Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když prezident společnosti Hudsucker Industries vyskočí z okna, rozhodne se rada této korporace vyřešit situaci podobně jako česká vláda. Tudíž, že na jeho místo nastoupí ještě větší idiot. Ona linie Špidla-Gross-Paroubek vypovídá za vše. V Hudsucker Industries se tímto kašpárkem pro umělé sražení akcií stává Norville Barnes (Tim Robbins), který se ihned stává loutkou Sidneye Mussburgera (Paul Newman). Záskok je klasický film od Coenů s jejich tradičně propracovaným scénářem s určitou dávkou mystična a jejich režijními prostředky, kdy dokážou skvěle míchat různé žánry a staré řežijní postupy s těmi nejmodernějšími a opět silnou pozicí vypravěče. K tomu jim Carter Burwell napsal skvělou hudbu. Robbins, Newman a Jennifer Leigh odvedli skvělé herecké výkony. Záskok je velice osvěžují komedie se spoustou scén (poslední půlminuta prezidentova života, modrý dopis, anděl, kruh si nalezne chlapce), které jen tak nezapomenu a s příjemnými roličkami pro Bruce Campbella a Stevea Buscemiho. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"You know... for kids." Když máte nakoukáno, pobavíte se královsky. Když ne, zasmějete se i tak. Těžko Záskok nějak trefně vystihnout - zkrátka si představte, že by námět k filmům Život je krásný a Pan Smith přichází nedostal do rukou Frank Capra, ale bratři Coenovi se Samem Raimim. Už je vám to jasné? ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Něco, co nedokážu přesně pojmenovat, tomu chybělo. Rozhodně je tady plno nápadů (hodiny, blue letter, kruh, brčko, anděl, kalhoty, plexisklo, hymna z Muncie, komentář k systému žen na balení chlápků..atd, atd), který dělaj filmek zajímavější a hodně zábavnej, o hercích netřeba mluvit, ale i přes to originální pojetí mi to přišlo takový fádní. I když je to příjemná komedie, Coeni maj na víc. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Předfargovská komedie bratří Coenů, lehce vybočuje nad šedivý průměr dobrým zpracováním a skvělými nápady. Zpočátku působí jako koncentrát netradičního humoru, postupem času ale řídne a řídne a těsně před brilantním koncem se vyskytuje absolutně rozředěná půlhodinka. Zkrátka v druhé polovině se nám vyprávění nade všechna očekávání rozplizlo. Nevím si rady. Tři hvězdy je málo a čtyři moc. Vzhledem ke kvalitě ostatních Coenovských snímků je to na tři. Ve srovnání s jinými komediemi vzniklými v dekádě solidní čtyřka. Co s tím? ...Tak čtyři, ať nežeru. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

U bratří Coenů to mám jak na horské dráze. Jednou mě jejich filmy opravdu baví a pak přijde film jako tenhle, který je nic moc a spíše nudí než aby zabavil. Tim Robbins se mi do hlavní úlohy vůbec nehodil, přišlo mi to hodně přehrávané a nepřirozené hraní z jeho strany. Myslím si, že I on sám se necítil úplně ve své kůži. Ale vzhledem k tomu, že z 90% filmu je na plátně hlavně on, tak mi to zážitek hodně pokazilo, proto tak nízké hodnocení. Musím ale pozitivně ohodnotit Paula Newmana jako záporný businessman se tady opravdu předvedl na jedničku. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Ve skutečnosti Hula Hoop a Frisbee vynalezl Richard Knerr se společností Wham-O. (Listeroman)
  • Ve filmu bratří Coenů Potíže s Arizonou (1987) nosí pracovníci továrny na triku nápis "Hudsucker Industries". Ve filmu Vlna zločinu (1985), ke kterému psali bratři Coenové scénář, je hlavní hrdina umístěn v Nápravném zařízení Hudsucker. (D3VIL)

Reklama

Reklama