Reklama

Reklama

Mistři

  • USA Champions
TV spot

Obsahy(1)

Pro řadu Čechů je lední hokej sakrálním prostorem, kde si realizují vlastní touhu po dokonalosti, vítězství, obdivu a moci. V takové fanoušky se mění i skupinka hrdinů, obývajících zdevastovanou vesničku kdesi v českém pohraničí. Scházejí se v průběhu mistrovství světa před skomírající televizní obrazovkou v místní hospodě, jejíž zadlužený majitel Karel už nemá odvahu po nich požadovat peníze za útratu. Chodí sem opuštěný invalida Jarda, který nenávidí Romy, poctivec Josef, jehož hlavní starostí je, aby ho za Roma nikdo nepovažoval, neurotický Pražák Pavel, pokoušející se vyhnat ze své víkendové chalupy původního německého majitele, žena hostinského Zdena, po níž pokukuje Jardův dospívající syn a jež miluje světáckého řidiče, jehož autobus zprostředkovává jediné spojení se světem Autoři nabízejí hořce drsnou, černohumornou grotesku o citové prázdnotě a lidské malosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (210)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

V plodné době posledních let, kdy česká produkce tlačí na plátna jednu pseudo-dramatickou průměrnost za druhou, jsou Mistři tak trochu pomyslným zrnem mezi plevami. Od samotného průměru je odráží Najbrtova přesná režie a především herecký kolektiv, kterému náramně vévodí Jiří Ornest. Jeho role velice autenticky vystihuje náturu typického člověka žijícího v České republice - bohužel… ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ani náhodou! Připravte se na stále se stupňující depresi, která vás na konci filmu donutí vystřelit si mozek z hlavy a vlastně si ještě oddychnete, že máte všechno a lavně tenhle film už za sebou. Rádoby zajímavé charaktery postav jedné hospody kdesi v pohraničí slibovaly možná leccos, ale vypadlo z toho úplný hovno..jako z celýho filmu. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Přihrávka přišla na Richtra a.....je z toho góóól Pavla Kuby................ Budař jako feťák a alkoholik s hokejovými přeludy a vizemi budoucnosti. CITÁT - Dobrý to bude, naši vyhrajou 2:1............. Alkoholismus jako dar, použit k prospěchu druhých na úkor vizionáře. Je to kšeft. Když se vožereš, tak nám řekneš kdo a kolik vyhraje. CITÁT - Flaška za každý zápas............ Je to smutné a černohumorné zároveň. Nečekal jsem, že to bude tak ponuré a vlastně dobré. Ve filmu byly použity záběry v ledním hokeji v Hannoveru 2001. Hudební doprovod je příšerný a jediné dvě hvězdy, které se dají poslouchat jsou Eternal od Krabator a Démon od Českých Titanic. Příběh má zajímavý obsah, který by možná mohl býti lépe zpracovaný. CITÁT - Zdeno!! Jsme M!STŘ!............. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jedna moje teta bydlí v absolutní prdeli světa. Ta vesnice má sice několik desítek čísel, ale když se tam projdete třeba i v pravé poledne, myslíte si, že má obyvatel jen pět. Tím chci říct, že pokud tvůrci chtěli vyprávět o několika jediních, nemuseli představovat lidi ze širokého okolí atd. atd. Tenhle film je neuvěřitelně těsným spojením reality a jakéhosi "soukromého světa", do kterého všichni utíkáme - to je vyjádřeno i těmi iluzemi, které mají všichni zůčastnění - ta si myslí, že ji miluje, ten zase, že má hospodu a onen, že není Cikán. V takovém zapadákově se asi nic jiného než pít, souložit a dívat na hokej, nedá. A člověk, tváří v tvář hokejovým a jiným úspěchům (které se vám mimochodem stejně vykouří z hlavy několik dní potom, co reprezentanti přistanou se speciálem v Ruzyni) si je vědom malosti a marnosti svého života. Snímek byl opravdu nečekaným zážitkem - tragikomickým, smutným, ale i radostným. Nejen Svěrákova Jízda je důkazem, že se dnes dají točit vynikající filmy za málo peněz. A ta hudba, Legas? Vynikající! :-) ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Místy se ve filmu odehrávají dost absurdní situace. Vyzní to jako sumarizace všech možných i nemožných zážitků, které se stanou několika lidem během hokejového šampionátu v jedné zapadlé díře. Hokejové vize jsou originálně vtipné, hlášky místy výborné, herci patřičně přírodní, akorát ta hudba je nějaká divná...ale ten film je ostatně taky nějakej ujetej. PO DRUHÉM SHLÉDNUTÍ: Uvědomil jsem si, že považovat tento film za komedii je absolutní nesmysl. Mrazilo mně v zádech, když jsem sledoval pohnutky a chování jednotlivých postav. Spousta situací už mi nepřišla tak absurdní. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Mistrovství světa v ledním hokeji se koná každý rok obvykle kolem měsíce května, ve filmu se ale mistrovství odehrává v zimě. (hendrich6)
  • Ve filmu byly použity záběry z ledního hokeje v Hannoveru 2001. (Terva)
  • Natáčelo se na filmový materiál Kodak kamerou Moviecam Compact. (Terva)

Související novinky

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno