Opět uniformovaný Burian tentokráte jako paroplavební kapitán Korkorán, poté i jako lázeňský švihák vynikl. Příběh opět stavěný na situační komice proslulého Vlasty, ostatní mu jako obvykle jen sekundovali..Sem tam nějaký ten povedený vtip či zábavná scénka ale jen průměrný scénář....Ale i tak nebylo to, to úplně nejhorší a já se místy celkem příjemně bavil. Zvolili jste si mě vrchním slunečníkem tak to máte:-)(10.5.2006)

Komedie, která se natáčela v Poděbradech a proto k ní mám trošku bližší vztah. Ještě dnes si je nádraží podobné, jen ta kolonáda doznala radikálních změn. Hlavně auta už se po ní neprohání. Ale k filmu - mistr Burian natočil určitě lepší filmy, ikdyž ani Hrdinný kapitán Korkorán není vůbec špatný a hlavně v druhé polovině se pěkně rozjede.(17.11.2009)

Jsem nikdy nepochopila, proč se mi několik lidí snažilo vsugerovat, že ten začátek je ještě z němého filmu. Asi nikdy neviděli Milenky! Tady je nejlepší Jiřina v kruzích a ten Burdův homosexuální zaměstnanec na Dittrichu.(15.2.2009)

Průměrná (lehce nudná) komedie mistra Buriana.(9.5.2003)

• Jacinda

Z oslovení "Korvetní kapitáne" jsem pomalu ale jistě magořila a zápletka trapných nedorozumění už to všechno jenom dorazila.(5.4.2010)

• bassator

Viděno 3x cca - 30%(13.4.2010)

Jak se některé chyby vyplácejí. Zde štěstí nechodilo okolo a nesedlo na nepřipraveného.(7.8.2010)

Tenhle film mám rád. Viděl jsem ho několikrát. Znovu nezklamal Vlasta Burian, který je jednoznačně českým králem komiků. Hodnocení: 70%(16.8.2008)

Příběh filmu je postaven na burianovsky populární záměně osobností, nicméně není tak nabitý humorem jako třeba pozdější U pokladny stál. Dá se říct, že zmíněná komedie z roku 1939 je o mnoho více zdařilejším remakem Korkorána, který oproti ní má více hluchých míst a také výkon mistra Buriana není tak brilantní. I tak je to ale dobrá komedie, ozvláštněná nostalgií prvorepublikové obliby pražských parníků.(20.3.2006)

Hoci Burian podáva štandardný výkon a jedná sa o príjemnú komédiu, ide len o mierne nadpriemerné dielo v podaní kráľa komikov. Nie je nabitý humorom, akrobatickými kúskami, ani skvelými hláškami a bez Vlastu by možno zapadol do zabudnutia, ale postava Adama Korkorana svoje čaro má. *** 1/2(17.5.2004)

Po svých nejlepších rolí Burian dostal roli v horším a nudnějším filmu, než jsme u Buriana zvyklí. Za jeho výkon musím dát ale pět *, ale jinak film nestojí zanic. I ta Burianova postava je trochu nesympatická - ujede školnímu výletu a ještě se chová velmi nezodpovědně.(14.8.2006)

• blackrain

Vlastu Buriana mám moc ráda, patří k mým oblíbencům, ale tady bohužel musím konstatovat, že tenhle film se vůbec nepovedl a je spíše trapný než vtipný. Místo na příběh jsem se zaměřila na řeku Vltavu, která se od natočení filmu strašně moc změnila. Vlastně se nezměnila. Teče pořád stejným směrem, ale břehy, které ji pevně svírají prošly radikálními změnami. Vlasta Burian by ta místa, kde Vltavu brázdil slavný primátor Dittrich vůbec nepoznal.(10.4.2011)

Uprostřed letní sezóny 1934 triumfoval na filmových plátnech Vlasta Burian v lázeňské veselohře podle námětu Emila Artura Longena. Společnost Elektafilm pak do pozice režiséra jmenovala Miroslava Cikána, který byl tehdy plný ideálů a nových nápadů. Burian se tak opět představil v klasické "uniformované" prášilovské roli. Děj se odehrává v atraktivním prostředí poděbradských lázní, kde titulní hrdina způsobí rozruch mezi znuděnými hotelovými hosty a svým nekonvenčním chováním si získá jejich přízeň a pozornost. Vše neodvratně směřuje k velkému skandálu, který má však pro všechny zúčastněné zcela jiné následky. Vedle stabilních partnerů Šlégla, Marvana a Pištěka se objevila mladá hvězda vinohradského jeviště Jiřina Štěpničková, která se dokázala prosadit v pro ni netypické roli jednoho z lázeňských hostů. Celkově se jedná o příjemný film, kterému se podaří vyloudit zasloužený úsměv na tváři, ale bezesporu tvoří slabší článek v pestré Burianově filmografii.(4.10.2008)

Tenhle film s Vlastou Burianem patří k těm slabším.(20.6.2006)

Myslím, že V. Burian uměl zahrát lépe...(16.6.2008)

Řečeno slovy deníku Benjamina Franklina, dne 22. září 1726: "Po celý den dul chladný vichr. Žralok nás opustil."(16.11.2008)

Je úžasné vidět Vlastu Buriana z naušnicema. CITÁT - Ještě jeden křivej pohled a váš hromadnej funus je dílem několika okamžiků. Docela jsem se smál, když za kapitánem Korkoránem přijel inspektor ( Marvan ) vynadat mu, že uplul dětem, kteří přišly pozdě k molu. Když totiž schází Vlasta Burian ze schodů dolu, kopne do lahve co stojí pod zábradlim a ta přistane inspektorovi na hlavě. Kapitám Korkorán se v tomto snímku dostává do čím dál zamotanějších situací okolo přijatého titulu Korvetní. Jeho dlouhé a zábavné monology nás provázejí celým snímkem, v tom je pan Burian mistr. CITÁT - Adame, kam tohle povede ??? Udělal v Poděbradech velkej rozruch a nemůže chybět ani píseň. Kdo neviděl ať se podívá.(19.2.2011)

Jeden z mála slabších kousků Vlasty. 55%(3.9.2010)

Trochu horší komedie Vlasty Buriana, která ale přesto stojí za pozornost díky některým dobrým hláškám - 3,5*(20.12.2008)

• zette

Film o nicem, ktery nezachrani ani Vlasta Burian, ktery zde nema zrovna sympatickou roli.(25.7.2009)

<< předchozí 1 2 3