Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Deakinsova kamera jako vždy úžasná, avšak nemůžu si pomoct, ale stylově a infantilitou jako by Burtonovi z prdele hovno vypadlo. Dokonce i kulisy připomínaj Burtonovy Batmany. Tim Robbins strašně přehrává a jeho grimasy jsou nesnesitelný. Je to taková novodobá groteska v caprovskym stylu se špetkou coenovského humoru a kurevskou dávkou Burtonovy dětinskosti. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové mě opět přesvědčili, že komedie zvládají stejně dobře jako kriminálky. Tentokrát si vzali na paškál retrokomedii z 50.let. Je zde příběh mladého absolventa vysoké školy ekonomické, kterého mají všichni za úplného blba, ale on však přijde s vynálezem obruče, kterou osloví celý americký národ. Ze začátku je film velmi vtipný a opravdu jsem se upřímně dobře bavil. Je to opět skvěle napsané, jak je ostatně u Coenů zvykem. Nechybí ani určité prvky bizarnosti, ale rozhodně nejsou tak silné, jako v případě Big Lebowski. Je místy až bláznivé, trochu šílené, ale úplně to sem sedělo. Pak se ale film od toho trochu odkloní a začne místy uvažovat o životě, bohatství, lásce a co s tím vším. A musím říct, že mi to sem moc nesedlo. Připadal jsem si jako důchodce, který je pozván na nějakou dobrou večeři, kde je spousta jídla a alkoholu. Dobře se s ostatními důchodci baví, ale pak je odvedou do místnosti a tam jim začnou nabízet hrnce, nebo něco podobného, co je vůbec nezajímá. No nic, naštěstí většina filmu je výborná a proto dávám 75% ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

V tvorbě bratří Coenů postupuji tak nějak proti proudu času, takže po Po přečtení spalte jsem se přes Fargo a Big Lebowski propracovala i k Záskoku. Překvapila mě absence krve, násilí a téměř i mrtvol, a naopak přítomnost až romantických motivů, na které u nich nejsem moc zvyklá. Přesto jsem se dobře pobavila a těším se na další jejich kousky, které mi dosud zůstaly utajeny. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jak na houpačce s bratry Coenovými, kteří byli,alespoň pro mne, hlavní motivací podívat se. Místy opravdu doknalé, místy upřímně nudné. Záskok je ve výsledku lehce nadprůměrnou ságou do života jednoho "zkrachovalce", nabízející několik zajímavých poloh a myšlenek, které pozorného diváka donutí k zamyšlení se a nepozorného unudí k "filmové"smrti! Brilantní výkon Robbinse je lahůdkou... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Coenovsky ujeté, ikdyž pozdější filmy byly zajímavější. Záskok působí spíše jako klasické komedie z přelomu 80. a 90. let. Hodně karikatur a přehrávání, ale také prdlý humor a spousta ujetých nápadů. Ke konci jsem si říkal, že to bohužel ztratilo koule, ale závěr mě zase vyvedl z omylu. Takový Boží zásah se jentak nevidí. Krásně hravé a milé. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Zahajující film na FF v Cannes 1994. (D3VIL)
  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)
  • John Goodman, který se objeví v cameo roli reportéra zpravodajství, má ve filmu stejné jméno jako v Barton Fink (také od Coenů) - "Karl Mundt". (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno