Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (415)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se i zdálo, že taškařice o zaměstnaném otci, který se snaží koupit synovu lásku sehnáním vyprodané hračky, konzumní vánoční běsnění spíše vědomě odsuzuje, jak by naznačovaly třeba ironicky použité písničky. Jenže prozření „důležité je dodržování slibů, nikoliv drahé dárky“ hodili tvůrci za hlavu už dlouho před ujetým "superhrdinským" finále na opulentní přehlídce. Banálními rodinnými hodnotami (a KLIŠÉ) by se pak zalknul i jinačí herecký kalibr, než toporně šaškující Arnie. A bohužel jeho humory mi v 90% přišly přinejmenším trapné, s krátkodobým zlepšením po nástupu Belushiho Santovské mafie. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To nízké hodnocení naprosto chápu a ve výsledku je i pravdivé, ale já měl vždycky Rolničky rád. Je to sice stupidní slátanina, ale když si člověk představí, že má IQ někde kolem 80ti, tak je to celkem slušná zábava. U Schwarzeneggera je to samozřejmě pokles a vlastně jen díky němu stojí film aspoň za něco. 70% ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vím, že jsem asi divný když dávám plný počet hvězdiček ale mně se to prostě líbilo moc!!! Film má skvělou vánoční atmosféru.Arnolda Schwarzeneggera nemusím ale v této roli se mi líbil a hlavně dokázal být občas vtipný.Závěrečná scéna s Turbo Manem mi přišla celkem dobře provedená.Prostě komedie, která je příjemná a na Vánoce se hodí.Zruba jedna hodina a 20 minut mi krásně uplynulo!Jedna z těch lepších vánočních komedií. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zdařilejších Arnieho pokusů propašovat kus svého rakouského "šarmu" do komediálního žánru. Když se dokážete povznést nad některé hlouposti a stejně jako já jste odjakživa chtěli vidět Barbara Conana, kterak mlátí Santu Clause... období vánoc je k tomu naprosto ideální. 60% Zajímavé komentáře: monolog, castor, Kochanski ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, je to strašná úchylárna, ale je to ten druh úchylárny, který jste jako dítě žral a doteď si pamatujete, kdy přesně jste to viděl. Bylo to den po Štědrém dnu dopoledne, dokonce bych si vybavil i ten gauč, kde jsem seděl a jak vypadal. No a docela mě překvapilo, že to na mě funguje i po dvaceti letech. Jednoznačně je to Arnoldův film. Ukazuje, jak je jako herec strašnej neumětel, což na něm ale všichni fanoušci mají tak strašně rádi, a zároveň salutování jeho filmového dítěte v poslední scéně filmu způsobilo, že se z Arnolda stal stoprocentní Amík. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) nosí ve filmu hodinky Casio AQ-600W. (Roland Sands)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. V závěrečných titulcích je však uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • Ve filmu pronese Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) větu "I'll be back with the doll later". Jedná se o narážku na frázi "I'll be back" ze snímku Terminátor (1984). (Rominator)

Reklama

Reklama