Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 089)

H34D 

všechny recenze uživatele

Poslední velká role legendárního Arnolda Schwarzeneggera, ačkoliv vypadá o poznání starší (nechci říct "obstarožně"), obvod bicepsu se mu nijak nezmenšil, takže je bez problémů schopen rozehrát pořádnou akční podívanou, na jakou jsme zvyklí. T3 je na rozdíl od předchozích dílů pojat více komerčně, J. Mostow asi dobře věděl, že na Camerona nemá a proto se rozhodl, že spíše, než na apokalyptickou atmosféru se bude soustředit na pořádnou akci a čistou zábavu pro diváka. V podstatě to i vychází, Kristanna Loken je sexy, silniční akce demolující vše okolo působívá a dokonce v momentě, kdy žasnete nad náletem vrtulníku do uzavřené garáže, přiletí za ním ještě druhý, aby to náhodou nebylo málo. Bohužel "vyšší smysl" v podobě vyhynutí lidstva vyšel nějak na prázdno, holt bez kvalitního scénáře v nás film zanechá jen minimální pocity. 7/10 ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Dejovo poslabší diel, ale niektoré akčné sekvencie filmu stáli za to ... Napríklad ako tá naháňačka v ElEj, ktorá bola výborne naaranžovaná, zosnímaná a zostrihaná .... Nick Stahl - jalový, Arnold - zostarnuto nepresvedčivý, Claire - afektovane tvrďácka a Kristanna Loken - ako správna záporáčka, ktorej mimika sa výrazne pripodobovala k studenému čumáku Friga na mašine z čias nemého filmu. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak jako téměř všichni vím, že T2 už nikdo nikdy nenatočí. Věděl to naštěstí i Mostow a tak přišel s touhle svojí verzí "T", která mě rozhodně neurazila. Akce střídá úsměv na rtech a ten hned další akce. Triky jsou skvělé a Schwarzenegger mi připadl ještě příhodnější na svou "roli stroje" než zamlada :) Takže ... skvělý akční film, který stojí za to vidět (a slyšet - sousedi měli radost :) a který mi konečně připomněl pořádnou jízdu na kolotoči :) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Není to ani moc zklamání, protože jsem takový výsledek čekala. Minimálně první polovina je taková trochu parodie. Je pravda, že člověk se celkem pobaví a zasměje, ale ta tam je atmosféra původních Terminátorů a s tím se odmítám smířit. Tohle je vlastně jen průměrný akční film, s pár hláškami, vesměs špatnými hereckými výkony a několika celkem zdařilými scénami. Film si dokáže užít asi člověk, co se smíří s tím, že tenhle výtvor nemá s původními Terminátory moc společného. Škoda, že celý film nevypadá jako jeho závěr, který je jednoduše úžasný. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

30% - Tento Terminátor se snaží navázat na mnohem komplexnější předchozí díl příliš křečovitě. Guvernérovy suché humorné průpovídky, svižné tempo, a docela slušná hudba Marca Beltramiho sice potěší, ale skutečnost, že trojka oproti dvojce s ničím novým nepřišla, to nezamaskuje. Celý film je vlastně jakousi variací na Judgement Day, ve které chybí Sarah Connor. Její absence bolí o to víc, že se její úlohu (vypravěče a matky, ergo symbolu zachování lidstva) okatě pokoušejí převzít hned dvě hlavní postavy zároveň, a nefunguje to. Odbyté postavy se pohybují již oposlouchaným příběhem v sepraném hábitu: Čekal bych nový typ zlého Terminátora, nejen změnu jeho pohlaví a pár (nesmyslných) vychytávek navíc. Čekal bych nové, nebo alespoň obměněné schéma děje... Ne, bohužel. Kde je nová fantazie, kde je atmoška? Kde je rozvedení sice nelogického, ale "dost cool" starého dobrého příběhu? Kde je důvod existence tohoto dílu? V našich kapsách... ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Ve scéně na hřbitově, kdy Terminátor (Arnold Schwarzenegger) použije RPG 69 k zastavení T-X (Kristanna Loken), vystřelí na ni z okénka auta. Tlaková vlna po výstřelu by ale nejspíš auto poškodila a zranila by Kate Brewster (Claire Danes), která v ten moment stála poblíž. (Guilemot)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. června 2003 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama