Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (415)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se i zdálo, že taškařice o zaměstnaném otci, který se snaží koupit synovu lásku sehnáním vyprodané hračky, konzumní vánoční běsnění spíše vědomě odsuzuje, jak by naznačovaly třeba ironicky použité písničky. Jenže prozření „důležité je dodržování slibů, nikoliv drahé dárky“ hodili tvůrci za hlavu už dlouho před ujetým "superhrdinským" finále na opulentní přehlídce. Banálními rodinnými hodnotami (a KLIŠÉ) by se pak zalknul i jinačí herecký kalibr, než toporně šaškující Arnie. A bohužel jeho humory mi v 90% přišly přinejmenším trapné, s krátkodobým zlepšením po nástupu Belushiho Santovské mafie. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

[rewatch] s odstupom niekolko rokov to vnimam nie ako vianocnu komediu, ale ako vianocny horror o strese a zhone. arnie a sindbad nie su nejako extra vtipny, zato phil hartman v ulohe suseda je absolutne vynikajuci! rozhodne to nie je tak zle ako som si to pamatal, ale dajte si to v originale... arnie a komédia? tieto pokusy pre divákov skoro nikdy nedopadnú dobre. i keď rolničky majú slušný nápad a miestami sú i vtipné, celkovo to nedopadlo nijak extra skvele a väčšinu filmu sa budete nudiť. možno, keby tam hral niekto iný ako arnie tak to bolo oveľa lepšie. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Upřímně nemám ráda Arnolda Schwarzeneggera, nemám ráda blbé americké hračky podle komiksů, které musí každé dítě mít a nemám ráda americké vánoce. Tento film obsahoval všechno a předvedl to v hodně trapném podání k tomu.... Kvůli jedné stupidní hračce budu obíhat celý dne město..jooo hurááá...no ale existují ještě větší blbiny, takže jedna hvězdička. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Z pozice přirozeného odpůrce svátků klidu a pohody (čili nervů na pochodů) jsem vždy potěšen, když se uprostřed sváteční pohody dokáže někdo oprostit od duchovního rozměru vánoc a zábavně přitom trpí. Ano jsem cynik, nejsem na to nijak zvlášť hrdý, ale tento pokřivený pohled na svět činí můj život daleko zábavnější. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som neodolal a dal si asi 3-4 reprízu po veľmi dlhej dobe a musím ísť o hviezdu vyššie a to hlavne z dôvodu, že aj opakovane táto komédia baví a má pomerne slušný a čiastočne pravdivý príbeh. Mám na myslí nás chlapov, ktorí si kupovanie darčekov nechávajú na poslednú chvíľu. Kto to nezažil, nech si v najbližšom Božom chráme podá prihlášku -Vyhláste ma za svätého...Arnoldovi úloha sekne, vtípky boli fajn a príbeh určite nikoho neurazil. Ako rodinná komédia myslím celkom vydarená, zabavia sa deti aj dospelý. Pre mňa určite lepšia voľba než stále dookola Sám doma, ako moje deti. 70%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo ve městech Saint Paul, Bloomington, Edina a Minneapolis v americkém státě Minnesota. Vánoční průvod byl natočen v Universal Studios v Los Angeles. (Terva)
  • Příběh je založen na nákupním šílenství panenky Cabbage Patch v roce 1980. (JORDY)
  • Arnold Schwarzenegger (Howard) za film dostal honorář ve výši 20 milionů amerických dolarů. Zhruba třetina rozpočtu tedy padla na plat hlavní hvězdy. (DavePave)

Reklama

Reklama