Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

MM11 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí je na tenhle Atkinsonův výlet vysazených. Přitom ta alergie je odpustitelná pouze za přepokladu přímého srovnávání, bez něho by se jednalo o nesmírně kvalitní komedii. Ale má to porovnávání vůbec smysl? Vše má svoje specifikum a je pochopitelné, že rozdílnost bude nesmírná. Markantní zde je především rodinně uvědomělá linka k Beanovi se absolutně nehodící, jinak lze vyčíst už pouze občasné vykrádání sebe sama. Dále je na místě jedině chvála. Naneštěstí mám pocit, že tvůrci se zavděčit nemohli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean a stříbrné plátno si zrovna dvakrát nepotykali. Jeho zábavné, několika minutové televizní skeče zůstanou vždy mnohem zábavnější a zachovány v celistvějším tvaru, než poněkud rozbředlá Beanova anabáze do zámoří. V L:A: se sice zažije také nějaká legrace, ale mně přišla hodně vynucená a téměř vůbec nevyplynula ze situace, ale náš popleta s šílenými škleby si musel svoje scénky do děje vsunovat, a to nebylo ono. Dokonce si dovoluji tvrdit, že Peter MacNicol byl natolik dobrý, že váznoucí legraci obstarával rovněž v hojném měřítku a hlavně přirozenější cestou, než to bylo u Rowana Atkinsona. Pobavil jsem se, to ano, ale na televizní obrazovce to Beanovi šlapalo fakt lépe. Tady vlastně většinu svých televizních scének propašoval do filmu, a ještě tak nějak polovičatě. Hodně průměrná záležitost. 50% ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA COOL HD - Chce se mi říct "Ty vole", protože filmu je už 20 let a já se opět udivuji, jak ten čas letí. Nespočítám, kolikrát jsem Beana ve filmu viděl, ale pokaždé mě skvěle pobavil a i po x-tém promítání mě to neomrzí. Film je nabytý super hláškami a legendárními scénkami (zejména ta část, kdy poplive a totálně znetvoří obraz Whistlerovy matky :)) Závěr v nemocnici je už hodně crazy, za to možná pár procentíček strhávám, ale i tak 5 hvězd dám. CZ dabing, kde i Rowan (v českém znění p. Saic) pár slov prohodí, mě neurážel. 90% // (29.9.2019) - Výborný, člověk se u toho skvěle pobaví a zavzpomíná na staré časy. Zábava pro celou rodinu, malý synek se bavil královsky. 95% (with A&J) ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean sa dostal aj na filmové plátno a já som rád, že Atkinson je rovnako skvelý ako v seriáli. Scenár je síce jednoduchý, ale u Beana platí, že čím jednoduchšie a čím originálnejšie, tým lepšie. Niektoré scény až priveľmi ale priveľmi skvelé, ktoré mi v pamäti zostanú určite dlho. Mel Smith nakrútil fajn film, ktorý robí originálu česť a nie hanbu, i keď už nedosahuje seriálových kvalít. Aj tak musím ísť na plné hodnotenie. Peter MacNicol je sympaťák a mňa potešil. Mr. Bean najväčšia filmová katastrofa je môj obľúbený komediálny film, postavený na dokonalých grimasoch génia Rowana Atkinsona, ktorý je tu rovnako skvelý a rovnako praštený, rovnako originálny a rovnako beanovský ako v seriáli. A za to som rád. Skvelá zábava pre celú rodinu. /90%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nešika všech nešiků to zkusil v celovečerním filmu (a bohužel pak i znovu) a všechny přesvědčil, že není moudré posílat ho coby uměleckého experta z britské Královské národní galerie do Spojených států a už vůbec ho nechávat o samotě se slavným obrazem. Stačí jedno kýchnutí na olejomalbu, která platí za jedno z nejslavnějších děl amerického umění mimo USA, a na trable je zaděláno. Ovšem na ty si doktor Bean zadělal už v letadle nebo jako „terorista“ po přistání. Tvůrci sice vrství dříve viděné, ale šílené grimasy a ještě horší nápady i tady poměrně spolehlivě fungují. Právě samotných nápadů je méně, ovšem když divák jednoduše hodí stranou, že tomuhle magorovi stoprocentně víc sedí televizní formát o jednom bytě, než celovečerní záležitost, může se poměrně spolehlivě pobavit. Holt kasy pokladen kin se chtějí plnit opakovaně. Půlka z nás výsledek čekala a ta druhá doufala v zázrak. Dopadlo to tak nějak napůl. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a ve Velké Británii. (reich)
  • Když Bean (Rowan Atkinson) třese s Jennifer (Tricia Vessey), aby se vzbudila, tak se jí v jednom záběru výrazně pohne pusa. Má ale být v hlubokém spánku. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno