišla nějak navíc. Jinak jsem čekal, že to úplně pohřbí nějakej happy end, kdy soudce jim řekne, že jsou plantážníci, ale když se někdo takhle obětuje pro kamaráda, tak je nechá jít. No nakonec to byl happy end jenom tak napůl. Slabý 3 hvězdy... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Poprava je romantické drama o Amíkovi, které ho odsoudí v Malajsii k smrti za držení drog. Přiznávám, že jsem čekal trochu drsnější vězeňské drama něco ve stylu Půlnočního expresu. Pamatuji si velmi dobře jak jsem byl z filmu tehdá opravdu paf. Tady velkou část filmu krásná Anne Heche překecává Vincka aby se jel přes půl světa přiznat. Bez ohledu na její ženské zbraně a smutné pohledy musím uznat, že i tato část byla zajímavá. Klade divákovi samotnému docela nepříjemnou otázku - a jak by jsi se zachoval ty? Nechat pověsit kámoše a žít zbytek života s touhle výčitkou, že já zůstal doma v pohodlíčku? Nebo přijmout díl odpovědnosti a bez záruky odjet někam, kde nemají moc ani americké úřady a kde to může dopadnout všelijak. Oni tam nemusí hned nasazovat oprátku na krk. Stačí jen pobyt v jejich kriminálu. A co pobyt, stačí aby člověka v noci rafla nějaká vícenohá  brebera (nebo se mu naopak beznohá zabydlela v podkoží či útrobách) a je vymalováno. Nakonec vše dopadne celkem jinak než jsem čekal a proto přihodím jednu hvězdu. Navzdory závažnosti tématu to byl ,,hezký'' film dá-li se to tak nazvat s příjemnou hudbou. Moc se mi líbil i ten úvodní titulkový turistický sestřih, kdy trojice mladíků za západu užívá život plnými doušky v exotické lokaci nemyslíc pranic na to, že se to mohlo nějak podělat. * * * * ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama