Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

otík 

všechny recenze uživatele

Napínavý a dobře stavěný thriller o obyčejném manželském páru, kterému se uprostřed cesty v neznámu pokazí auto, žena se sama vydá kamionem do nejbližšího místa a je unesena. Kurt Russell se vydává na pátrání a přichází na kloub daleko většímu zločinu, než si představoval. Strašidelná hudba Basila Poledourise a výtečný Kurt Russell dávají tomuto tradičnímu thrilleru vyšší čísla. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Brutálně ale naprosto brutálně nedoceněný film. Nevím, jestli si vzpomenu, kde jinde jsem viděl tak geniální pocit bezmoci jako v tomhle filmu (scéna v bance + na záchodcích to vystihuje asi nejvíc). Velkou zásluhu má na tom povedená režie i dramaturgie a taky Kurt Russell, který, troufám si tvrdit, odvedl nejlepší herecký výkon své kariéry. Nechápu, jaktože nebyl alespoň nominovaný na Oscara. Casting se povedl na jedničku a akční závěr je třešničkou na dortu. SPOILER ---- Poslední záběr totálně přirozený, žádné vtípky a nesmyslně usměvavé tváře (tímto zdravíme např. Cliffhangera), ale oba jen sedí a koukají do prázdna. Majstrštyk! ()

Reklama

Novom 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný obraz o americkém vnitrozemí, kde jsou lidé strašně předpojatí, sekty a kulty zde vzkvétají. Homofobie a podobné principy jsou zde na denním pořádku. Pokud člověk přijede odkudkoliv jinud, všichni na něj koukají skrz prsty. Bohužel to není jen fikce ve filmech, ale například v Top Gerau bylo toto ukázané krásně na reálných příkladech, jak jsou lidé, kteří zde žijí, omezení. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Konfrontace uhlazeneho měštáka a smradlavých vidlomužů je vděčné téma. Ve scénách, kdy se dostanou do křížku, a chudák Russel kdesi uprostřed pustiny neví, jestli mu neodbíjí poslední hodinka, by se napětí dalo krájet. Další průběh už je celkem jednoduchý a gradace mírně stagnuje, nadruhou stranu ale filmu pára vysloveně nedojde ani jednou. Skrze strach a bezmoc si to tak zdánlivě vyčerpané téma zručně odkroutí až do konce. Podobné nepříjemné výletní dobrodružství je ve filmu Záhadné zmizení. Alternativa: Vanishing. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nudný thriler. Unesli mi manželku a já ji určitě najdu at to stojí co to stojí. Ať žije Americká vize neohrožených manželů, tupých manželek a neschopných únosců. Jonathan Mostow se připravuje na Terminátora 3 a kdybych o jeho usednutí na režisérskou židličku T3 měl rozhodovat já, nikdy by si na něj nedošel ani do kina. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Basil Poledouris musel hudbu k filmu komponovať dva krát. Prvá verzia, ktorú zložil bola totiž zamietnutá. (m.a.t.o.)
  • Jeffové (Kurt Russell) červené auto má poznávaciu značku Massachusetts 365 QUH. (ČSFD)
  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama