Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborná Sally Field (posmutnělý článek filmu) a nepřekonatelná Shirley MacLaine (řízný článek filmu) dělají společně se svými dalšími čtyřmi hereckými kolegyněmi z tohoto filmu velmi zajímavou podívanou. Sice se na konci dočkáme cíleného citového vyděračství diváka jako prase, ale akademii to tehdá stačilo na nominaci mladičké Julie Roberts na Oscara. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

O ženách, pro ženy. Na můj vkus příliš mnoho tlachání o ničem, emoce-drásající scény mě povětšinou úspěšně míjely (kromě jedné - "Nechápala jsem to. Chlapi přeci mají být z oceli, ne?"), a tak po většinu času nebylo mnoho na co koukat - s výjimkou vynikajícně cynické sousedky Shirley MacLaine. Zrežírováno s citem, ale bez originality. Myslím, že moje mamina by však dávala plnopočetné hodnocení. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění lehce nadprůměrný film o skupince žen a slečen, které si žijí své spíše neobyčejné životy. Takový snímek z reálného světa, který ani neurazí a ani extrémně nenadchne, za to si u něj člověk krásně odpočine, trochu se zasměje, trochu si popláče. Nejlepší postava a mě nejvíce sympatická je jednoznačně Ouiser. Taková správná postarší trochu střelená "dáma". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to bolo celkom utrpenie - dlhé, nudné zoznamovanie sa s postavami, málo záživné a lenivé uvedenie do príbehov jednotlivých žien... No ale ako išiel čas a ja som sa začal čoraz hlbšie vnárať do deja, tak predsa len prišiel ten pocit, kedy sa prestanete pozerať na hodinky, že koľko preboha ešte do konca, a začnete si film užívať. Pochopiteľne, najviac sa mi páčila dejová linka a príbeh postavy, ktorú stvárnila Julia Roberts. Nemôžem sa ale ubrániť pocitu, že film si užijú predovšetkým iba ženy. Lepší priemer. 65/100 ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Je to babský film - takový ten o ženských, třeba i různého věku, kteří se někde potkávají (zde sousedky - v salónu krásy jedné z nich), povídaj si, "řeší" menší i větší starosti všedního dne, stane se nějaká tragédie, ale ony to zvládnou - hodně právě proto, že se vzájemně mají. A celé je to vyplněné příjemným, laskavým humorem, tunou smíchu a pár slzami, má to pěkné kulisy a plno báječných hereček a celé je to nakonec obrovsky optimistické, dodávající energii. A takové filmy mám ráda, moc, když přijde chuť a je jich třeba. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry Roberta Harlinga. (Olík)
  • Název filmu měl poukazovat na to, že hlavní hrdinky příběhu jsou jemné jako magnólie, ale pevné jako ocel, ale toto vysvětlení ve filmu chybí. Jediný odkaz na tato dvě slova lze postřehnout, když Ouiser (Shirley MacLaine) obvinila Druma (Tom Skerritt) z toho, že jí utrhl květ z její magnólie, a pak v poznámce M'Lynn (Sally Field), že muži mají být z oceli. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama