Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

easaque 

všechny recenze uživatele

výtvarná stylizace, stejně jako atmosféra je dobrá, ale bohužel jsem celou dobu cítíl, že to má být směšné nebo aspoň usměvné, ale nějak mi to nešlo. Stejný problém jsem měl s Mazaným Filipem. Prostě mě tento styl humoru míjí - ale dobrý nápad natočit pohádku pro finančníky ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Naozaj som tomu chcel vypiecť štyri hviezdičky, ale pri niektorých dialogoch a scénkach ma už mrle žrali a skapínal som od nudy (napríklad tá s čítaním Modrého listu). Páčil sa mi hned' začiatok, ktorý mi rozbúšil srdce ako pri nejakých dostihoch, páčila sa mi postava Mojžiša, ktorý všetko vedel a mal hned' všetko po ruke (alebo za uchom )- taký mini Boh, alebo aj ten malý šprngáč, ktorý vrtel obručou a parádne si tou prednou nohou do toho podupkával a tiež i občasné vtípky, ale to bolo asi tak všetko. Keby to nebolo tak pretiahlé a niekedy zbytočne dlho neklábosili, tie štyri by som dal. No, nechystám sa kôli tomu pozerať nejaký film od toho Franka Capryho, ako tu každý spomína. Toto mi bohato stačilo. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jak na houpačce s bratry Coenovými, kteří byli,alespoň pro mne, hlavní motivací podívat se. Místy opravdu doknalé, místy upřímně nudné. Záskok je ve výsledku lehce nadprůměrnou ságou do života jednoho "zkrachovalce", nabízející několik zajímavých poloh a myšlenek, které pozorného diváka donutí k zamyšlení se a nepozorného unudí k "filmové"smrti! Brilantní výkon Robbinse je lahůdkou... ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. Zpočátku se Záskok tváří jako film dělající si srandu z korporátního způsobu života a recesivní až parodickou formou zesměšňující černou stránku kapitalismu. Místy obsahuje prvky šílené komedie typu "agent WC40", což relativně dobře funguje. Až do jisté chvíle. Velmi slušný film totálně podkopal snad ten nejstupidnější závěr, s jakým jsem se kdy setkal. Ano, chápu a respektuji, že ten film má působit bláznivě, ale tak to dopadá, když to autoři (v čele s Raimim, u kterého se mi jen těžko věří, že to dopustil) prostě a jednoduše přeženou. Škoda, Záskok měl celkem slušný potenciál na daleko lepší dojem. Přesto si zaslouží vyšší hodnocení především za první tři čtvrtiny filmu a tradičně stabilní výkon Tima Robbinse. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate asi najzbytočnejší Coenovský film, v ktorom povestný štýl nemáte šancu rozoznať. Netvrdím že je zlý ale po čiernych komédiach a drsných trileroch je tento film až príliš neoriginálny a až preplácaný morálnymi pravdami a určitou fantastickosťou , ktorá bola len na škodu. Scenár má síce pár perličiek a postavy anjela a démona boli naozaj zaujímavo pridané do príbehu, rovnako ako majiteľ beatnického baru Steve Buscemi a samozrejme zákerný a slizký Newman, podáva ďalší zo svojich povestných výkonov aj keď ich bohužiaľ zatieňuje Robbins a Leighová na ktorých sa film predovšetkým sústredí a neviem či bolo úmyslom prehrávanie ale jednoducho ani jednej z hlavných postáv som neveril ani sekundu mizérie alebo úspechu čo prežívali a plus mala Leighová neskutočne vtieravý akcent, ktorý sa do New Yorku skrátka nehodil. Veľmi mi to pripomína Mr. Deedsa. a je jedno či pôvodnú alebo tú novú verziu zo Sandlerom, spoločné prvky sa tu skrátka dali nájsť a tu sú zvládnuté podstatne horšie ako v Deedsovi. Burtwell úplne zabudol na krásu prvých troch filmov, ktoré obdaril neskutočne krásnou hudbou a držal sa rovnako pri zemi ako pri Bartonovi Finkovi, hudba síce nevadila ale nebola ničím výnimočná. Konečná rozprava s anjelom, bola ako keby výsmech americkej industiálnej spoločnosti a podobným filmom a možno práve tento výsmech robí film takým pôsobivým, ale od Coenovcov som predsa len čakal viac, pretože majú na to aby natočili naozaj originálny film a keď chcem streštenosť pustím si radšej intoreable cruelty . takže taký priemer, pozerať sa to dalo ale new york coenovcom skrátka nesvedčí. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • John Goodman, který se objeví v cameo roli reportéra zpravodajství, má ve filmu stejné jméno jako v Barton Fink (také od Coenů) - "Karl Mundt". (D3VIL)
  • Ve filmu bratří Coenů Potíže s Arizonou (1987) nosí pracovníci továrny na triku nápis "Hudsucker Industries". Ve filmu Vlna zločinu (1985), ke kterému psali bratři Coenové scénář, je hlavní hrdina umístěn v Nápravném zařízení Hudsucker. (D3VIL)

Reklama

Reklama