Reklama

Reklama

Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku

  • USA Adventures of Robinson Crusoe, a Sailor from York

Obsahy(1)

Loutkový film na motivy slavného románu Daniela Defoe. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Loutkové provedení tomu dodalo takovou kouzelnou krásu. Loutkářství je opomíjený obor ( a ty dnešní loutkové filmy už si hodně pomáhají PC triky ) Klasická " stará " škola. Viděno po mnoha a mnoha letech na dětském promítání. Pozorovat děti, jak z otevřenýma pusinkama hledí na 30 let starou dobrodružnou podívanou, mě vrátilo zpět o oněch 30 let a i já jsem seděl a hleděl aby mi něco neuteklo ( tolik scén už mi vypadlo z hlavy ) 5 plných. ()

v3s 

všechny recenze uživatele

V mnohém bych souhlasil s komentářem uživatele Vančura. Krásné výtvarné zpracovaní je o několik kroků napřed za opravdu utahaným dějem, nesnesitelným papouškem, neidentifikovatelným zvířetem kradoucím jídlo a hlavně příšernou hudbou vhodnou spíš k první sérii Star Treku. Nechápu jak tu někdo může napsat, že to bylo svižné, naopak většina scén byl porod. Výtvarníci odvedli skvělou práci, hlavně temnější a drsnější ilustrace od Borna mě bavily, ale jako celek bohužel nic moc. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Pěkně vyprávěný loutkový Robinson s animovanými vsuvkami Adolfa Borna. Odlehčeně, s humorem (v knize je ho pomálu) a s dobře trefeným Postráneckým (až na to věčné Bade, Bade), který je v poměrně krátkém snímku nucen posunovat děj ustavičným mluvením, což vůbec nevadí.. Karel Gott se ovšem k Robinsonovi ani náhodou nehodí. ()

jpapene 

všechny recenze uživatele

Základ příběhu dává, vyprávěč, celebrita Václav Postránecký. A určitě si za namluvení papouška nikdo nezaslouží ohrnovat nos. Jestli nemáte rádi p. Postráneckého, radši se na To ani nedívat.,nutně říci něco o animaci, bez profesionality navyšuje hudba p. Svobody - Karla Gotta s hlasem vypravěče nezapomenutelnost animovaného filmu. A stojí za zmínku ještě jednou animace příběhu, Robinson od jeho mladistvých let až po ztroskotání na ostrově. Vymysleli takovou myš krtka mezi kunou, lvem, kterého proháněl Jeho věrný pes Bad po ostrově. Nepřející šetří hvězdou dávám 5 hvězd 95%. Nedá se přehlédnout Cervenaka, chci Zemana, Trnku, Robinsona a Karla Gotta. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Aj takto môže vyzerať príbeh o Robinsonovi, ktorý stroskotal na ostrove. Zaujalo ma, aké zvieratá tam dali. Jedinú priam bezvýznamnú chybičku vidím v tom, že taký papagáj ako tu bol asi nejedáva mäso. Inak ten príbeh bol pekný, bolo to pohodové, stále sa niečo dialo, miestami to bolo vtipné, veľmi milá rozprávka pre deti a tentokrát mi vôbec nevadilo, že tam boli bábky. Malo to svoju atmosféru, svoje osobitosti a navyše to bolo veľmi pozitívne, čo sa mi páčilo ako to zobrali, že z toho neurobili tragédiu. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama