Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je na zasněžené silnici v Severní Dakotě nalezen chladnokrevně zavražděný strážník a dva nevinní kolemjdoucí, Marge Gundersonová, policistka v pokročilém stadiu těhotenství, zahájí vyšetřování, které odhalí nebezpečnou hru chamtivosti a břídilství. Jerry Lundegaard, manžel, otec a obchodník s auty z Minneapolisu, který dlouho trpěl v područí svého bohatého šéfa a tchána, vymyslí propracovaný plán, jehož nedílnou součástí je únos vlastní ženy. Chce za ni výkupné ve výši jednoho milionu dolarů, aby mohl splatit nahromaděné dluhy z hazardu. Jenže všechno, co se může pokazit, se nakonec skutečně pokazí. Pod skrovným a přátelským zevnějškem policistky Gundersonové se totiž skrývá bystrá mysl a nelítostné morální postoje, díky nimž lehce prokoukne odfláknutý a mizerně zahlazený zločin, spáchaný zmatenými, ale velice nebezpečnými únosci. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, co je natočen jinak, než se obvykle točí ostatní filmy, to ale přece neznamená, že to je geniální dílo. Nevím, co si o tom mám myslet. Představte si Pulp Fiction bez skvělých hereckých výkonů a super hlášek. Dali by jste Pulp Fiction 5 hvězd, jenom kvůli tomu, že děj filmu je popřehazovaný ? Myslím, že ne. A tak nějak vypadá Fargo. Prostě tomu něco chybí. Co je na tom tak geniálního ?? ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

FARGO je film, kterým bratři Coenové zbořili jistý milník, neboť je jejich prvním tvůrčím počinem, který vyloženě zabodoval jak u fanoušků, tak i u kritiků a dokonce u filmové Akademie (snímek byl nominován i na Oscara za nejlepší film roku), kde si ze slavnostního vyhlášení odnesl hned dvě ceny. Ač je tady vše na nejvyšší možné úrovni, od režie, až ke skvělým hereckým výkonům, nejvíc mě na tomto kousku přitahuje jeho zvláštní, až trochu lynchovská atmosféra (napomáhá i skutečný námět). Zasněžené pláně a uprostřed nich několik tragikomických postav. Fargo, zasazené do Coenovic rodné Minnesoty, se dá skvěle prožít. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

V dobrom (?) nepríjemný triler, ktorý sa snaží tváriť ako čierna komédia, ale je asi taký vtipný, ako... no proste je nepríjemný a mrazivý. Nezabudnuteľné herecké kreácie (McDormand, Macy, Buscemi, Stormare), zimná atmosféra a desivý príbeh. Bratia Coneovci sa do toho riadne opreli. Ale ja mám zo snežných trilerov predsa len o čosi radšej Raimiho Jednoduchý plán. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla teda zaprděná jízda. Chápu .... drama, thriller, ale já vážně nevím, jestli se mám smát, nebo spíš vzhledem ke všemu, co se tam stalo, soustrastně pokývat hlavou a litovat všechny oběti. Zatím se směju, protože to vcelku letargické, pomalé vyšetřování všech vražd bylo fakt úsměvné, nemůžu si pomoct. Jeden by řekl, že ho to uspí, ale omyl. Všechny akce byly i přes svou rozvláčnost promyšleně napínavé, milé, ale ve své podstatě brutální, kdy jsem si v závěru řekla, že míň než pod pět hvězd prostě nejdu. Sem tam jsem jen nevěřícně kroutila hlavou myslíc si, že to snad ani nemůže být pravda. Můj obdiv těhotné vyšetřovatelce z maloměsta, která nehla brvou a její čivy byly tak neuvěřitelně pevné, že se jí ani ruka a ani žaludek ke konci nezachvěly. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se to se**, tak se to se** pořádně. A nejlíp vám o tom poví Steve "Funny in general" Buscemi. A možná i všichni, kdo měli co dočinění s událostmi od Losího jezera, včetně těhotné šerifky, vyčůraného vedoucího prodeje a málomluvného magora se zálibou v řezačce na dřevo. A proč? Pro trochu peněz. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (62)

  • V roce 1998 byl film zapsán Americkým filmovým institutem na seznam 100 nejlepších filmů všech dob. V roce 2007 byl film ze seznamu vyškrtnut. (Varan)
  • Jméno zákazníka, který si kupuje auto, je Bucky (Gary Houston) – jeho jméno je slyšet když ho osloví jeho žena. V titulcích je uveden jako "rozzlobený zákazník". (Witta)
  • V závěrečných titulcích je u postavy označené jako „Victim in the Field“ uveden symbol, kterým se označoval zpěvák Prince. Ten je, stejně jako bratři Coenové, rodákem z Minnesoty a údajně měl i zájem o malou roli ve filmu. Tu nakonec nedostal, a tak Coeni uvedli v titulcích alespoň jeho symbol, do kterého vložili smajlík. Postavu „Victim in the Field“ (oběť v poli) ve skutečnosti ztvárnil J. Todd Anderson, který dříve s Coeny spolupracoval jako autor storyboardů. (fisus)

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Coeni míří na Netflix

Coeni míří na Netflix

11.08.2017

Streamovací služba Netflix láká čím dál tím známější režiséry. Po Carym Fukunagovi (Bestie bez vlasti) tam zavítali i David Ayer (Bright) nebo Martin Scorsese (The Irishman), a teď je tu další velký… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

26.05.2016

Letní kino patří k prázdninovým měsícům stejně neodmyslitelně jako slunce nebo koupání a teplé letní večery přímo vybízejí k tomu, užít si nějakou tu filmovou laskominu pod širým nebem a s… (více)

Reklama

Reklama