Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně ujetá a povedená komedie se skvělým hereckým obsazením. Herecké výkony jsou vynikající, ale to už bylo jasné z obsazení snímků. Pochválit musím taky soundtrack a krásné prostředí New Yorku 50tých let. Jen škoda trošku zvláštního a přehnaného konce, který mi trošku kazil dojem z předchozích 100minut. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

3,5* Ano, ano. Mistrovsky natočené. Působivě stylizované. Chvílemi jako by se mi vyjevovaly před očima scenérie z Gilliamova filmu Brazil a vůbec celé to bylo prostoupeno jakousi Monty Pythonovskou absurdností a potrhlostí. Po vizuální stránce tedy vyjímečné dílo. Jen téma je takové light, soft a sofa - řekl bych. Tak trochu jako Coca-Cola bez cukru. Je příjemná, osvěží, ale nijak vás neohromí a dlouho ve vás nevydrží. :-) ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Originální komedie, na které se svým nápaditým stylem vyřádili bratři Coenovi. Neříkám, že se u toho budete popadat za břicho, ale já jsem se bavil celkem slušně. Tim Robbins je osobitý herec a do role Norvilla Barnese zapadl dobře a odehrál svůj standart. Paul Newman samozejmě předvedl skvělý výkon (jaký jiný také od této legendy čekat :)). Co mě velmi překvapilo byl konec, který nevím proč mi trochu zkazil celkový dojem. Každopádně snímek, který za shlédnutí určitě stojí a mohu každému jen doporučit..... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Naozaj som tomu chcel vypiecť štyri hviezdičky, ale pri niektorých dialogoch a scénkach ma už mrle žrali a skapínal som od nudy (napríklad tá s čítaním Modrého listu). Páčil sa mi hned' začiatok, ktorý mi rozbúšil srdce ako pri nejakých dostihoch, páčila sa mi postava Mojžiša, ktorý všetko vedel a mal hned' všetko po ruke (alebo za uchom )- taký mini Boh, alebo aj ten malý šprngáč, ktorý vrtel obručou a parádne si tou prednou nohou do toho podupkával a tiež i občasné vtípky, ale to bolo asi tak všetko. Keby to nebolo tak pretiahlé a niekedy zbytočne dlho neklábosili, tie štyri by som dal. No, nechystám sa kôli tomu pozerať nejaký film od toho Franka Capryho, ako tu každý spomína. Toto mi bohato stačilo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ten pád zo 44 alebo 45 poschodia je super ale malí chlapec prichádzajúci na to čo všetko sa dá robiť s obyčajným kruhom proste nemá chybu. A to tu je ešte kopec skvelých nápadov ako napríklad policajti komentujúci zo svojho pohľadu novinárku Amy snažiacu sa zaujať Norvilla v bare alebo keď Norville zachytí padajúceho Sidneyho (parádny Paul Newman) a ten si spomenie na svojho krajčíra ako mu chcel spraviť silnejšie prešitie na nohaviciach. Coeni plný energie predvádzajú opäť režijne vyšperkovaný snímok, čo mu však chýba je väčšia gradácia scenára. Pre Jennifer Jason Leigh úloha presne na telo. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Ve skutečnosti Hula Hoop a Frisbee vynalezl Richard Knerr se společností Wham-O. (Listeroman)
  • Ve filmu bratří Coenů Potíže s Arizonou (1987) nosí pracovníci továrny na triku nápis "Hudsucker Industries". Ve filmu Vlna zločinu (1985), ke kterému psali bratři Coenové scénář, je hlavní hrdina umístěn v Nápravném zařízení Hudsucker. (D3VIL)

Reklama

Reklama