Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI, Joel Campbell (James Spader - Vlk, Sex, lži a video), unavený po letech strávených pronásledováním vrahů, opouští L.A. a začíná nový život v Chicagu. Ale o pět měsíců později se jeho nový domov stane místem několika obzvláště děsivých vražd, které mohou být dílem jen jednoho muže: Davida Allena Griffina (Keanu Reeves - Matrix) - nepolapitelného rafinovaného vraha, který se rozhodl zahrát si se svým dřívějším pronásledovatelem krutou hru. Chladnokrevný vrah posílá Joelovi fotografie vytipovaných obětí, místa činu zanechává bez jakýchkoli stop a s potěšením sleduje jeho reakce, když nevinní lidé umírají. Poté co se Griffin dostane do jeho blízkosti, musí Joel rychle hledat způsob, jak ho zastavit dříve, než zemře někdo z jeho nejbližších... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co proti tomuhle filmu máte. Nebýt průměrného závěru (málem jako vystřiženého z české Cesty peklem), bylo by to na pět hvězd. Už dlouho jsem nebyl do filmu tak ponořen jako do The Watchera, herecké výkony jsou skvělé a postavy jsou i dobře napsané. Viděl to vůbec někdo z vás? Nebo to tak pokurvil dabing? ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves jako vyšinutý sériový vrah. Určitě to fanynky libanonského herce odradí, nebo spíše přiláká, to nevím. Já jsem sledoval sice velmi podprůměrn, přesto něčím zajímavý thriller. Hromada policejních majáčků, bezradné hledání a nakonec vyšinutý závěr. To snad tak zle nevypadá no ne? Thriller, při kterém se příliš bát nebudete :-) ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Bída, bída, bída. To je přesně to slovo, které se dokonale hodí pro vyjádření kvality tohoto snímku. Keanu Reeves zde přivádí své toporné herectví k dokonalosti. Úloha sériového vraha je skvělá k tomu, aby se na ní herec vyřádil a dodal tak filmu grády. Jenže Keanu není ani šílený ,ani strašidelný zabiják, kterého mu nejde věřit na jediném filmovém políčku. Jeho protějšek James Spader se sice se svými vykulenými očky snaží, ale výsledek jeho snahy je v podstatě stejný, jako u hlavního hereckého lákadla filmu. Na snímku je znát producentský původ filmu s heslem ,,Sériový zabiják, temný hrdina s ještě temnější minulostí a nakonec k tomu přibalíme oscarové jméno, aby se to hezky vyjímalo na plakátech." Na tomto konceptu je vystavěn velice slabý scénář o vrahovi, který ke svým činům nemá žádnou motivaci ani psychickou poruchu,která by jeho běsnění vysvětlila, a policistovi trpícím migrénami, kterému vrah posílá fotografie svých budoucích obětí. To vše je zakončeno nenapínavým zakončením, které je v první řadě shozeno velice špatnými vizuálními efekty a v druhé řadě může lehce připomenout snímek Sedm v interakci vraha se svým pronásledovatelem. Pokud chcete zabít nudný večer stejně nudným filmem je ,,Sleduje tě vrah!" jasnou volbou ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu by se dalo psát hodně, bohužel většina slov a vět by byla negativní a kritická. Dílo mne zklamalo jako celek i v jednotlivých pasážích a oblastech. 1) Zbytečně mnoho flashbacků. 2) Kamera, hrající si se světlem a ostřením ve stylu současných amerických (a potažmo i českých) krimiseriálů mne vážně neuchvátila. 3) Ani jeden z herců na mne neudělal větší dojem. Spader je sympaťák, ale to je tak vše a Keanu Reeves jako mnohonásobný vrahoun moje emoce nechal klidně spát. 4) Některé akční scény na mne působily céčkově až déčkově. Například ta u benzinové pumpy, kdy vybouchne a shoří jen to, co se právě hodí... A pasáž , kdy detektiv divoce pronásleduje řidiče ukradené hondy s telefonem u ucha, patřila do jiné kategorie filmů - bláznivé parodie. 5) Nemoderně působící hudba toto vše podkreslovala. Myslím, že se jedná o film, který má slušný základ, se kterým nebylo dobře naloženo. Mé dvě* jsou možná až příliš milosrdné. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Po Matrixe sa moc Keanu nepredviedol, ale stále je to celkom dobrá vecička aj keď krimi až tak neoblubujem. Spader ako policajt celkom ušiel. Dej bavil tak na hranici nudnosti, ale nenudil. Ešteže má film len hodinku a pol, inak by to bola nuda. So scenárom sa mohli viac pohrať, ale inak je to obyčajný tuctový americký krimi thriller, ktorému s prižmúreným okom dávam 3*. 55% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • James Spader, který si ve filmu dopřává vietnamské nudle, ve skutečnosti vietnamská jídla nemá rád. (akisha)
  • Úvodní Griffinův (Keanu Reeves) kung-fu tanec na píseň "Dragula" od Roba Zombie je poctou Reevesovu předchozímu filmu Matrix (1999). (akisha)
  • Někdo zfalšoval podpis Keanu Reevese na smlouvě ke snímku. I když byl podle něj scénář strašný a vůbec ho to nezajímalo, nebyl schopný dokázat, že to není jeho rukopis. Nechtěl se soudit, tak to natočil. I pře svou nízkou kvalitu se film držel dva týdny na prvním místě návštěvnosti v USA. (Reventador)

Reklama

Reklama